Serviciile de Gazduire Web a DALnet'ului

Versiune 1.1.1


Ultima translatare de Zappu () pe 2006-04-14

Ultima revizie de Arky () pe 2005-03-16

Original scris de sTompsy () pe 2000-11-25

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Introducere

Documentul acesta arata cum se lucreaza cu Serviciile de Gaduirea Web a DALnet'ului. El le acopera pe amandoua: home.dal.net si channels.dal.net.

DALnet le permite utilizatorilor sa aibe propria lor pagina care este dedicata pentru canalul la liber. Fiecare spatiu web pentru canal are 5MB alocati. Site'urile de web ale poreclelor sunt temporar suspendate (pentru mai multe informatii vezi mai jos).

Continuturi

1 · home.dal.net

DALnet a fost facut usor pentru utilizatori ca sa aibe dedicat propriul lor spatiu de web pentru poreclele la liber, care sunt locate la home.dal.net. Din nefericire, site'urile libere de web home.dal.net erau prea multe si incarca resursele prea mult. DALnet n-a luat nici o decizie in acest moment, sau chiar daca, acest serviciu se va intoarce. Serverul de FTP a fost oprit.

2 · channels.dal.net

Utilizatorii DALnet pot crea pagini web dedicate pentru canalele lor. Folosind serviciile de gazuduire a web'ului DALnet, utilizatorii isi pot crea pagini principale ale canalelor si atunci el va folosi un client de FTP standard pentru channels.dal.net. In ordinea pentru a folosi acest seriviciu, canalul tau va trebui sa fie de cel putin 14 zile de la inregistrare. Utilizatorii au alocat un spatiu web de 5 MB la fiecare nume de canal pentru a-l folosi pentru tine. Paginile web ale canalelor sunt intr-un format al http://channels.dal.net/numelecanalului. Aceasta notatie # nu este folosita in acest format. Vezi sectiune 3 pentru detalii despre cum sa te conectezi la serviciile de Gazduire a Web'ului DALnet.

3 · Cum accesez channels.dal.net

Folosind clientul FTP, conecteaza-te la channels.dal.net. Vei fi prompt pentru a baga numele utilizatorului si parola. Pentru channels.dal.net, numele utilizatorului tau este DALnet numele canalului (cu sau fara #) si parola este parola canalului tau de pe DALnet. Daca fondatorul canalului a exersat comanda WEBPASSWD, parola lui/ei specificata cu acea comanda trebuie sa fie folositu in locul parolaei Fondatorului.

Inainte sa te loghezi cu bine, vei primi urmatoarele mesaje:

D:\>ftp channels.dal.net
Connected to channels.dal.net
220 channels.dal.net NcFTPd Server (licensed copy) ready.
User (channels.dal.net:(none)): dalnethelp
331 User dalnethelp okay, need password.
Password:
230-You are user #31 of 50 simultaneous users allowed.
230-
230-Welcome to channels.dal.net's FTP server! Anything you
230-upload here will be available at:
230-
230-http://channels.dal.net/dalnethelp
230-
230-Your quota is 5120000 bytes and you've used 171
230-so far.
230-
230-
230 Restricted user logged in.
ftp>

(Poza aratata mai sus a fost luata de catre clientul FTP de Windows)

O lista completa comenzilor FTP este la valabila pe http://www.cs.colostate.edu/helpdocs/ftp.html in caz ca nu vrei sa folosesti propriul tau client FTP. Vezi desigur sectiune 9 pentru mai multe detalii relatate despre clientii FTP.

4 · Expirarea Poreclei si Canalului

Daca porecla sau canalul tau DALnet expira, deci si pagina ta de web expira la fel. De exemplu, daca eu mi-am facut o pagina de web pentru canalul meu si canalul a expirat, pagina mea de web de pe channels.dal.net va fi stearsa automat pentru ca canalul meu a expirat. Daca porecla mea a expirat, pagina mea de web a canalului meu va fi stearsa din channels.dal.net pentru ca atunci cand iti expira o porecla, canalele cu care ai inregistrat acea porecla for fi si ele de asemenea sterse.

5 · Ajutorul cu crearea paginilor de web

Conducerea DALnet nu va furniza orice asistenta oficiala cu design'ul paginii web, oricum canalele ca #html pot fi folosite in obtinerea informatiei privitoare la tehnica creatiei a paginii web.

Urmatoarele site'uri web pot fi asistenta ta cand scrii codul HTML:

6 · Editoarele HTML

Editoarele HTML Variate sunt valabile pentru a te ajuta cu scrierea paginii Web. Editoarele HTML includ:

7 · Numirea fisierelor HTML

Ca o regula, a primului fisier ce vei dori sa apara pentrur pagina de web a channels.dal.net/numelecanalului trebuie sa fie salvata ca index.html. De acolo, paginile tale linkate de la pagina principala trebuie sa se sfarseasca in .html sau .htm. Numele fisierului cu spatii ca echipa mea AOP.html poate cateodata sa cauzeze probleme. De exemplu, incearca sa folosesti numele care nu are spatii si care sunt cat mai scurt posibil.

8 · Continutul ilegal in Paginile Web

DALnet nu permite orice continut ilegal in serviciile lor de gazduire a web'ului. Ca fiecare renuntator al DALnet'ului, el rezerveaza dreptul de a "vedea, modifica sau sterge" orice continut pus pe canalul de gazduire a web server'ului. DALnet are dreptul de a considera ca orice continut ofensiv sau ilegal are prudenta lui proprie. DALnet va sterge orice continut ofensiv sau ilegal daca este nevoie.

9 · Clientii FTP

Acolo sunt multe tipuri de clienti FTP valabili pentru utilizatori. Daca folosesti Windows/Mac, poti folosi:

Alti clienti FTP sunt valabili la http://www.tucows.com unde poti cauta dupa client ftp si vei obtine alti clienti FTP la liber pentru Windows/Unix etc.

Daca esti in cautare de informatii despre comenzile variate ale FTP'ului, fi sigur sa te uiti pe Internet. Vei gasi foarte multe site'uri cu surse excelente pe acest subiect, continand tot ce ai nevoie sa stii despre comenzile FTP'ului si sintaxa lor.

10 · Abuzul

Daca vii cu un continu inacceptabil care te face sa te simti maret in conditiile de catre DALnet, te rog trimite mail la sra@dal.net cu preocuparile tale. Te rog noteaza conducerea canalului pentru ajutor care este incapabila sa asiste cu aceste materii.

11 · Recunoscator

DALnet'ul rezerveaza dreptul de a vedea, modifica sau sterge orice continut pus pe server'ul lui. mp3'urile Ilegale si programele pieratate nu pot fi tolerate. DALnet rezerveaza desigur dreptul de a vedea o singura reclama deasupra/sus sau in exteriorul unei ferestre popup a unei pagini web gazduite pe serverele lor. In prezent, DALnet nu serveste orice reclama, oricum aceasta se poate schimba intr-o rubrica. DALnet rezerveaza desigur dreptul de a modifica acest document in orice moment.