Ban Guide

Version 1.2.4


Last revised by ChiefMinister () on 2011-09-18

Originally written by Aysmonte on 1997-03-03

Please direct any comments or feedback about this document (only! no help requests!) to docs@dal.net. If you need help on issues not covered in this document, please see the information at http://help.dal.net.

Introduction

kanal förbud är en restriktion för en IRC-användare hindrar dem från att gå en kanal, baserat på deras adress och / eller smeknamn. Det bör noteras att förbud är inte skiftlägeskänsliga och är urskillningslösa. Det är, kan du lätt ganska förbud mot oskyldiga människor från din kanal samtidigt som man försöker hålla någon ute.

Kom ihåg, att för att kunna sätta ett förbud på en kanal, måste du vara en kanal operatör på den kanalen (betecknad med ett "@" bredvid ditt smeknamn på den kanalens medlemslista). Endast kanaloperatörer kan lägga till eller ta bort kanalens bans.

Om du är en kanal operatör är det viktigt att förstå hur förbud arbete och när och varför de kommer att genomföras. Jag kommer att bryta upp det i enkla steg för dig att följa och allmänna bakgrund för varje objekt för att hjälpa dig förstå varför och hur det hela fungerar. Jag kanske föreslår att du går igenom detta dokument några gånger för att bekanta dig, inte bara med terminologin, men också att Kontrollera att du har förstått och behållit all information. Som i allt det finns alltid andra sätt att göra saker, men jag ska täcka grunderna som fungerar på majoriteten av IRC-klienter.

Det bör också noteras att medan detta dokument skrevs med kanalens bans i åtanke, alla tekniker gäller kanal AKickar (autokicks) också. AKickar är helt enkelt en mer permanent version av förbud. Endast SOpar och grundare av en kanal har möjlighet att lägga till en AKick till ChanServ AKick listan. Detta täcks i slutet av dokumentet.

Contents

1 · Vad är en kanal Ban och när man använder en?

förbud är en kanal läge som är inställt för att förhindra klienter med vissa IRC-identifierare (användarnamn, hostnamn, smeknamn) från gå med den kanalen. Om de redan är på kanalen hindrar det dem från att tala (liknande om kanalen är + m men de är inte + o eller + v) eller ändra sina smeknamn. Denna funktion kallas + bquiet.

Bans är kanal specifika, det vill säga att ett förbud bara finns i kanalen som anges i förbudet kommandoraden. Alla bans försvinner från en kanal om att kanalen blir tom. Kanal förbud kan bara ställas in och tas bort av kanal operatörer. AutoKicks är undantaget till regeln och implementeras av ChanServ när en användare som matchar förbudet försök att gå med i kanalen fråga. Oavsett om det finns någon i kanalen eller inte är irrelevant.

När bör du använda ett förbud? Tja det är helt upp till dig som en kanal operatören. Generellt förbud skulle placeras på en användare ansluter sig till en kanal som var ständigt orsakar problem. Det är, översvämmar kanal eller vara oförskämd. Detta betyder inte att det är enda gången ett förbud kommer att placeras. Du kan vara förbjudas från en kanal på grund av en offensiv smeknamn, eller annan orsak. Inställning förbud är i full frihet för kanalen operatören.

Det bör noteras att en kanal operatör har rätt att förbjuda någon de vill, av någon anledning de vill. Som en kanal operatör, de är i själva verket ägaren av kanalen. Se det som ett hus. Om du råkar vara ägaren, Du behåller rätten att ta bort någon av någon anledning du vill, kanske bara att du ogillar dem.

Vissa kanaler kan ha en uppsättning regler som används för att avgöra när att placera ett förbud. När du uppnår operatören status i en kanal samråda med grundaren av den kanalen och se om de har en uppsättning regler, om du inte redan vet, vilket översikt fall eller aktiviteter när förbud kommer att placeras på användarna.

2 · Vilken information behövs för att ett förbud?

För att sätta ett förbud, måste du känna till adressen för den användare som kommer ska förhindras från att delta i kanal eller tystade. För att ta ut denna information använder WHOIS kommandot.

I de fall där användaren har förändrats hack, kan du använda WHOWAS kommandot. Detta kommando kan endast användas direkt efter någon har ändrat hack eller har slutat nätverket. Servern kan inte komma ihåg adressen till en användare obestämd tid efter att de har bytt hack eller sluta, så du har ungefär en minut att utföra WHOWAS kommandot för att det skall vara effektiva.

Jag kommer att använda smeknamnet Nick i alla följande exempel. nu till utföra WHOIS kommandot på "Nick", skriver du:

/whois NICK

helst kommandoraden i din IRC-klient. Beroende på vad klient du använder, eller vad skript och filter du kör, kommer det att ge dig ut ser något i stil med följande:

*** Aysmonte is AMO@cs1p1.ipswich.gil.com.au Aysmonte@dal.net
*** on channels: @#gryphons
*** on irc via server cin.il.us.dal.net

Som ni ser, det finns en hel del information vi fått, bland annat: användarens adress, kanaler användaren är närvarande, är IRC-server används och andra detaljer som om användaren är away och sådant (visas inte här, se Appendix A). Den information som vi verkligen är intresserade av att visas på första raden:

*** Aysmonte is AMO@cs1p1.ipswich.gil.com.au Aysmonte@dal.net

Bryta adressen upp på följande delar:

nickname!userid@ISP.domain.country

den ISP.domain.country avsnitt är också kallad värdnamnet eller domän.

Naturligtvis kommer du se några konstiga adresser från gång till gång, men i grunden är det alltid i ovanstående format, med domän och / eller land som sist och resten av informationen efter @ är en del av den information om ISP och den dator som används. Du kan förbjuda någon av smeknamn, userid och domän beroende på hur sträng eller slapp du vill att förbudet skall verkställas. Detta kommer att täcks mer i detalj senare i detta dokument.

Den '! "är en separator att separera smeknamn från userid fältet. Det användarnamn och nickname kan också vara samma. Den "@​​"-symbolen är en annan separator. Den "@​​" separerar userid fältet från de återstående adress (Värdnamn).

Jag ska ge exempel på förbud efter, allt från en mycket specifikt förbud till den mest allmänna platsen i hela förbud. Det är upp till dig att avgöra förbudet behövs för en viss tvist och även behålla några förbud listor du tycker bör alltid vara på plats. Majoriteten av de förbud som du behöver för att plats kommer sannolikt att vara tillfälliga förbud och kunde tas bort efter en kort tid.

Som nämnts ovan finns det också möjlighet att värden i fråga är virtuella värdsystemet. Virtuella värdsystemet står för virtual host och är en fåfänga adress, de flesta av de tiden, skapad speciellt för att gå in på IRC.

Därför kan du se en effekt som skulle vara ganska bisarr som:

*** Nick is god@dancing.with.wolves.in.moonlight.net Hey hey!
*** on channels: @#faqsfordalnet
*** on irc via server shiva.va.us.dal.net

Vid vhosts bör du ha i åtanke att det finns mer än sannolikt några andra liknande eller helt olika värdar. Shell konto Leverantörer göra dussintals av dessa värdar tillgänglig för sina användare. i de fall som dessa bör man noga märke till de ident. Om ett förbud kringgås, kan det vara värt ett försök att bara ställa in ett förbud mot userid av personen i fråga. Vidare instruktioner kommer att ges nedan.

3 · Hur du placerar Bans

I alla ges av förbudet exempel jag kommer att använda <#channel> för att indikera kanal namn där förbudet bör plats. Se till att du anger rätt kanal i mode-kommandot och inte <#channel>.

Obs: Vissa klienter har specifika kommandon för att förbjuda. MODE-kommandot som används Här fungerar med alla kunder. Du ska visa din IRC programmet (klienten) Hjälp dokumentation om förbud / förbjuda att ta reda på hur du använder kundspecifika förbud kommandon, om något.

Att förbjuda en viss smeknamn bara du skulle använda följande kommando:

/MODE #channel +b Nick

eller i sin helhet

/MODE #channel +b Nick!*@*

Ett exempel på ett förbud att använda ett riktigt kanalnamn och alias skulle vara så här:

/MODE #Gryphons +b Aysmonte!*@*

Båda dessa kommandon resulterar i samma förbudet masken. Om du är obekant med användandet av / MODE kommandot, se Appendix A För mer information om detta kommando.

Detta talar alla IRC servrar i IRC-nätverk som alla som använder smeknamn av Nick bör inte tillåtas att gå med i kanalen. Det bör också Observera att förbud inte sparka användare bort av en kanal. På DALnet kommer det hindrar dem från att ändra sina smeknamn och / eller att skicka text till kanal, men de kommer att stanna kvar på kanalen, och ta emot alla kanaler texten tills en operatör sparkar dem eller de lämnar kanalen.

Detta förbud används sällan, som förbjöd användaren kan enkelt byta smeknamn till komma förbi det. (Tekniskt sett är detta förbud skatteflykt på den del av användaren, men på grund av slapphet av förbudet inte många som skulle vara villiga att kalla det verkliga förbud skatteflykt.) Men har det sina fördelar att förebygga stötande smeknamn från att användas. (Till exempel, förbjuda * kön *!*@* i en Familjen kanal.)

Den asterisker, "*",i ovanstående kommando kallas jokertecken. Jokertecken används för att representera noll eller fler tecken i den position, det är det matchar valfritt antal alla tecken i den positionen, inget alls. En annan jokertecken "?". frågan Mark "?" används för att specificera bara ett tecken på den positionen och är generellt sällan användbart. Några av er kan användas för att med hjälp av jokertecken i katalogen söker efter filer och som sådana de utför samma sätt. du kommer också notera att "!" fortfarande används som separator i förbudet syntax.

Exempel på jokertecken för IRC är:

ni?e = nice, nine, nixe, nife ...... *.gil.com.au = ipswich.gil.com.au, cs1p1.ipswich.gil.com.au, anyvarietywith.gil.com.au

? = Ett tecken i denna ståndpunkt

* = Varje sträng i Denna position

Nu är detta exempel förbud ganska meningslöst, på grund av att vara väldigt specifik på ett fält som är lätt att ändra. En "bredare" (ett förbud som täcker fler möjliga variationer av adresser, t.ex. AMO@cs1p1.ipswich.gil.com.au är specifik (smal) medan AMO @ *. gil.com.au är mer generell (bredare)) och lite bättre förbud skulle vara följande:

/MODE #channel +b *!User@ISP.domain.country

Att bryta detta förbud ner, säger vi förbjuda alla med alla smeknamn och vars userid är User eller user (förbud är inte skiftlägeskänsliga), med ett värdnamn av ISP.domain.country. Det är lite svårare att undvika, men alla skatteflykt innebär är att logga ut från IRC-nätverket, ändra ditt userid och logga in igen om och undvika förbudet. Återigen kommer det att stoppa Nick från återförenas din kanal omedelbart, men kommer bara att stoppa dem i några sekunder, om man antar användaren vill undvika din ban.

För användare som har för vana att använda en mängd olika vhosts att undvika förbud, kan du försöka stoppa dem genom att förbjuda deras userid (ident) enbart:

/MODE #channel +b *!userid@*

Med whois-utgång exempel som vi hade i början av denna handbok (Nick är god@dancing.with.wolves.in.moonlight.net), själva kommandot skulle se ut så här:

/MODE #channel +b *!god@*

Men om upprepade ident bans inte lyckas, du bör överväga att placera ett förbud på hela IP-blocket. Du måste hålla i åtanke att detta oftast kommer att hålla ut alla användare från bolaget vem som tillhandahåller virtuella värdsystemet.

Det första du bör göra är att hitta de IP-block som det virtuella värdsystemet är en del av:

/DNS hostname

Låt oss prova det här med den praktiska exempel på att använda kommandot på domän dancing.with.wolves.in.moonlight.net. Du skulle förmodligen få något liknar den följande:

Looking up dancing.with.wolves.in.moonlight.net ..
Resolved dancing.with.wolves.in.moonlight.net to 222.666.999.555

Vi har nu konstaterat att många dancing.with.wolves.in.moonlight.net har en IP-adress 222.666.999.555. Detta innebär att alla andra vhosts av bolaget sannolikt kommer att vara under 222.666.999.something (förutsatt att det är inte ett stort företag). För att ett förbud mot IP-block, skulle du skriva:

/MODE #channel +b *!*@222.666.999.*

Om du fortfarande har problem med den här användaren då skulle det vara hög tid att kontakta någon i en officiell hjälp kanal som #DALnetHelp, #IRCHelp eller #Help. IRC operatörer kan hittas i #OperHelp.

Med mer "normala" situationer, en mycket bättre förbud att placera, speciellt om detta är att vara ett tillfälligt förbud skulle vara följande:

/MODE #channel +b *!*@ISP.domain.country

Jag bör notera att inte alla användare kan ändra sitt användarnamn men det är en bra förutsättning för att göra dessa dagar eftersom fler och fler människor ansluter med kunder tillåta dem att göra denna modifiering.

den "*!*" talar om för servern att inte tillåta något smeknamn eller userid från den angivna Host / domänen att ansluta din kanal

Med erfarenhet kommer du att notera att ISP del av en adress ändras för personer som använder PPP eller SLIP ring in konton. Det kommer att vara en statisk del hänvisar till ISP, men det finns också oftast en extra del catering för dessa användare. Vi kommer att bryta ner ISP delen av adressen nu att bli:

nick!userid@PPP.ISP.DOMAIN.COUNTRY

PPP är tilldelat till en användare när de loggar in på sin ISP, vanligtvis via uppringning på en modem, för den tid som samtal / uppkoppling.

För att stoppa en person mer effektivt från att gå din kanal du förbjuda dem som per följande:

/MODE #channel +b *!*@*.ISP.domain.country

Detta, som ni kan se, skulle säga att du vill förbjuda alla smeknamn, userid: s och PPP från en viss Internet-leverantör. Detta är förmodligen den säkraste och som används mest, i form av förbud du kan göra för en besvärlig användare. I grund och botten ingen från att ISP kommer att kunna ansluta din kanal. De får dock har ett andra konto med en helt annan ISP som de kunde logga in på och sedan undvika din ban. Detta skulle räknas som förbudet skatteflykt som inte är tillåtet på DALnet. Sök upp en IRC Op om / när detta händer. Exemplet ovan människor förändras vhosts för att komma runt ett förbud är ett annat exempel Ban skatteflykt.

Förstås en annan förbud du kan överväga för ett tillfälligt förbud är en mycket breda Domän eller Land förbud. Detta skulle användas som en snabb lösning för att bli av en bråkstake och samtidigt räkna ut en ordentlig förbud att placera på den användaren. det skulle kunna ske på följande sätt:

/MODE #channel +b *!*@*.domain.country
/MODE #channel +b *!*@*.country

Dessa är mycket brett dock, och du skulle vara "fånga" en massa människor i detta förbud som inte förtjänar att förbjudas från din kanal. På den här notera det skulle vara ett bra tillfälle att nämna att när du har ett förbud på plats kan du inte stället en annan förbud som täcker det intervallet. Så om du placerar ett förbud mot *!*@*. ISP.DOMAIN.COUNTRY du inte kan då förbjuda: *!*@*. DOMAIN.COUNTRY (bredare förbud) eller *! NickID@PPP.ISP.DOMAIN.COUNTRY (smalare / mer specifika förbud).

Vad innebär det för dig? Tja om du har förbjudit ett userid och smeknamn (*!*PPP.ISP.DOMAIN.COUNTRY) från att komma in din kanal så du skulle ha att ta bort detta förbud innan den för hela ISP (*!*@*. ISP.DOMAIN.COUNTRY) eller någon annan liknande förbud.

Det är en god idé att regelbundet kontrollera dina förbud listor för underhåll. Medan du gör så du kan hitta två förbud i stället som är liknande men inte riktigt samma. Vi ska använda följande adresser till våra bans i detta exempel:

Nick1!userid1@NewISP.NewDomain.COUNTRY

Nick2!userid2@OldISP.OldDomain.COUNTRY

Låt oss säga att förbudet var på smeknamn och userid gör dem

*!*@NewISP.NewDomain.COUNTRY

*!*@OldISP.OldDomain.COUNTRY

Så för att göra saker mer effektiva och dina förbud lista mer hanterbara du kan förbud

*!*@*ISP.*Domain.COUNTRY

att täcka båda.

Varför behålla så få långsiktiga förbud som möjligt? I grund och botten, kortare listor är alltid lättare att hantera och återställa om det behövs. Du bör också notera att DALnet bara tillåter maximalt 200 förbud för en kanal åt gången.

En annan sak du kan göra med liknande bans är att använda en skruv förbud. En skruv Förbudet använder i stort sett wildcard "?". Skruva förbud inte är mycket användbara, och de är mycket sällan används i praktiken. Till exempel du har två ISP: s med ett liknande namn:

*!*@New1ISP.Domain.COUNTRY

*!*@New2ISP.Domain.COUNTRY

För ett förbud här du skulle sätta ett förbud mot:

/MODE #channel +b *!*@New?ISP.Domain.COUNTRY

Notera att "?" fungerar bara för ett tecken, så om det försökte blockera mer än en karaktär du skulle behöva använda en "*". andra varianter är möjliga för alla dessa förbud. Den jokertecken kan blandas upp och bytte runt från framför ett ord till mitten till slutet. Du kan även använda jokertecken för fältet Land. Ta till följande två adresser:

Nick1!userid1@ISP.DOMAIN.net

Nick2!userid2@ISP.DOMAIN.com

Du kan placera ett sådant förbud som:

/MODE #channel +b *!*@ISP.Domain.*

att täcka alla smeknamn, userid och fält land. Även detta förbud är inte också användbar. Tekniskt kan det komma upp någon gång, men jag tvivlar på att du någonsin skulle ha behov av att placera ett sådant förbud. Bans är mångsidiga och bara så effektiv som du låter dem vara, de tar en del erfarenhet att vänja sig men efter ett tag på att titta på folks adresser ska du snart få en känsla för hur att förbjuda effektivt. Oroa dig inte om du inte vet vad som är en bra för vissa särskilda fall, bara prova något och se om det kommer arbetet. För vissa människor att placera förbud är en mardröm, men så länge du har en generell förståelse bör du kunna ta hand om en kanal till en mer erfaren operatör kommer förbi för att hjälpa dig. Om du har en vän på IRC så kan du be om deras hjälp med att placera förbud mot dem och experimentera. För en snabb checklista som en guide att förbjuda se "Quick Ban guide", section 7 senare i detta dokument.

Det finns andra konfigurationer av förbud att jag kunde gå in som:

/MODE #channel +b *!*user@*.isp.net

men det finns inget egentligt behov av att gå igenom dem med dig. med erfarenhet Du kommer att känna på vilken typ av förbudet måste du placera vid behov. Titta på andra och fråga dem varför de har placerat ett förbud på ett visst sätt kan också leda till förståelse från din sida. Också ta del av dina skiljetecken när förbudet för *! * user @ * isp.net är helt annorlunda *! * user @ *. isp.net (notera tillägg av periodens / punkt), så det är bäst att vara väldigt pedantisk när gör din förbud eller hittar du några oförutsägbara resultat.

Ibland ser du användare med en IP-adress, som är de siffror istället för ord för deras adress (hostnamn)! Detta är vanligt nog, så inte oroa dig. Vi måste bara modifiera vårt tänkande när det gäller att göra en effektivt förbud för sådana användare. Låt mig påpeka att de kanske inte alltid har IP-nummer för adresser på grund av olika anledningar.

Det bör noteras att för varje hostnamn finns det en associerad IP-adress (vilket framgår med vår virtuella värdsystemet exempel). Om du förbjuda någon när de använder sin IP-adress så kommer de fortfarande vara förhindrade att återförenas kanalen även om deras hostnamn löser nästa gång - förutsatt, naturligtvis, att IP-adressen inte har ändrats. Vanligtvis avsaknaden av ett löst adress är på grund av eftersläpning mellan deras ISP och IRC-servern ansluts de till när de gick DALnet. Detta resulterar i att IRC-server som inte kan få ett svar från "namnuppslagning" i tid, så det använder sin IP-adress istället.

se Appendix A för ett exempel på utdata från en /whois gjort på en användare med en IP-adress.

Som ni kan se i stället för en "text" hostnamn finns det nu en uppsättning av fyra nummer. För vissa användare kommer detta att vara konstant, men för andra blir förändring. Den del som kommer att göra förändras är i allmänhet den sista siffran (även detta inte alltid fallet, men vanligt nog att det finns ingen anledning att förvänta sig något annat). Det bör noteras att om de eller du har en statisk (oföränderlig) hostname då din IP kommer alltid vara samma också. Så till skillnad från innan där vi skulle använda ett jokertecken för att förbjuda den första delen av värden, skulle vi I dessa fall ta bort den sista siffran och placera ett jokertecken i det som:

/MODE #channel +b *!*user@254.253.252.*

Du kan också lägga en tidsinställd förbud där förbudet du placerade kommer att tas bort automatiskt efter ett antal angivna sekunder. Till exempel, om jag vill förbjuda nick Aysmonte i 20 sekunder på # FleetStreet, jag skriver:

/ban -u20 #fleetstreet Aysmonte*!*@*

Det finns också ett kommando för dig att förbjuda sparka en användare samtidigt istället för att skriva 2 kommandon. Till exempel, om jag vill förbjuda sparka Aysmonte, jag skriver:

/ban -k #fleetstreet Aysmonte reason

Detta kommer att placera ett förbud på hans IP-adress / host och sparka Aysmonte från kanalen.

4 · Borttagning och modifiering av Ban Listor

Att ta bort bans är relativt enkelt jämfört med att sätta en. Först du har vet som förbjuder mask du vill ta bort från din kanal. Detta kan vara uppnås i de flesta applikationer genom att använda kommandot:

/MODE #channel b

Andra kunder, till exempel mIRC, är att klicka allt du skulle göra fördubblas under kanalen textområdet för att hämta en lista på kanalens bans.

När du har en lista med bans på din kanal, hitta som förbjuder mask du vill ta bort sedan helt enkelt skriva:

/MODE #channel -b banmask

Du bör notera att om din kanal inte längre finns, dvs alla användare lämnar kanalen sedan ditt nuvarande förbudet lista kommer inte längre existerar och kommer att återskapas när du "återskapar" kanalen (går det). DALnet blir runt detta på ett sätt genom att använda ChanServ är AKICK kommando, men detta är endast tillgängligt för registrerade kanaler.

Det bör noteras att om du har ett brett förbud (t.ex. *!*@*. com.au) och du vill placera en smalare förbud (t.ex. *! * @ cs1p1.ipswich.gil.com.au) på någon (inte att de skulle vara på kanalen i första hand). Ta bort den breda förbud innan du placerar den smala förbudet.

5 · Simplyfying förbud

Ibland vill man stänga ute vissa smeknamn som används av spam bots, du som kommer in med ett standard namn med siffror i slutet av sin nick. Du vill sätta en nick förbud än att behöva lägga till 100 förbud till din Bannlista. Låt oss ta en titt på följande exempel:

5 användare från olika IP-adresser / värdar kommer in till # FleetStreet med hack Andrea521, Andrea522, Andrea523, Andrea524 och Andrea525. Istället för att lägga till 5 bans på deras värdar, kan du förenkla förbudet genom att lägga till en nick förbud med jokertecken som diskuterats tidigare. Så du kommer att skriva följande kommando:

/mode #fleetstreet +b Andrea???!*@*

som kommer att hålla dem alla ut. Problemet är, om de använder mer eller mindre än 3 tecken efter att Nick kommer detta att leda till att förbudet ineffektiv. Därför måste du ställa in ett bredare förbud att hålla dem helt. Så följande förbudet masken kommer att fastställas:

/mode #fleetstreet +b Andrea*!*@*

som kommer att hålla alla med nicket Andrea oavsett antal tecken bakom den ur kanalen. Men om du har en vän som kan påverkas av förbudet tex. Andrea_Simon måste du sedan placera ett undantag mask. Ni kan hänvisa till section 8 veta mer om hur du placerar ett undantag

6 · Övriga intressebolag DALnet Services

DALnet använder ChanServ för att ta hand registrerade kanaler. Detta upprätthåller en förbud lista av slag. I grund och botten, när du lägger till en AKICK på en värd mask, ChanServ kontroller användare som de går med ditt registrerade kanal. När en användare med en mängd mask i ChanServ är AKICK lista ansluter din kanal, sparkar den användaren från din kanal och placerar ett förbud mot att masken för att stoppa dem från att återförenas

För att lägga till en AKICK till en kanal, första kanalen måste registreras, dels måste du ha en SOP (eller grundare) för att placera förbudet. En SOP är en kanal SuperOp, för mer information använd kommandot /ChanServ help SOP.

Obs: Vissa klienter kanske inte tillåta dig att använda /ChanServ. Om detta är fallet så prova att använda /msg ChanServ@services.dal.net istället.

Kommandot för att lägga till en AKICK är:

/ChanServ AKICK #channel ADD smeknamn eller värd mask

Mer information om detta kommando kan fås på http://www.dal.net/services eller från ChanServ s hjälpsystem:

/ChanServ Help AKICK

AKICKs stannar tills de tas bort, så det är viktigt att upprätthålla AKICK listan och ta bort gamla poster.

7 · Snabb Ban Guide

  1. Bestäm om förbudet är tillfälligt eller långsiktigt.

  2. Få användarens information genom att använda /WHOIS kommandot or /WHOWAS kommandot

  3. Om förbudet är tillfälligt placera sedan en smal sådant förbud som smeknamn! * @ * eller *! userid @ *

  4. Om förbudet är att vara långsiktiga, ställ ett bredare AKICK som *!*@*. värd

  5. Granska din förbudet se till att det är effektivt och inte stanna för många användare från att gå din kanal.

  6. Om ett tillfälligt förbud, kom ihåg att ta bort det efter en förutbestämd tid, säger 10 minuter.

8 · undantag läge (+e)

Den +e eller undantag läge har införts när Bahamut 1,8 .* släpptes. Funktionen av detta läge är att någon som berörs av ett förbud som inte var avsedd för honom / henne att gå med i kanalen. Till exempel, om jag lägger ett förbud på masken *! * @ 219,94 .* på # FleetStreet men jag vill att min vän Ting vars mask är Ting! Kluv@219.94.25.63 i kanalen, skulle jag placera ett undantag genom att skriva:

/mode #channelname +e Ting!*@219.94.*

som gör att Ting att gå med i kanalen. Undantaget läget är också användbart speciellt när du vill förbjuda en viss värd / domän / ISP men vill tillåta specifika personer att ansluta sig. För mer information om undantag läge kan du läsa lägena dokumentet på denna länk http://docs.dal.net/docs/modes.html # 2,3.

Appendix A · Relevanta IRC-kommandon

A.1 /mode kommando

/MODE #channel +b *!*userid@ISP.domain.country

För att bryta detta kommando ner:

/MODE

Detta talar om för servern du utfärdar en ändring av en kanal eller användarläge.

<#channel>

informerar den server som du ändrar läge för den namngivna kanal. I detta fall lägesändring kommer ett förbud att verkställas.

+b

informerar servern vilken typ av lägesändring för att utföra (i detta fall "b" för Ban) och ett + för att lägga det läget.

*!*userid@ISP.domain.country

är förbudet mask. Masken att servern kommer att sluta från gå med din kanal.

En fullständig beskrivning av alla tillgängliga kanal och lägen användaren är tillgänglig vid http://docs.dal.net/docs/modes.html.

A.2 /whois Command

ircII Exempel på /whois output

*** Aysmonte is AMO@cs1p1.ipswich.gil.com.au Aysmonte@dal.net
*** on channels: @#gryphons
*** on irc via server cin.il.us.dal.net
*** Away:"Reading email /MSG me to chat"
*** Aysmonte is an IRC Operator
*** Aysmonte has been idle 3 minutes

Den fjärde, femte och sjätte raderna kan eller inte kan vara närvarande. de beror på vilken server du är på och också vilka personliga lägen användaren har.

Den första raden i detta WHOIS utgång hänvisar till användarens adress, som innehåller användarens id (AMO), användarens värd (cs1p1.ipswich.gil.com.au) och användarens riktiga / irc namn (GCOS) linje (Aysmonte@dal.net).

Den andra raden informerar om vilka kanaler användaren är på som inte är hemlighet. Kanalnamnet följer #, om ett @ finns innan kanalnamnet indikerar detta att användaren har operatören statusen på den kanalen.

tredje raden berättar om vilken server användaren är inloggad på IRC.

Den fjärde raden är en bort-meddelande för att informera användare om personen är nu borta från tangentbordet eller inte efter IRC och vad anledningen har fått för sin "frånvaro".

Den femte raden informerar oss att användaren är en IRC Operatör. på DALnet Detta kan se olika ut beroende på vilken server du är på, men generellt du kommer att se orden IRC Operator eller IRCop någonstans i rad.

Den sjätte raden ger en ledig tid för hur länge sedan användaren har aktiv. Om du gör en / WHOIS på någon och du är på samma server då du kommer att se sina fåfänga tid, om du är på en annan server så kommer det inte överföras till dig om du inte specifikt begär det med /WHOIS nickname nickname (dvs ange smeknamn två gånger).

Other examples of the WHOIS command:

*** Aysmonte is AMO@203.1.72.142 Aysmonte@dal.net
*** on channels: @#gryphons
*** on irc via server cin.il.us.dal.net
*** Away:"Reading email /MSG me to chat"
*** Aysmonte is an IRC Operator
*** Aysmonte has been idle 3 minutes

Appendix B · terminologi

IRC-klient

IRC program som låter dig ansluta till en IRC-server, men också, en användare på IRC. Detta behöver inte vara en "riktig" levande användare vid en terminal men kan också vara ett automatiserat program, som ofta kallas en bot.

Domain

klassificering (kännetecknas av ett enstaka ord eller förkortning) som en dator i ett nätverk tillhör. Namnen på varandra domäner används i bildar ett unikt namn som datorn är känt för nätverket.

IP-adress

En unik uppsättning siffror som identifierar en dator ansluten till ett nätverk och används av kommunikationsprogram. (Till exempel 123.123.12.1). Mänskliga användare kan använda mer miljövänliga domainised namn. IP står för Internet Protocol.

ISP

Internet Service Provider. Ett företag som tillhandahåller en mellanliggande länk mellan en dator eller ett nätverk och Internet.

Ping

En enkel nättjänst som kommer att rapportera om huruvida en särskilt nod i nätverket är levande, och på den aktuella tillförlitligheten i den raden till den noden. Det finns flera typer av ping i användning av olika skäl.

PPP

Point-to-Point Protocol. Används för att upprätta en TCP / IP-anslutning mellan två "punkter", vanligtvis över seriell länk såsom två modem och en telefonlinje.

SLIP

Serial-Line IP. Ett alternativt (äldre) protokoll för upprättande av en TCP / IP anslutning över en seriell länk.

Telnet

Ett program på en dator som gör att du kan ansluta från dator till en annan på Internet, och använda den på distans.