Finne en IRC Operatør

Version 1.1.3


Last revised by Documentations Team () on 2017-06-29

Originally written by LadyDana () on 2000-07-27

Please direct any comments or feedback about this document (only! no help requests!) to docs@dal.net. If you need help on issues not covered in this document, please see the information at http://help.dal.net.

Intruksjon

IRCopstår for IRC Operatør. Det er de som styrer de aktuelle serverne, og fjerning av misbrukende brukere fra DALnet og sørge for at nettverket kjøres perfekt generellt. Det er også mulig å få hjelp fra dem om bestemte ting. En av de vanligste grunnene vil være at du har glemt ditt passord for eksempel.

Contents

1 · Trenger du virkelig en IRC Operatør?

Før du går å ser etter en IRC Operatør, så bør du være sikker på du trenger assistanse fra en. Det er en masse spørsmål anngående DALnet og DALnet's Services som kan bli svart på av staben i en av DALnet hjelpe kanaler.

For å unngå å få et ukorrekt råd, så er det sterkt anbefalt at du bare søker assistanse i en anbefalt hjelpe kanal som #DALnetHelp, #IRCHelp og #Help.

2 · #OperHelp

Det første skrittet for å lokalisere en IRC Operatør er å gå til #OperHelp. #OperHelp er ofte staffed på forskjellige tider på dagen med IRC Operatører som gjør seg tilgjengelig for å svare på dine spørsmål.

Når i #OperHelp, så vennligst vent på tur for å bli voicet og ikke kontakt Op'ene (folk med en @ framfor økenavnene deres). Brukere er alltid voiced etter hvilken rekkefølge de kom inn på kanalen. Derfor å gå ut og inn på kanalen vil bare gi deg lengre tid å vente.

3 · Alternative Metoder

Finner du ikke en IRC Operatør i #OperHelp, så kan du bruke alternative metoder for å lokalisere en. Første kommandoen tilgjengelig er:

/who 0 o

Dette vil gi deg en liste over IRC Operatører som ikke har satt +i (invisible modus - normal modus for alle brukerne).

En annen mer effektiv kommando er:

/stats p servernavn

Eksempel:

/stats p shiva.*

Hvis ingen servernavn er spesifisert så vil du bruke STATS P kommandoen på serveren du er tilkoblet. Kommandoen viser en liste over IRCop'er på din server som er satt til +h (hjelpsom modus) og deres idle tid (mengde av tid som de har vært inaktiv, vist i sekunder). Det er ingen kommando for å utføre STATS P på alle DALnet servere.

4 · Hvordan tilnærme seg en IRCop

Før du tilnærmer deg en IRC Operatør, så vær sikker på å bruke /whois på dem først. Hvis de er satt til Borte eller har en høy idle tid, så er det mest sannsynlig at de kanskje ikke er tilgjengelig for å gi deg hjelp for øyeblikket.

Også, vær vennlig når du kontakter en IRC Operatør. De er folk akkurat som du og vil mer en gjerne hjelpe deg hvis du spør dem om litt av deres tid i stedet for å kreve deres oppmerksomhet. :)

5 · Hvis du allerede har blitt nektet hjelp før ...

Hvis du har blitt nektet hjelp av en IRC Operatør når det gjelder et problem, så er det ikke anbefalt å se etter en annen i håp om å få et mer positiv respons. Dette er spesielt om passord problemer. IRC Operatører har retningslinjer å følge også. Hvis en av dem har nektet deg hjelp, så er det mest sannsynlig at du blir nektet av andre også. Vær snill og ikke kaste bort tiden din og deres ved å kontant søke etter andre når du har allerede blitt nektet hjelp.

6 · Ofte spurte spørsmål

Q: Hva gjør jeg hvis jeg har blitt bannet fra DALnet?

A: Vennligst kontakt K-Line laget on-line ved å besøke http://www.dal.net/admin/contactkline.php3. Vennligst les retningslinjene før du sender en rapport til K-Line laget. Legg til informasjon du kanskje har om bannen. Din IP/Host vil være veldig nyttig eller simpelt navnet på din ISP (Internet Service Provider) hvis du ikke kjenner formatet. Vennligst inkluder en kopi av den aktuelle AutoKill grunnen og datoen, tidspunkt og din tidssone.

Q: Jeg vil bli en IRCop. Hvordan blir JEG det?

A: Det er mange kilder som forklarer hva som skal til for å bli en IRC Operatør . http://docs.dal.net/docs/operinfono.html og http://help.dal.net/dnh/oper.php er utmerkede ressurser.

Q: Hvor kan jeg gå for å linke en server til DALnet?

A: Vennligst besøk http://www.dal.net/admin/vote for mer informasjon om det evnet.

Q: Min kanal har blitt stengt. Hvor kan jeg finne mer informasjon om dette?

A: Vennligst email for mer informasjon om din kanal.

Q: Mitt økenavn har blitt frosset. Hvem snakker jeg med?

A: Vennligst kontakt K-Line laget ved å besøke http://www.dal.net/admin/contactkline.php3 og ved å lese retningslinjene, så send din rapport.

Du er mer en velkommen til å maile hvis du har flere spørsmål. Ha det gøy på IRC. :o)