Hantering av olägenheter på IRC

Version 1.2.0


Last revised by Documentation Team () on 2017-11-03

Originally written by Kzoo () and LadyDana () on 2001-01-24

Please direct any comments or feedback about this document (only! no help requests!) to docs@dal.net. If you need help on issues not covered in this document, please see the information at http://help.dal.net.

Inledning

Den som tillbringar någon tid på IRC så småningom kommer att bli störd av någon användare som kanske inte beter sig på ett trevligt och respektfullt sätt. Syftet med detta dokument är att hjälpa dig att hantera dessa irriterande användare så de är inte fullt så besvärande. Kom ihåg, har du flera kommandon till ditt förfogande som kan vara mycket effektiva. Det finns också andra saker du kan göra för att bli DALnet av dessa hänsynslösa användare. vissa, men inte alla, kan förtretligheter rapporteras till en IRC Operatör.

Vänligen se dokumentet vid http://docs.dal.net/docs/findoper.html att lära sig att kontakta en Oper. Detta dokument innehåller information om följande ämnen.

Contents

1 · Kommandon till ditt förfogande

Det finns två kraftfulla kommandon många användare har på DALnet. Den första är för användare av mIRC, som är

/ignore nick 3.

Om du vill ignorera en användare med nicket HotChique skriver du

/ignore HotChique 3.

Detta kommando kommer att ignorera en viss användare @host, oavsett vilket nick de råkar vara med på den tiden. det är som din egen privata förbud. Så länge irriterande användaren inte ändra sin hostmask, kommer du inte längre besvärade. Du kan också använda /ignore inslag i mIRC på flera andra sätt. Fråga i #mIRC eller typ /help ignore på din status skärm.

För att ta bort en ignorera, är kommandot

/ignore -r nick.

The /ignore Kommandot kommer att stanna inom mIRC klienten preferenser tills den tas bort.

Det andra kommandot är /silence, följt av några parametrar. Den första är den mest specifika och det sista är det bredaste som kommer att påverka många andra än bara ett irriterande användare. Du kan hitta user@host för irriterande användaren genom att skriva:

/whois nick

Till exempel, om HotChique stör dig och du vill använda /silence kommandot, du skulle första typen:

/whois HotChique

Du skulle då se något som liknar:

HotChique is ~doogs@modem03.spamcity.com * Hot
HotChique is on twisted.ma.us.dal.net
End of /WHOIS list.

Denna information kan användas på flera olika sätt, beroende på hur mycket du vill /silence. Exempel på dessa följer samt vad var och en kommer att göra.

/silence +HotChique!~doogs@modem03.spamcity.com silences smeknamnet HotChique med matchande adress ~doogs@modem03.spamcity.com.

/silence +*!*@modem03.spamcity.com silences någon från denna adress med nick.

/silence +*!*spamcity.com silences någon som använder denna ISP.

När + / - har utelämnats, är + förutsätts.

En tystnad avlägsnas genom

/silence -vad parametern sattes.

Detta innebär, om parametern var *!*@modem03.spamcity.com, du skulle skriva:

/silence -*!*@modem03.spamcity.com

att skriva bara /silence kommer att visa din tystnad inställningar. Det är hur du kommer att få reda vilka parametrar som sattes. Du kan sedan klippa och klistra de parametrar du vill ta bort eller justera. Var medveten om att ignorera kommandot förhindrar alla meddelanden från andra användare i kanalen, frågor, meddelanden, medan tystnaden kommandot ändå kan du se vad användaren skriver i kanalen men blockerar alla andra.

den /silence kommando är en del av IRCD processen, så när du loggar ut DALnet, alla inställningar som du har om /silence tas bort. Slutligen, lite mer detaljerad information om denna funktion kan fås på http://docs.dal.net/docs/misc.html .

eftersom /ignore och /silence använder värdar på samma sätt som kanal förbud gör, kan du ta en titt på http://docs.dal.net/docs/banguide.html för att få en klarare uppfattning av hur användaren adresser (även känd som användaren värdar eller masker användare) arbete.

Dessa kommandon är ditt första försvarslinjen mot mest irriterande saker som händer på IRC.

2 · ett annat mönster /ignore

Det finns flera sätt att använda kommandot magiska /ignore i IRC. Följande är en lista över de olika ignorerande kombinationerna och vad de täcker.

/ignore HotChique

Det här mönstret kommer *ENDAST* att ignorera nicket av HotChique, oavsett vilken IP/värd han använder: HotChique!*@*

/ignore HotChique 2

Detta mönster kommer att ignorera FULL värden av HotChique, oavsett vilket smeknamn han använder: *!*@31.203.9.51

/ignore HotChique 3

Det här mönstret kommer att ignorera en viss *user@host.*, oavsett vilket nick de råkar använda för tillfället: *!*doogs@31.203.9.*

/ignore HotChique 4

Det här mönstret kommer att ignorera en viss *!*@host.*, oavsett vilken nick! användare som råkar använda den då: *!*@31.203.9.*

/ignore HotChique 5

Det här mönstret ignorerar en viss nick!user@värd, så ser du något som ser ut som: HotChique!doogs@31.203.9.51

/ignore HotChique 6

Detta mönster kommer att ignorera ett visst nick!*användare@värd, så ser du något som ser ut som: HotChique!*doogs@31.203.9.51

/ignore HotChique 7

Detta mönster kommer att ignorera ett visst nick!*@värd, så ser du något som ser ut som: HotChique!*@31.203.9.51

/ignore HotChique 8

Detta mönster kommer att ignorera en viss nick!*user@host.*, så ser du något som ser ut: HotChique!*doogs@31.203.9.*

/ignore HotChique 9

Detta mönster kommer att ignorera ett visst nick!*@host.*, så ser du något som ser ut: HotChique!*@31.203.9.*

/ignore HotChique 10

Detta mönster kommer att ignorera en viss *!*användare@värd, oavsett vilket nick de råkar använda vid den tiden: *!*user@31.203.9.51

3 · Hantering av skräppost

Spam, eller oönskad reklam, är en av de mest besvärande intrång på din IRC tid. spam tar olika former, såsom reklam webbplatser eller kanaler eller reklam ett visst manus. oavsett typ av spam, bryr de flesta användare inte för det.

Det första du kan göra om du blir upprepade spammad av någon är att använda /ignore eller /silence kommando. Du kan ställa in dessa så snävt eller brett som du vill. Kom bara ihåg att om du ställer in den för i stort sett kan du missa andra användare som har en liknande user@host mask.

Många användare vill rapportera spam till en IRC Operator. Om ett verk har tid, kan de komma in i kanalen där skräpposten verkar vara händer och hantera eventuella spam som presenterar sig själv. Helt enkelt berätta en IRC Operatör att så-och-så skickar spam kommer troligen inte leda till mycket aktivitet, om inte IRC Operatören har upplevt skräppostmeddelande själva. Det är alltför lätt att "skapa" falska meddelanden att rapportera till en IRC Operator. Därför är det mycket viktigt för IRC Operator för att se den äkta varan.

Det finns alltid en massa reklam och inbjudande till kanaler. Detta är också mot DALnet regler. DALnet kommer vidta åtgärder mot inviters, vilket är en annan form av spam. Det finns också möjligheten att åtgärder kan vidtas mot den kanal som var reklam eller inbjudande, om spammaren är en del av personalen för den kanalen.

Ibland kan en spammare Meddelandet kommer alla som går med i en kanal, även om de inte är inne i kanalen. detta är kallas relä spam. I huvudsak finns det en bot inuti kanal som sänder alla smeknamn i kanalen till spam bot utanför kanalen. Merparten av tiden kommer båda dessa robotar har samma IP-adress. DALnet IRCD kan du enkelt söka efter en specifik adress i en given kanal. se http://docs.dal.net/docs/misc.html # 5,10 för detaljer om hur man gör detta.

Om du är trött på att se spam om en viss kanal, vänligen bevara en kopia av skräppost. Du kan klippa och klistra in det på notepad eller någon annan plats att bevara den. Håll bara ner den högra knappen på musen och dra den över den störande budskap. Sedan kan du vänsterklickar med musen och välj Kopiera. Sätt markören på den plats där du vill spara den, och vänster-klicka med musen igen, bara att välja klistra in denna gången. Om du använder mIRC, kommer bara att markera texten skicka den till Windows Urklipp så att du kan klistra in den i Anteckningar direkt.

Vissa människor loggar allt. En logg är som en inspelning av vad som hänt i en kanal eller i en konversation. De flesta IRC-klienter, såsom mIRC eller pIRCh, har en inbyggd funktion som låter dig logga allt. Om du har stängde spam fönstret (om det kom som en /msg) kan du fortfarande hitta spam i dina loggar. vänligen gå med #mIRC eller #pIRCh För information om hur man aktiverar den funktionen. Om du är med hjälp av en IRC-klient än de två ovan nämnda, försök sedan stödet kanal för din klient. i några fall kan du behöva e-post författaren sig själv.

En av de mest effektiva sättet att rapportera spammare är att rapportera det till massads laget. På grund av den kraftiga ökningen av virii som söker efter e-postadresser på webbplatser, accepterar massads laget endast online rapporter. Du kan göra det genom att fylla i formuläret på http://www.dal.net/admin/contactmassad.php3 . Var noga med att inkludera loggar, och / whois av spammaren / annonsören / inbjudaren.

Din information kan se ut så här:

tid: 11:28 AM
Tidszon: US Eastern Standard
datum: May 13, 2000

Gå med i #TeenPleasurePalace och du kommer att få op!

HotChique is ~doogs@modem03.spamcity.com * Hot
HotChique is on twisted.ma.us.dal.net
End of /WHOIS list.

Förklaring: En av de operativa programmen i kanalen var spammaren ... Här är hans / whois. Den matchar spammaren är värd.

BullyOp is ~op@modem03.spamcity.com * Hmm
BullyOp is on @#TeenPleasurePalace
BullyOp is on avana.ga.us.dal.net
End of /WHOIS list.

Vad händer med den informationen? Det är första gången hänförs till en medlem av MassAds Team. denna person kontrollerar om spammaren är på ops listan, eller är grundare av den kanal som spammade. Så om du kan ge denna information då deras arbete kommer att bli mycket lättare. Om spammaren är verkligen en op, kan vissa åtgärder vidtas mot den kanalen. Om det finns ett mönster av skräppost från en viss kanal, kan det vara stängt.

Om spam innefattar reklam manus, kan dessa skript förbjudas från DALnet för att vara till besvär.

Om spam innebär webbplatser eller andra intressen, ISP på den person som gör att spam är ofta bort från DALnet ett tag. Upprepad spamming kommer att resultera i en mer permanent förbud, och gärningsmannens ISP har meddelats samt värd av webbplatsen som annonseras. De flesta Internet Service Providers vill inte att deras tjänster används för reklam och vissa webbhotell tjänster kan vara i för en obehaglig överraskning om de kontrollera innehållet i några av de annonserade platserna.

Sammanfattningsvis: Det är bäst att /ignore eller /silence en irriterande spammare. Om du känner att du vill få en IRC Operator inblandade, berätta för honom / henne där spam händer. De flesta IRC Operatörerna kommer inte ta itu med "andra hand" spam. Din bästa skyddet är att logga skräppost, få / whois av spammare, och ge information i form på http://www.dal.net/admin/contactmassad.php3. Du kommer inte se ett omedelbart svar, men detta kommer att ge DALnets massads laget en möjlighet att undersöka och vidta åtgärder.

För mer information om DALnet annonsering politik, se http://kline.dal.net/massads/mup.htm .

4 · Personlig säkerhet och trakasseri

Några inte-trevliga användare gillar att förfölja och trakassera användare, bara för att se om de kan skrämma dem eller få personlig information från dem. Det första du måste vara medveten om är att ALDRIG ge någon PERSONLIG Information till någon på IRC om du inte har känt dem under en lång tid och litar på dem helt. Att ge personlig information på IRC kan vara mycket farligt och kan leda till alla typer av obehagliga konsekvenser. Nyheten är full av berättelser om människor som har gjort detta och vad som hänt som ett resultat. även om dessa situationer är inte så vanliga som man leds att tro, de är inte så ovanligt heller. DALnet är inte ansvarig för den information som passerar mellan användare. Du måste använda ditt eget goda omdöme. Kom ihåg att din personliga säkerhet din ansvaret.

Förvara inte personlig information på din dator där någon kan få tillgång till den. Säg inte människor i vilken stad du bor, den skola du kan gå till, dina aktiviteter i skolan, ditt telefonnummer eller någon annan identifierande information. Om du gör detta kan du lämna dig öppen för något obehagligt. Naturligtvis, Om du har känt någon under en lång tid på IRC och litar på dem med sådan information är det upp till dig om du vill dela det eller inte.

Det finns flera bra kanaler som kan hjälpa dig med att säkra din dator. Ta dig tid att besök #NoHack eller #Windows95. Den senare kanalen hanterar problem med alla versioner av Windows och bör betraktas som en allmän teknisk hjälp kanal.

Om du blir förföljd eller trakasserad av en användare, bör du hålla loggar för denna verksamhet. Du måste också vet /whois av användaren. Stalking och trakasserande är mot den policy för godtagbar användning av de flesta Internet Service Providers. När du har denna information, lägg den i ett mejl till abuse@their.isp. en exempel skulle vara om du var trakasserad av någon med usermask av nasty@PP22.supernet.net. Du skulle skicka din post, med tidsstämplade stockar och en indikation på din tidszon, till abuse@supernet.net. Om du inte får ett svar direkt, vara långlivade.

Det är mycket svårt för en IRC Operatör att ingripa i ett trakasserier situation. återigen, det är för lätt att förfalska loggar och meddelanden. Vissa IRC Operatörer kan välja att diskutera detta med den felande användaren, utan som en allmänhet att göra med trakasserier är upp till användaren. Din bästa sättet är att logga de trakasserier som ovan. Om det är bara en irritation, det /ignore eller /silence kommandon kan göra susen.

5 · "Nukes" och andra Denial of Service Attacks

Många användare tycker att det är en del av IRC när det verkligen händer utanför någon DALnets servrar. DALnet kan inte vara ansvarig för dessa aktiviteter. Det är användarens ansvar att skydda sig mot dessa attacker, och att ha nödvändig programvara för att få information om Nuker. IRC Operatörerna kommer inte att spåra och ta bort nukers sedan återigen kan loggarna vara förfalskade mycket lätt.

För information om vad de amerikanska och kanadensiska regeringarna har att säga om Denial of Service Attacker, besök http://m.dal.net/#NoHack.

Vissa användare vill använda en brandvägg som kan förhindra dåliga saker från att nå sina datorer. en som är shareware finns på http://www.zonelabs.com . ännu fler är tillgängliga genom ett webbsökning. återigen, fråga runt för att se vad de flesta använder.

Mer information än du förmodligen någonsin kommer att behöva om DoS-attacker kan hittas på http://www.denialinfo.com/ .

6 · Kloner och översvämningar

översvämning är den snabba upprepningar av ord, symboler, kommandon ctcp eller andra kontakter för att övermanna en användare och tvinga en frånkoppling. Detta kallas översvämningar någon av ". Detta är inte bara mycket irriterande, men det stör också med arbetet i DALnets servrar.

Kloner är flera anslutningar till DALnet, ofta med hjälp specialiserad programvara för att uppnå detta. Clones används ofta som verktyg för att översvämmas.

Fall av översvämningar och kloning ska rapporteras till en IRC Operator omedelbart eftersom dessa stör DALnet verksamhet. Du hittar en IRC Operatör och rapportera den kanal där detta händer. IRC Operatören kommer sedan att gå med i kanalen och ta itu med alla kloner och / eller flooders.

Om du är en op, inställning kommandot /mode #channel +R (som endast tillåter registrerade och identifierade nick att gå med) inaktiveras ofta kloner, eftersom slumpmässigt valt att hack är inte registrerade. Du kan också moderat kanalen med /mode #channel +ml 2 (en modifiering av den kanalen så att endast ops och röster kan ses, och sätter gränser för två som kommer att förhindra fler kloner från att delta i kanalen). Du kan sedan ta ett andetag och få nödvändig information om Vissa kanaler Kan ha dessa lagen MLOCK'd Så Att du integrera Kan använda mark. Jag dessa fall skulle DET Vara en bracloner / flooder.

Vissa kanaler kan ha dessa lägen MLOCK'd så att du inte kan använda dem. I dessa fall skulle det vara en bra idé att prata med kanalägaren om att ändra modelock. Dessutom, ytterligare information om lägen och därmed modelocks finns på http://docs.dal.net/docs/modes.html.

Om du inte är en OP och du använder mIRC kan du försöka använda/ignore nick 2, som kan eller får inte hindra kloner från översvämningar dig. Om översvämning sker genom att bara en användare, det bör fungera. Om klonerna kommer till er i meddelandet Windows, skriv /close -m, som kommer att stänga alla frågan / budskapet fönster som du har öppna.

7 · Virus och andra dåliga sidor

Du kan stöta på en användare som försöker skicka filer som är riktigt virus och trojaner. Några av dessa filer som kan kallas Movie.avi.pif, Pretty Park, DMSetup, Links.vbs och andra. Det finns också några skadliga enheter såsom "bakdörrar" som kommer att tillåta andra att komma åt din dator. Vad de än är, och oavsett vad de kallas, kan de och kommer att skada din dator.

Det enda sättet du kan förhindra överföringen av dessa filer är att alltid hålla din DCC få inställningarna som att ignorera. På detta sätt måste du slå på din DCC få för att ta emot en fil. Aldrig att acceptera och köra några filer från någon du inte know.

Om du tror att du är smittad vänligen sluta alla kanaler du råkar vara i. Detta är för att förhindra att spridning av viruset. Gå genast till #NoHack, DALnets kanal där viruset hjälp kan vara emot. Ge detta råd till alla du känner som sprider ett virus. Om individen väljer att inte går du hittar en IRC Operatör och berätta för honom / henne i vilken kanal denna person sprider viruset.

DALnet har etablerat ett förebyggande system som kallas DCCALLOW som i huvudsak blockerar filer med tillägg som virus använder ofta. De flesta människor vet inte att de skickar virus. Om du kan, kontakta dem och få dem att gå med # nohack eller att skanna sin dator efter virus. Det är inte nödvändigt att rapportera dessa användare till IRCops dock. ytterligare information om DCCALLOW finns på http://docs.dal.net/docs/misc.html.

För en massa bra information och några bra länkar om virus, besök http://docs.dal.net/docs/exploits.html kan också innehålla några råd som är användbar för dig.

8 · Sammanfattning

Lär dig och använd /ignore och /silence kommandon.

Rapportera spam och inbjuder till http://www.dal.net/admin/contactmassad.php3 med lämpliga stockar.

Det är ditt ansvar att upprätthålla din egen personliga säkerhet. Dela inte information om dig själv till andra på IRC om de inte har förtjänat ditt förtroende .

Skaffa en brandvägg för att skydda sig mot Denial of Service (DoS) attacker och NukeNabber eller ett liknande program att få information om någon som är nuking dig. Rapportera denna information till Nuker Internetleverantör Provider. Bli långlivade om man inte får feedback inom några dagar.

Rapportera kloner och översvämningar till en IRC Operator. Du kan använda olika kommandon för att befria er från några av denna störning.

Om du har ett virus, eller känner någon annan som sprider ett virus, gå till #NoHack eller skicka någon som sprider ett virus där. För att förhindra att få ett virus, aldrig acceptera några filer från någon du vet inte.

Besök länkarna nämns i detta dokument att bli mer fullständig information.