Principiile de gestionare a canalului

Versiune 1.0.0


Ultima translatare de rCreative () pe 2020-02-03

Original scris de xPsycho () pe 2019-11-21

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Introducere

Acest document a fost scris pentru a explica utilizatorilor conceptele de gestionare a canalului DALnet.

Continuturi

1 · Cine gestionează canalele?

Canalele de pe DALnet sunt gestionate de operatorii de canale. Puteți identifica un operator de canal de către @ prefix înainte de porecla lor din lista de utilizatori a canalului.

Operatorii IRC, în general, nu se implică în gestionarea canalelor și nu se ocupă de chestiunile de rutină ale canalelor. Operatorii canalului stabilesc tema și scopul canalului, decid regulile de conduită pentru canal și controlează pe cine doresc să le permită în canal.

2 · Cine gestionează operatorii de canale?

Operatorii de canal se polițează reciproc în calitate de colegi. Dacă un canal nu este înregistrat, atunci toate opțiunile de canal sunt egale și orice op sau grup de opțiuni pot decide să adauge mai multe opțiuni la canal sau să elimine opțiuni din canal în orice moment. Dacă un canal este înregistrat, atunci va exista un fondator de canal și, în mod opțional, diferite niveluri de operatori de canale, inclusiv Manageri, SOps și AOps. Operatorii de canal se monitorizează în continuare în această ierarhie și decid intern ce nivel de acces ar trebui să primească fiecare canal de operare. Fondatorul poate adăuga și elimina Manageri, SOps și AOps; Managerii pot adăuga și elimina SOps și AOps; și SOps-urile pot adăuga și elimina AOps.

Dacă un canal este înregistrat, puteți găsi porecla fondatorului tastând /chanserv INFO #channelname . Listele Manager, SOp și AOp ale unui canal sunt vizibile numai pentru opțiunile de canal cu acces AOp sau mai mare. Utilizatorii normali ai canalului nu vor putea vedea ce nivel de acces are un operator de canal pe canal, în afară de a solicita unul dintre operatorii de canal, desigur.

3 · Ce se întâmplă dacă nu-mi place modul în care este gestionat canalul?

3.1 Nu-mi place ce se discută într-un canal

Operatorii canalului stabilesc subiectul și scopul unui canal și decid ce discuții sunt permise în canal. DALnet nu cenzurează ceea ce se spune în canale. Subiectele care pot fi jignitoare pentru un grup de indivizi nu pot fi jignitoare pentru alte grupuri de indivizi. Dacă nu vă place ce se spune într-un canal, puteți cere unui operator de canal să modereze conținutul canalului. Dacă operatorii de canal continuă să permită conținutul, vă sugerăm să părăsiți canalul și să găsiți unul nou.

3.2 Simt că am fost tratat pe nedrept de un operator de canal

Vă rugăm să vorbiți cu un alt operator de canal sau cu fondatorul canalului, dacă canalul este înregistrat. Operatorii IRC nu tratează litigiile privind comportamentul operatorului de canal.

3.3 Am fost lovit pe nedrept și / sau interzis de pe un canal

Operatorii IRC nu gestionează litigiile privind comportamentul operatorului de canale, inclusiv lovituri și / sau interdicții.

Fiecare canal își stabilește propriile reguli, iar opțiunile acelui canal decid cine să lovească și / sau să interzică și poate împiedica și / sau interzice pe oricine din orice motiv sau deloc motiv.

Cea mai bună modalitate de a determina motivul pentru care ați fost lovit sau interzis este să contactați operatorul de canal specific care a luat decizia. Mesajul de lansare și porecla operatorului de canal pot fi găsite, de obicei, consultând istoricul de defilare din fereastra de stare.

Dacă nu găsiți nicio informație acolo, puteți încerca să tastați /mode #channel +b .Aceasta vă va afișa o listă de interdicții setate pe canal. Găsiți-l pe cel care se potrivește cu dvs. nick!user@host mascați și trimiteți porecla op-ului care apare lângă interdicție.

Unele canale ascund lista de interdicții de către utilizatori. Dacă acesta este cazul și canalul este înregistrat, puteți încerca să contactați fondatorul canalului. Tip /chanserv INFO #channel pentru a vizualiza informațiile despre canal, inclusiv porecla fondatorului. Puteți să trimiteți un mesaj fondatorului dacă sunt online sau să le trimiteți o notă dacă aveți un pseudonim înregistrat.