Erorile Conexiunii Obisnuite IRC

Versiune 1.0.0


Ultima translatare de Zappu () pe 2006-02-28

Original scris de Hammer () si Merlin` () pe 2005-05-22

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Introducere

Urmatorul document a fost scris pentru a ajuta utilizatorii de porblemele conexiunii si gasirea unei solutii. Pentru a te ajuta pe tine sa intelegi mai bine situatia, noi am inclus o analogie:

Joe este mIRC'ul tau, un Client IRC

Mary este un server IRC (ca si Jane, Helga si Kyoko, tot la acelasi loc care lucreaza ca Mary (retea) ).

Operatorul tabloului de comanda unde lucreaza Mary este un server la intamplare pe o retea (uzual irc.dal.net).

In majoritatea cazurilor in scenariul nostru, Joe incearca sa sune pe Mary la telefon.

Continuturi

1 · [10049] Nu poate aloca cererea adresei

Scenariu: Joe incearca s-o sune pe Mary la servici; nu tine sigur la ce vorbeste acolo (Mary, Jane, Helga, Kyoko), deci doar el suna la numarul principal al companiei, care a fost (temporar) schimbat la 9. Solutia, desigur, este de a suna pe Mary sau (Jane, sau Helga, etc.) direct.

Acesta inseamna ca serverul IRC este de neatins pentru toata lumea. Majoritatea adminilor, probabil au discuri ciupite ale DNS'urilor pentru punct pentru numar de IP inexistent 255.255.255.255 pentru ocolirea unui atac DDoS (Serviciul Refuzat al Distributiei) . Mai bine incearca sa specifici serverul IRC pe acea retea sau pe alta retea! (Cand setati adresa serverului ca sa fie 255.255.255.255 vei primi o eroarew "Nu poate aloca cererea adresei". Cand setati pentru 127.0.0.1 vei primi o eroare "Conexiune refuzata" pentru ca incerci sa te conectezi singur ca server. Daca dezactivezi complet adresa (seateaza pentru nimic) vei primi o eroare "Nu este capabil sa rezolver serverul IRC".)

2 · [10050] Reteaua este cazuta sau [10051] Retea de negasit

Scenariu: Joe primeste un ton dar formarea numarului de telefon al lui Mary nu suna

Aceste erori au loc pe reteaua cazuta, sau probabil unu dintre segmentele retelei pe drumul acelei retele cazute cu modul pachetelor de rutare.

3 · [10052] Resetarea conexiunii cazute de pe retea

Scenariu: Joe primeste un tocn care este in proces de formare al lui Mary si o telefoneaza, dar tabloul de comanda este cazut.

Serverul acelor gazde al serverului IRC, sau reteaua este pornita, sfaramata, a sistemului de operare sau se reseteaza. Doar s-a reconectat in cateva minute.

4 · [10053] Abordarea conexiunii cauzate de programul unui calcultator

Scenariu: Joe si Mary vorbesc la telefon. Bateria lui Joe ii face probleme, gandindu-se la acea convorbire cu Mary s-a sfarsit, deci s-a inchis.

Aceasta eroare are loc de partea-clientului pentru multe motive. Esential, este acelasi lucru ca urmatoarea eroare (care este partea-serverului).

5 · [10054] Conexiunea resetata de piring

Conexiunile resetata de piring este una dura pentru ca poate fi cauzata de mai multe lucruri. In toate cazurile, serverul determina acea mufa care nu este destuld e buna si le inchide de partea ei.

5.1 Eroare Citita

Scenariu: Mary nu poate sa auda nimic din ce zice Joe, deci ea inchide, iar atunci pierde mesajele lui (informatia).

O eroare citita are loc cand serverul nu poate citi cum trebuie de la clientul utilizatorului. Serverele aduna informatia de la un client prin text, alcatuire, si alte paragrafe. Cand serverul primeste o eroare atunci cand citeste de la client, atunci utilizatorul va fi deconectat, rezultand in eroarea citita un mesaj de iesire.

5.2 Eroarea Scrisa

Scenariu: Mary a incearca sa vorbeasca cu Joe dar nu s-a gandit ca o sa primeasca, deci ea a inchis si a pierdut mesajele lui (informatia).

O eroare scrisa are loc atunci cand un server nu poate sa scrie cum trebuie pentru clientul utilizatorului. Cand serverul primeste informatia, uzual raspunde cu informatia proprie. Cand serverul primeste o eroare scrisa pentru acel client, utilizatorul va fi deconectat, rezultand in scris o eroare cu un mesaj de iesire similar pentru a citi formatul erorii.

5.3 Pauza Ping'ului

Scenariu: Mary, a fost ridicata in familie cu foarte multi copii si intotdeauna solicita atentie, tine sa intrebe pentru a fii sigur ca Joe este inca pe linie si asculta. Daca nu primeste destul de rapid pentru ea, ea inghide.

Serverele dau ping automat utilizatorilor la acel timp. Motivul pentru acesta este de a asigura clientului ca este conectat pe server. Cand vezi "PING? PONG!" resultatele pe cadranul tau, inseamna ca serverul a pinguit clientul taui, si a raspuns inapoi cu un pong pentru a asigura ca serverul te vede conectat. Cand aceasta nu se intampla si tu esti deconectat fara cunostintele serverului, serverul va deconecta automat utilizatorul cand nu primeste nici un raspuns, rezultand o pauza de ping. Pauza ping'ului are luc la ORICINE.

5.4 Teava sparta

Scenariu: Mary a ridicat o notatie urata cu un mesaj si nevoie de un schimb pentru Joe, dar cumva intre ea si gura ei, mesajul lipseste cu desavarsire. Mary a incercat sa-i spuna lui Joe dar nu s-a gandit ca ea primeste printre, deci ea inchis si a pierdut mesajele lui (informatia).

A broken pipe error occurs when the server knows it has a message but can't seem to use its internal data link to get the data out to the socket.

5.5 Amestecaturi

Scenariu: O groaza de alte motive; probabil operatorul a sfaramat si a dat un mesaj lui Mary, acela dandu-i ei indoiala validitatii a acelei convorbiri deci inchide.

6 · [10055] Nici un spatiu tampon valabil

Scenariu: Joe vrea s-o sune pe Mary, dar mainile lui sunt deja pline.

Aceasta inseamna ca mIRC'ul are o problema creata intr-o noua mufa a retelei; nu poate folosi conexiunea la Internet pentru a se conecta la un server IRC. Daca folosesti mai multe aplicatii ale retelei in acelasi timp, s-ar putea sa primesti aceasta eroare. Inchide cateva aplicatii si/sau reseteaza-ti conexiunea la Internet pentru a fixa aceasta problema. Aceasta eroare desigur indica o lipsa a resurselor din sistemul tau. Poate avea loc daca incerci sa rulezi prea multe aplicatii (despre orice neam) simultan pe calculatorul tau. Daca acesta tinde pentru a avea loc inainte rularii aplicatiilor sigure pentru un timp, s-ar putea sa fie o simptoma a acelei aplicatii ne putand sa se mai intoarca cum trebuie la resursele sistemului (la fel ca memoria). Poate desigur sa indice ca tu nu inchizi aplicatiile cum trebuie. Daca persista, iesi din Windows sau restarteaza-ti calculatorul pentru a remedia problema. Poti monitoriza memoria valabila cu comanda Windows a Explorer'ului "Help/About..." .

7 · [10060] Pauza conexiuniit

Scenariu: Joe o suna pe Mary pe numarul ei, dar niciodata nu randuieste, sau, el randuieste dar ea tot nu-l ridica.

Lucrurile pot lua incet de pe Internet. Fiecare incearca sa ajunga departe de sever sau cateva intre conexiunile tale cu furnizorul de Internet si sfarmarea serverului de IRC. Foarte frecvent nu ai (adecvat) o conexiune pentru Internet chiar inainte sa pornesti mIRC'ul. Rabdarea este uzual cea mai buna optiune aici. Incearca din nou in cateva minute sau incearca alt server IRC. Acesta nu are nimic cu mIRC'ul. Acolo nu este ceva magic sa fie fixat.

O conexiune sau cerere trimisa gresit pentru ca receptia conexiunii nu raspunde cum trebuie inainte cu o perioda de timp. (Perioada de pauza este dependenta pe protocolul comunicatiei.)

Verifica prima claritate: verifica acea destinatie a adresei ca este o adresa valida IP'ului. Daca folosesti numele gazdei, s-a rezolvat corect adresa? Daca rezolutia numelui gadei foloseste o masa a gazdei locale, este posibil ca tu sa rezolvi adresa demodata. Poti sa ping'uiesti numele gazdei?

Ai configurat calea? Este calea ridicata si ruleaza (verifica ping'ul lui, si atunci ping'ul adresei pe de alta parte)? Incearca urma drumului pentru destinatia adresei pentru a verifica toate drumurilor daca functioneaza.

Verifica-ti masca subnet'ului. Daca nu ai o masca subnet proprie, reteaua sistemului tau poate considere ca adresa locala ca o adresa indepartata (deci adresele inaintate pe subnet'ul local pentru o cale, ca risipirea cererii locale ARP), sau o viza.

8 · [10061] Conexiune refuzata

Scenariu: Mary chiar n-a fost acasa. Incearca s-o pui pe Jane pe drum.

Nici o conexie nu poate fi facuta pentru ca tinta activa a masinii este refuzata de ea. Acesta uzual rezulta de la incercarea de a te conecta al un serviciu care este inactiv pe o gazda straine.

Fiecare merge la o gazda gresita, sau la o aplicatie a serverului incercand sa contactezi executia. Verifica destinatia adresei folosita de tine. Daca folosesti numele gazdei, ai rezolvat corect adresa? Daca rezolutia numelui gazdei foloseste o masa a gazdei locale, este posibil ca tu sa rezolvi la o veche adresa demodata. Este desigur posibil ca serviciile fiserului local sa aibe un numar incorect al portului (cu toate ca este neplacut).

Poti verifica ca sistemul indepartat este respins de conexiunea ta incercand sa verifice statisticile retelei locale. Verifica-ti sistemul retelei (indeplinirea WinSock'ului) avand o utilizare aratand statisticile retelei. Poti folosi aceasta verificare pentru a primi resetarile TCP'ului sau pachetele PORT'ULUI NEGASIT ICMP de fiecare data cand te conectezi.

Acesta este una dintre cele mai frecvente erori si una dintre cele mai bune pentru a intalni, de atunci este una dintre cele mai neinsemnate ambiguitati. Acolo sunt numai cateva cauze posibile pentru aceste erori:

  • Incerci sa te conectezi la un port gresit. Aceasta este o problema obisnuita.

  • Incerci sa te conectezi la o destinatie gresita a gazdei adresei.

  • Aplicatia serverului nu lucreaza pe gazda destinatiei.

  • Aplicatia serverului nu listeaza pe portul corect.

9 · [10065] Nici o cale pentru Eroarea gazdei

Scenariu: Joe nu poate gasi nici telefonul lui.

Acesta normal inseamna ca nu esti conectat cum trebuie la Internet. Windows tau nu poate gasi cum sau unde sa gaseasca un server IRC. El nu are nimic cu mIRC'ul sau IRC'ul! Verifica-ti conexiunea (reconecteaza-te daca ceva nu pare a fi in regula) si incearca din nou.

10 · Incapabilitatea rezolvarii serverului IRC

Scenariu: Joe incearca s-o sune pe Mary dar operatorul nu stie cine este Mary.

Aceasta eroare are loc cand inregistrarea DNS'ului (ce converteste numele gazdei catre o adresa IP pentru a o folosi pe actuala) este alterata sau inexistenta (nici un server DNS autoritar poate sa fie locat).

  • Serverul DNS'ului pentru acea gazda este cazut.

  • Inregistrarile DNS'ului pentru acel domeniu numai este activ sau valid.

  • Noile inregistrari ale DNS'ului pentru un domeniu care a si-a schimbat IP'urile ne putand sa se propage deci inca punctul a ramas la vechea adresa IP, care poate desigur sa dea o eroare numita Conexiune Refuzata sau o eroare numita Pauza Conexiunii.

11 · Notatia Finala

Acolo sunt mai mult de cateva erorri pe care nu le-am mentionat aici, aceste erori pot fi gasite la http://www.mirc.co.uk/help/servererrors.html. Multumiri in special lui Krejt pentru document lui. Pentru cititori, speram ca acest document va este cu ceva de ajutor.