Cautarea unui IRC Operator

Versiune 1.1.3


Ultima translatare de Zappu () pe 2006-03-12

Ultima revizie de Documentations Team () pe 2017-07-16

Original scris de LadyDana () pe 2000-07-27

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Introducere

IRCop'ul sta pentru IRC Operator. Ei sunt singurii care ruleaza server'le actuale, sterg utilizatorii abuzivi pentru DALnet si tin reteaua sa ruleze neted in general. Este desigur posibil sa obtii ajutor dela ei pe anumite rezultate. Unul dintre cele mai obisnuite motive poate fi pentru ca tu ti-ai uitat parola ta de exemplu.

Continuturi

1 · Chiar ai nevoie de un IRC Operator?

Inainte sa te uiti dupa un IRC Operator, trebuie sa fi sigur ca tu ceri asistenta de la unul. Acolo sunt multe intrebari referitor la DALnet si Serviciile DALnet'ului ce se pot raspunde dupa colectivul de conducere al canalelor de ajutor DALnet.

In ordinea de prevenire a sfatului incorect, este sugerat hotarator ca tu singurul sa cauti asistenta in canalele de ajutor recomandate la fel ca #DALnetHelp, #IRCHelp si #Help.

2 · #OperHelp

Primul pas pentru a localiza un IRC Operator este sa intri pe #OperHelp. #OperHelp este un colectiv frecvent la timpul valoros al zilei cu IRC Operatorii care pot fi valabili singuri pentru a raspunde la intrebarile tale.

Cand esti in #OperHelp, te rog asteapta-ti randul pentru a avea voce si nu da mesaj Operatorilor (utilizatorii cu un @ in fata poreclei lor). Utilizatorii au intotdeauna voce in ordinea in care ei intra pe canal. De aceea, ies si intra pe canal pentru ca inseamna durata de timp ceea ce tu vei avea de asteptat.

3 · Metode Alternative

Tu nu trebuie sa cauti un IRC Operator in #OperHelp, poti folosi metode alternative pentru a localiza unul. Prima comanda valabila este:

/who 0 o

Iti va da lista curenta a IRC Operatorilor care nu au setat +i (modul invizibil - modul implicit pentru toti utilizatorii).

O alta comanda multe mai efectiva este:

/stats p numeleserverului

Exemplu:

/stats p shiva.*

Daca nu este specificat numele serverului atunci vei folosi comanda STATS P pe serverul care esti. Comanda arata o lista a IRCopilor pe serverul care este setat +h (modul ajutator) si timpul lor inactiv (insemnarea acelui timp a fost inactiv, aratat in secunde). Acolo nu este nici o comanda pentru a indeplini un STATS P pe toate serverele DALnet.

4 · Cum sa apropii un IRCop

Inainte sa apropii un IRC Operator, te rog sa fii sigur pentru /whois primul lucru. Daca ei au setat ca sunt plecati de la PC sau au un timp inactiv mare, este mare probabil ca ei sa nu fie valabili pentri a asista pentru tine.

Desigur, te rog fi politicos can dai mesaj unui IRC Operator. Ei sunt utilizatori care le place ca tu sa poti fi mai mult dispus pentru a te ajuta daca poti sa-i intrebi pentru putin timp in loc de solicitant al atentiei lor. :)

5 · Daca ai fost deja refuzat inainte sa fi ajutat ...

Daca esti refuzat de un IRC Operator privitor la rezultat, atunci nu este recomandat pentru a merge sa vezi pentru un altu sperand sa iei un raspuns mai mult pozitiv. Acesta in special aplicand la problemele parolei. IRC Operatorii au linii de ghid pentru a urma la fel de bine. Daca unul dintre ei te-a refuzat, atunci vei fi refuzat extrem si de ceilalti la fel. Te rog nu-ti pierde timpul tau sau al lor dupa cautarea constanta a alotr IRC Operatori cand tu deja ai fost respins.

6 · Cele mai Frecvente Intrebari Puse

Q: Ce sa fac daca sunt banat pe DALnet?

A: Te rog contacteaza echipa K-Line activa vizitand http://www.dal.net/admin/contactkline.php3. Te rog citeste liniile de ghid inainte ca tu sa trimiti raportul la echipa K-Line. Adaugarea informatiei poate avea un ban. IP'ul/gazda trebuie sa fie foarte folositor sau un nume simplu al ISP'ului tau (Furnizor de Serviciu Internet) daca nu stii formatul. Te rog include o copie a actualului Motiv AutoKill, data si timpul in adaos cu fusul orar.

Q: Mi-ar placea sa devin IRCop. Ce as face ca sa ajung?

A: Exista numeroase surse ce explica cum devin un IRC Operator care pot fi implicati. http://docs.dal.net/docs/operinforo.html si http://help.dal.net/dnh/oper.php sunt resurse excelente.

Q: Unde as putea sa merg despre linkarea unui server la DALnet?

A: Te rog viziteaza http://www.dal.net/admin/vote pentru mai multe informatii despre acest subiect.

Q: Canalul meu a fost inchis. Unde pot gasi mai multe informatii despre acesta?

A: Te rog trimite un mail la pentru mai multe informatii despre canalul tau.

Q: Porecla mea a fost inchisa. Cum cine as putea vorbi?

A: Te rog contacteaza echipa K-Line vizitand http://www.dal.net/admin/contactkline.php3 si citind liniile de ghid, atunci scrie raportul tau.

Esti mai mult de bine venit pentru a trimite un mail la daca ai orice intrebare in plus. IRC'uire fericita. :o)