Πως να Βρείτε ένα IRC Operator

Version 1.1.3


Last translated by ssr () on 2004-02-16

Last revised by Documentations Team () on 2017-06-29

Originally written by LadyDana () on 2000-07-27

Please direct any comments or feedback about this document (only! no help requests!) to docs@dal.net. If you need help on issues not covered in this document, please see the information at http://help.dal.net.

Εισαγωγή

IRCop είναι η συντομία του IRC Operator. Είναι αυτοί που τρέχουν τους Servers, αφαιρούν τους χρήστες που καταχρώνται τα δικαιώματα τους και γενικά είναι αυτοί που κάνουν το δίκτυο να λειτουργεί ομαλά. Είναι ακόμα δυνατόν να πάρετε βοήθεια από αυτούς για συγκεκριμένα προβλήματα. Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους θα είναι γιατί έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, για παράδειγμα.

Contents

1 · Χρειάζεστε πραγματικά ένα IRC Operator?

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε για ένα IRC Operator, πρέπει να είστε σίγουροι ότι πραγματικά χρειάζεστε βοήθεια από έναν. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το DALnet και τα Services του DALnet που μπορούν να απαντηθούν από το προσωπικό, στα κανάλια βοήθειας του DALnet.

Για να αποφύγετε λάθος συμβουλές, προτείνετε να ζητάτε βοήθεια μόνο στα προτεινόμενα κανάλια βοήθειας, όπως #DALnetHelp, #IRCHelp και #Help.

2 · #OperHelp

Το πρώτο βήμα για να βρείτε ένα IRC Operator είναι να πάτε στο #OperHelp. Το #OperHelp έχει συχνά προσωπικό σε διάφορες ώρες της μέρας με IRC Operators για να απαντάνε στις ερωτήσεις σας.

Όταν είστε στο #OperHelp, παρακαλώ περιμένετε την σειρά σας ώστε να πάρετε voice (+) και μην κάνετε msg τους Ops (αυτούς με το @ μπροστά από το όνομα τους). Οι χρήστες συνήθως παίρνουν voice με την σειρά που μπαίνουν στο κανάλι. Αυτό πάει να πει πως αν μπαίνετε και βγαίνετε από το κανάλι συνέχεια, τότε θα περιμένετε πιο πολύ για να πάρετε βοήθεια.

3 · Διαφορετικοί τρόποι

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα IRC Operator στο #OperHelp, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους τρόπους για να τους βρείτε. Η πρώτη διαθέσιμη εντολή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι:

/who 0 o

Θα σας δώσει μια λίστα με τους τωρινούς IRC Operators που δεν είναι σε mode +i ( αόρατη μορφή - σταθερό mode για όλους τους χρήστες).

Άλλη μια λειτουργική εντολή είναι:

/stats p servername

παράδειγμα:

/stats p shiva.*

Εάν δεν βάλετε το όνομα του server, τότε θα είναι σαν να χρησιμοποιείτε την εντολή STATS P στον server που είσαστε τώρα. Η εντολή αυτή εμφανίζει μια λίστα των IRCOps που είναι σε mode +h (mode βοήθειας) και ο idle χρόνος τους (η ποσότητα του χρόνου που δεν έχουν κάνει τίποτα, εμφάνιση σε δευτερόλεπτα). Δεν υπάρχει καμία εντολή για να κάνετε την εντολή STATS P σε όλους τους servers του DALnet.

4 · Πως να πλησιάσετε έναν IRCop

Πριν πλησιάσετε έναν IRC Operator, παρακαλώ να είστε σίγουροι να τον κάνετε /whois πρώτα. Εάν είναι away η έχουν μεγάλο idle χρόνο, τότε είναι πολύ πιθανό να μην είναι εύκαιροι να σας βοηθήσουν εκείνη την στιγμή.

Επίσης, παρακαλώ να είστε ευγενικοί όταν κάνετε msg έναν IRC Operator. Είναι άνθρωποι σαν και εσάς και θα θέλουν πιο πολύ να σας βοηθήσουν εάν τους ζητήσετε λίγο από τον χρόνο τους, παρά να απαιτήσετε την προσοχή τους. :)

5 · Εάν σας έχουν αρνηθεί ήδη την βοήθεια...

Εάν σας έχει αρνηθεί ένας IRC Operator πάνω σε ένα θέμα, τότε δεν προτείνετε να αρχίσετε να ψάχνετε για κάποιον άλλο με την ελπίδα να πάρετε μια πιο θετική απάντηση. Αυτό ειδικά ισχύει για προβλήματα με κωδικούς. Οι IRC Operators έχουν κανόνες να ακολουθήσουν. Εάν ένας σας έχει αρνηθεί τότε είναι πολύ σίγουρο ότι θα σας αρνηθούν και οι άλλοι. Παρακαλώ μην σπαταλάτε τον χρόνο σας ή των άλλων, με το να ψάχνετε συνέχεια άλλους όταν σας έχουν ήδη αρνηθεί.

6 · Συχνές Ερωτήσεις

Q: Τι κάνω αν είμαι banned από το DALnet?

A: Παρακαλώ μιλήστε με την ομάδα K-Line στο email μαζί με ότι πληροφορίες μπορεί να έχετε σχετικά με το ban. Η ip/host θα είναι πολύ χρήσιμο ή απλά το όνομα του ISP σας (Internet Service Provider) εάν δεν ξέρετε τα άλλα. Παρακαλώ συμπεριλάβετε ένα αντίγραφο του ακριβούς λόγου για τον οποίο είστε AutoKill καθώς και την ημερομηνία, ο χρόνος σε σχέση με την περιοχή που βρίσκεστε.

Q: Θέλω να γίνω IRCOp. Πως το κάνω αυτό?

A: Υπάρχουν πολλές πηγές που εξηγούν τι συμπεριλαμβάνει στο να γίνετε IRC Operator. http://docs.dal.net/docs/operinfogr.html και http://help.dal.net/dnh/oper.php είναι πολύ καλές πηγές.

Q: Τι πρέπει να κάνω για να βάλω ένα Server στο DALnet?

A: Παρακαλώ δείτε http://www.dal.net/admin/vote για περισσότερες πληροφορίες πάνω στο θέμα.

Q: Κλείσανε το κανάλι μου. Που μπορώ να βρω πληροφορίες για αυτό?

A: Παρακαλώ στείλτε email στο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κανάλι σας.

Q: Το όνομα μου είναι παγωμένο (frozen). Σε ποιον μιλάω για αυτό?

A: Παρακαλώ στείλτε email στο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όνομα σας.

Είστε ευπρόσδεκτοι να στείλετε email στο εάν έχετε επιπλέον ερωτήσεις. Χαρούμενο IRC'ing. :o)