DALnet Bot FAQ

Versiune 5.0.3


Ultima translatare de Zappu () pe 2006-02-19

Ultima revizie de ssr () pe 2004-02-16

Original scris de Ayukawa () pe 1997-03-01

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Introducecere

O intrebare obisnuita pe DALnet este, "Am voie sa rulezi un robot aici?" Acest FAQ incearca sa raspunda intrebarilor ca tu sa stii de ce ruleaza un robot pe DALnet. Explicatiile exacte noilor utilizatori despre ce este un robot, si de ce cineva s-ar putea sa vrea unul.

Continuturi

1 · Ce este un robot?

Un robot este un client automat care este conectat la IRC, so nu este direct controlat de o persoana. Un robot raspunde comenzile predefinite cu actiunile predefinite. Cativa boti protejeaza canalele de inundatie de mesaje si luari de sfarsit, in timp ce alti boti sunt programati PENTRU inundatii de mesaje si luari de sfarsit ale canalelor. Acolo sunt alti roboti care sunt folositi pentru o simpla distractie. Robotii sunt valabili in multe formate, sirul de la simplu si adresea temporar scriptului de mIRC, pentru un complex si puternic eggdrop.

NOTATIE: Orice si toti botii programati pentru inundarea cu mesaje, luare de sfarsit, sau obligarea abuziva a activitatii este banata de pe DALnet. Orice incercare sa ruleze pe ei va rezulta o omorare si/sau un AKILL.

2 · Am nevoie de un robot?

In cele mai multe cazuri, raspunsul este "nu". Serviciile DALnet (ChanServ, NickServ, MemoServ) sunt destinate pentru eliminarea posibila cele mai multe au ca scop acei roboti care erau originali destinati pentru. ChanServ seteaza si inchide modurile canalului si topicurilor. Desigur pot automat sa opeze sau sa banezi oameni, depinzand de accesele lor pe canal.

Acolo sunt cateva lucruri care Serviciile nu pot face, oricum. Un bun robot poate cativa de protejarea canalelor mai mult eficient decat ChanServ. Script-urile pot fi adaugate pentru robotii care da afara utilizatori pentru banare, injuraturi, etc. Alte script-uri pot fi adaugate pentru distractie, ChanServ-ul uzual nefiind furnizor.

Cel mai rau robot folosit este pentru a tine un canal deschis cand nu este nimeni acolo. Acesti boti sunt o simpla irosire a benzii, si ia acea conexiune ca un utilizator viu ce poate fi folosit.

3 · Pe ce servere as putea sa sa rulez robotul meu?

Fiecare server are o politica diferita a botului. Cat timp inregistrarea botilor este un lucru al trecutului, este deasupra pentru fiecare admin al serverului daca el/ea vrea sa le dea voie botilor pe server sau nu. Botii periculosi sunt banat de pe TOATE serverele.

Cea mai buna cala pentru a vedea daca un server da voie botilor este sa verifici MOTD (Mesajul Zilei) al serverelor individuale in ordine pentru a le verifica Politca Botului. Comanda pentru a vedea asta este /motd servername.*. Exemplu: /motd twisted.*.

4 · De unde as putea lua un robot?

De pinde de ce tip de bot vrei sa rulezi, acolo sunt cateva surse excelente. http://www.mircscripts.org este o sursa foarte populara pentru ambele eggdropul si scripturile mIRC. Este sugerat ca tu sa-ti scrii propriile scripturi oarecum, ca scripturile scrise downloadandandu-le de altcineva lasate vulnerabile pentru virusii backdoor care iti pot cauza pierderea poreclei tale sau a canlulu tau.

O alta recomandare este http://www.egghelp.org pentru eggdropi.

5 · Unde as putea merge pentru ajutor?

Canalul de ajutor recomandat pentru boti si scripturi este #HelpDesk. #mIRC este un canal de ajutor pentru clientul mIRC insasi, dar intrebarile scriptului nu vor fi raspunsuri uzuale acolo.

6 · Pot sa pun un bot sus, si sa ies de acolo nehotart?

Serverele care dau voie botilor te va lasa sa rulezi un bot acolo cat de mult vrei, furnizorul nefiind obligat intr-un comportamet rautacios. Daca esti apropiat de un IRC Operator al unui server care ruleaza robotul tau si intreaba de stergerea robotului tau, te rog fa ceva.

7 · Poate robotul meu sa inunde acest utilizator cu mesajer?

Desigur ca nu. Roboti de inundatii cu mesaje, boticlone, boti de luare de sfarsit, si alte tipuri de scripturi de razboi care nu sunt acceptate de DALnet si vor fi in AKILLed daca vor fi gasiti.

8 · Cati roboti pot rula?

Un robo este de ajung pentru oricine, considerand majoritatea utilizatorilor neavand nevoie de acela. Robotii multiplii sunt considerat sa fie boticlone, si vor fi stersi.