Securizarea Windows'ului Impotriva Troienilor

Versiune 1.2.0


Ultima translatare de rCreative () pe 2019-03-06

Ultima revizie de h () pe 2018-07-13

Original scris de Jim-mm () pe 2000-08-25

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Un Mesaj de la Echipa de Kline DALnet

Conexiunile de rețea de mare viteză întotdeauna pot fi devastatoare dacă      abuzat, pe IRC și altfel. Vă rugăm să ne ajutați să vă ajutăm să vă bucurați      experiența dvs. pe DALnet, luând timpul pentru a vă asigura      sistemul informatic nu poate fi utilizat pentru abuzul altora. pentru a contacta echipa Kline: http://kline.dal.net/contact.

Continuturi

1 · Ce Sunt Troienii

Troienii sunt programe care ruleaza pe un ccalculator fara sa stie utilizatorul de existenta lor, si furnizeaza cateva accese pentru a folosi calculatorul de dinafara. Tehnic un timp nu te virusezi, ei intra in aceiasi categorie a programelor rautacioase ca sa poate fi rulate pe un calculator fara permisiunea utilizatorului. Acolo sunt multe tipuri de troieni, dar ei permit tipic altora sa foloseasca calculatorul peste retea: ruleaza programe pe calculator, sau acceseaza datele stocate pe hardul greu al calculatorului.

2 · De ce tie iti pasa

Tehnologiile cable si DSL sunt unice in ceea ce ei furnizeaza viteza-mare, intotdeauna-pe conexiunea din casa PC'ului. Este viteza si intotdeauna-pe natura de tehnologii de Cablu/DSL ce atrage crackerii. Daca nu esti atent, ei pot lua controlul masinii tale de la departare, furand datele tale si chiar sa-ti foloseasca PC'ul pentru a conduce la atacurile devastatoare pe alte masini - toate fara ca tu sa stii.

Chiar daca daca tu nu ai cablu sau o conexiune DSL, un troian pe calculatorul tau poate fi folosit pentru a luat fisiere de pe calculatorul tau sau pentru a cauza multe necazuri pentru tine in alte moduri.

Echipa de Kline DALnet vede rezultatele ale acestor 'jefuiri' in fiecare zi. Sistemele sunt copromis, poreclele utilizatorilor, parolele si alte date personale sunt furate iar banda lor este vlaguita pentru a duce la atacurile de dinafara. Toate ISP'urile frecvent sutn la fel de ghinioniste utilizatorilor refuzand sa creada ca acea masina a fost compromisa si plasarea vinei cu fermitate la usa abonatului, desconectand sau restrictionand serviciul lor.

Echipa face ca ei sa poata sa controleze problema pe DALnet, dar ei au nevoie de ajutorul tau. Fiecare PC troianizat este o poarta de intrare potentiala pentru un atac pe retea, si utilizatorii cu intentii rautacioase sunt folosite pentru ei frecvent pentru acestea si alte scopuri. Atacurile sunt deja pornite pentru a compromite masinile, si este foarte greu daca nu imposibil pentru echipa ca sa dea de urma sursei adevarate.

Oricum, este usor si rapid pentru ca un utilizator sa gaseasca si sa stearga majoritatea troienilor. Mai jos sunt instructiuni pe care trebuie sa le faceti, si link'uri cu cateva pachete de programe care sunt pentru ajutor. Te rog ajuta-ne ca sa sa te ajuta pe tine, ia-ti cateva minute si verifica-ti sistemul peste tot. Cel mai aiurea, ca ti-ai pierdut zece minute, cele mai bine este ca tu sa te salvezi certurile si costul potential al unui sistem compromis.

3 · 10 Minute de Verificare ale Sistemului de Securitate

  • În primul rând, asigurați-vă că sistemul este curat. Descărcați și executați un troian        Scanner - aceasta va detecta și elimina troieni din orice Windows        sistem https://www.avast.com/c-trojan

  • Dupa aceea, actualizeaza-ti cautatorul de virusi daca nu este actualizat la zi, si dai o scanare completa. Cautorii de virusi desigur detecteaza majoritatea troienilor si ii opreste pentru a nu-i lasa sa se instaleze. Ele desigur te vor proteja de numerosi alti virusi care ii iei accidenta. Ei vor avea nevoie sa se actualizeze la zi pentru a fi vrednic de incredere, deci viziteazaso visit manufacturile primei pagini si i-ati actualizarile regular.

    Aici sunt link'uri cu paginile principale al catorva companii care fac cautatori de virusi:

  • Acuma, inchide orice 'usi deschise' pe masina ta. Plateste o vizita la http://www.grc.com si testeaza-ti sistemul. Vei gasi probabil netbios porturi deschise, care poate fi folosit pentru atacul PC'ului tau. Acolo sunt instructiuni pe site cum sa inchizi aceasta deschizatura a securitatii incurcate.

  • Este sigera ca utilizatorii Windows sa ruleze calculatorul lor in modul cel mai teafar. Majoritatea virusilor si troienilor sunt usor pentru a fi detectate camd esti modul cel mai teafar unde troianul este inactiv.

  • In final, instalarea considerata a paravanului este terminata. Aceasta prevene utilizatorii sa accese PC'ul tau peste internet fara permisiunea ta, si instaleaza troieni pe calculatorul tau. Exista o lista si revederea despre ce sunt, cum lucreaza ei si care sunt buni, rau sau simplu cu exceptie de http://grc.com/su-firewalls.htm.

    ZoneAlarm, de la https://www.zonealarm.com, este pentru        de uz personal și este foarte ușor de configurat.

  • Sistemul tau poate fi acuma gratis pentru troieni si virusi, si pot desigur sa stea in acea cale.

4 · Sursele Informative

1) #nohack (Un canal cu documente și informații despre troian și viruși).

2) https://www.dal.net/kline (Informatii despre atacurile DDOS)