DALnet Bot FAQ

Version 5.0.3


Last translated by Dr-Voodo () on 2005-08-23

Last revised by ssr () on 2004-02-16

Originally written by Ayukawa () on 1997-03-01

Please direct any comments or feedback about this document (only! no help requests!) to docs@dal.net. If you need help on issues not covered in this document, please see the information at http://help.dal.net.

Instruksjon

Et vanlig spørsmål på DALnet er, "Har jeg lov til å kjøre en bot her?" Denne FAQ'en prøver å svare på alle spørsmål du har om hvordan kjøre en bot på DALnet. Dette forklares til nyere brukere om nøyaktig hva en bot er, og hvorfor noen har lyst på en.

Contents

1 · Hva er en bot?

En bot er en automatisk klient som er tilkoblet IRC, og den er ikke direkte kontrollert av en person. En bot svarer til forhånds definerte kommandoer med forhånds definerte tiltaker. Noen boter beskytter kanaler fra floods og takeover, mens noen boter er programmert til å floode og til å ta over kanaler. Det er andre boter som er simpelt brukt for moro. Boter er tilgjengelige i mange formater , som rangerer fra det lette og ofte midertidlige mIRC skripter, til det komplekse og mektige eggdrop.

Anmerk: Noen og alle boter som er programmert til å floode, ta over, eller være med i misbrukende aktivitet blir bannet fra DALnet. Noe forsøk på kjøre dem vil resultere i en kill og/eller AKILL.

2 · Trenger jeg en bot?

I de fleste tilfeller er svaret "nei". DALnet's Services (ChanServ, NickServ, MemoServ) er utformet for å mulighens eliminere de fleste grunner som boter var orginalt utformet for. ChanServ setter å låser kanal moduser og emner. Det kan også automatisk op eller banne personer, avhengig av deres tilgang på kanalen.

Det er noen ting Services ikke kan gjøre, imidertidlig. En god bot kan noen ganger beskytte kanalen mer effektiv enn ChanServ. Skript kan bli lagt inn i boter som kaster ut folk for banning, swearing, osv. Andre skripter kan bli laget for entertainment, som ChanServ normalt sett ikke gir.

Den verste bruken av boter er for å holde en kanal åpen når ingen er der. Disse botene er enkelt bare bortkasting av båndbredde, og tar opp tilkoblingen som en levende bruker vil bruke.

3 · Hvilke servere kan jeg kjøre min bot på?

Hver server har en annerledes bot politikk. Mens registrering av boter en ting i fortiden, så er det opp til hver enkelt server's admin om han/henne har lyst til å tilatte boter på serveren eller ikke. Farlige boter er bannet fra ALLE serverne.

Den beste måten å se om en server tilatter boter er å sjekke MOTD (Message of the Day) på den enkelte serveren i rekkefølge for å verifisere deres Bot Politikk. Kommandoen for å gjøre dette er /motd servername.*. Eksempel: /motd twisted.*.

4 · Hvor kan jeg få en bot?

Avhengig av hvilken type bot du vil kjøre så er det flere utmerkende kilder. http://www.mircscripts.org er en veldig populær kilde både eggdrop og mIRC skripter. Det er foreslått at du skriver dine egne skript imidertilig, siden å laste ned skript som er skrevet av andre gjør at du er veldig utsatt backdoors som kan gjøre at du mister ditt kallenavn og kanal.

En annen anbefalt hjemmeside er http://www.egghelp.org for eggdrop.

5 · Hvor kan jeg gå for å få hjelp?

Den anbefalte kanalen for boter og skripter er #HelpDesk. #mIRC er hjelpe kanalen for mIRC klienter i seg selv men skript spørsmål vil normalt sett ikke bli svart på der.

6 · Kan jeg sette opp en bot, og la den være der så lenge jeg vil?

Servere som tilatter boter vil la deg kjøre boten der så lenge du har lyst til, gitt at den ikke er med i dårlig oppførsel. Hvis du blir snakket til av en IRC Operatør på serveren du kjører boten på og blir spurt om å fjerne boten, så vennligst gjør det.

7 · Kan min bot floode denne brukeren?

Aldri i verden. Flood boter, klone boter, ta over boter, og andre typer av krigs skripter er ikke tilatt på DALnet og vil bli AKILLed hvis oppdaget.

8 · Hvor mange boter kan jeg kjøre?

En bot er nok for uansett hvem, betraktet at de fleste brukere ikke en gang trenger det. Flere boter blir betraktet som klone boter, og vil bli fjernet.