MemoServ

Versiune 2.2.0


Ultima translatare de rCreative () pe 2019-03-08

Ultima revizie de Fredfred () si h () pe 2019-01-04

Original scris de LadyDana () pe 2000-10-22

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Introducere

DALnet sta in afara devenind o retea IRC mare cu servicii. A fost intr-adevar primul lucru pentru a avea o unealta reusita ****Serv a serviciilor pentru utilizatorii de dinainte de 1994. Majoritatea foloseauaceste servicii ca NickServ, ChanServ si MemoServ. Acest document va merge printre capabilele comenzi MemoServ cu tine un timp furnizandu-ti sintaxa si exemplele. Iti va desigur cateva puncte despre ceea ce noi considera ca sunt servicii abuzive (privitor la MemoServ) si cum sa raportezi orice abuz.

O lista completa a comenzilor Serviciilor DALnet pot deisgur sa fie gasta la http://www.dal.net/services. In plus serviciile relateaza intrebari ce trebuie sa fie directionate la una dintre cele trei canale de ajutor ale DALnet'ului: #DALnetHelp, #Help sau#IRCHelp.

In toate privintele documentul, comanda /memoserv va fi folosita pentru interactiunea cu MemoServ. Este posibil ca, clientul IRC sa nu poate suporta aceasta comanda. Daca in acesta este cazul, atunci iti sugeram ca tu sa incerci /msg memoserv@services.dal.net sau/quote memoserv .

Continuturi

1 · Cerinte

Acolo sunt cateva cerinte de baza inainte ca un utilizator sa fie capabil sa trimite sausa primeasca memorandumuri folosind MemoServ pe DALnet. Aici este singura lista mult importanta printre ele:

Amandoua trimiterile si primirile alee memorandumului trebuie sa aibe porecle inregistrate. Cel care trimite trebuie sa foloseasca o porecla inregistrata la timpul cand va trimite memorandumul. Cel care primeste va fi capabil numa sa citeasca memorandumurile lor cand ei folosesc acea porecla pentru a trimite memorandumul.

Mesajul trimis prin MemoServ nu poate sa aibe mai mult de 255 caractere. Tine minte ca un memorandum este considerat sa fi doar acela - cu un mesaj scurt de plecare ca sa fie rapid de citit pentru altcineva. Daca vrei sa lasi mai multe mesaje iti sugeram sa iei adresa de mail a persoanei si sa scrii un mail pe pe viitor. Este deisgur posibil sa ai chef sa dai mesaj dupa ce l-ai trimis si pe celalalt. Oricum, mai multe de 2 memorandumuri la timp trebuie intr-adevar sa fie restituite de un mail.

In timp ce sistemul memo este folosit ca rubrica majoritatea utilizatorilor iauavantaj, acolo sunt acei neintelesi care nu vor sa fie sacaiti de memorandumuri mereu. De aceea, DALnet are o optiune care permite propietarului sa opresca primirea memo'urilor de la o porecla. Daca aceasta schimba doar pentru o porecla, atunci nu vei fi capabil sa trimiti memorandumuri lor. Aceasta rubrica va fi acoperita in detaliu mai tarziu in acest document.

Acolo sunt cateva cereri pentru trimiterea unui memorandum, oricum, ele sunt mult mai multe comenzi specifice si de aceea va fi acoperi numai in aceste comenzi ce sunt atinse.

2 · Trimiterea de note

Există trei tipuri de memorii. Note personale, memorii de canale și memorii globale. Memoriale globale sunt, de asemenea, numite MemoServ NEWS și poate fi trimisă numai de Administrația DALnet. Această caracteristică va fi acoperită mai târziu în document.

Notele personale sunt direcționate numai către dvs., în timp ce notele canalelor sunt direcționate spre Ops sau SOps-urile unui canal dat. Atunci când trimiteți o notă de canal, memo-ul va fi automat duplicat și trimis la fiecare porecla din lista canalelor AOp / SOp / Manager.

2.1 Personal

Trimiterea unei memorii personale se face prin următoarea comandă:

/MemoServ trimitere porecla mesaj

Exemplu:

/MemoServ trimite PeanutButterLover Nu o să fiu acolo în seara asta, să te prind mâine!

Where "PeanutButterLover" este persoana la care trimit acest memoriu.

2.2 Canal ops

În memoria canalului funcționează același principiu. Cu toate acestea, nu toată lumea poate trimite o notă de canal. Când un canal este înregistrat pentru prima dată, nivelul implicit de acces pentru trimiterea notițelor de canale este setat la AOp. Aceasta înseamnă că numai AOps, SOps, Manageri și Fondator pot face acest lucru. Cu toate acestea, în multe cazuri, Fondatorul a ales să limiteze această abilitate doar la SOps sau numai la ei înșiși. În aceste cazuri, doar canalele SOps sau fondatorul canalului pot trimite o notă întregului canal.

/MemoServ trimitere #canal mesaj

pentru exemplu:

/MemoServ trimite #peanutbutterlovers Buna tuturor! Nu voi fi în jur pentru următoarele 10 zile, dacă există probleme, atunci vorbiți cu unul dintre Sops.

Cele de mai sus ar fi fost trimise tuturor notelor înregistrate din listele AOp, SOp și Manager.

2.3 Canal sop

Dacă doriți să trimiteți în schimb un memoriu SOps / Managers / Fondator al canalului, atunci trebuie folosită următoarea comandă:

/MemoServ trimitesop #canal mesaj

Exemplu:

/MemoServ trimitesop #peanutbutterlovers Ce gândește toată lumea despre aopping PeanutLovingLady? Ea a fost în jurul valorii de mult recent ...

Gândiți-vă cu atenție înainte de a trimite note de canal. Dacă aceasta este o problemă care nu se referă la toată lumea, atunci vă recomandăm să trimiteți în schimb o notă acestor persoane. Rețineți că nu toată lumea îi place să primească o mulțime de memorii, mai ales dacă majoritatea informațiilor sunt inutile pentru ei. Puteți trimite un total de 5 memorii unei persoane. MemoServ va refuza orice alte încercări, cu excepția cazului în care receptorul a șters mai întâi unele dintre notele anterioare.

Fiecare memorie pe care o trimiteți nu trebuie să depășească limita de 255 de caractere. Dacă depășiți limita, MemoServ vă va răspunde cu câte caractere ar trebui să reduceți. Mai jos este un exemplu dacă trimit un mesaj de 288 de caractere cuiva. Îmi spune că trebuie să reduc lungimea cu 33 de caractere înainte să o pot trimite.

-MemoServ- Memorile nu pot depăși 255 de caractere. Memoria dvs. a fost de 288 caractere lungime. Reduceți-l cu 33 de caractere.

2.4 Un alt model pentru expedierea Memo

Iată un alt mod de a trimite o notă unui anumit ops

/MemoServ trimite canal #canal HOP|AOP|SOP|MANAGER|FOUNDER|ALL[+] mesaj

Examples:

/MemoServ sendchan #peanutbutterlovers MANAGER Acesta este un memoriu pentru toți administratorii de canale

/MemoServ trimite canal #peanutbutterlovers SOP+ Acesta este un memoriu pentru toate SOP-urile și managerii de canale.

verifica te rog /MemoServ ajutor pentru mai multe informatii

3 · Stergerea Memorandumurilor

Odata ce tu ai citit memorandumul si nu ai nevoie de el deloc, atunci poti sa le stergi. Stergerea unui memorandum este alcatuita actual din doi pasi. Primul lucru el marcheaza ca fiind sters(e) si atunci el va fi sters.

Comanda DEL permite sa marchezi unul saucateva memorandumuri pentru a fi sterse. Marcarea unui memorandum pentru a fi sters permite sa vezi memorandumul inainte ca el sa fi fost sters. Sintaxa comenzii DEL este:

/memoserv del memo numar(e)

De exemplu:

/memoserv del 1
/memoserv del 1,2,3
/memoserv del 1,3,5

Dupa cum poti vedea, comanda DEL lucreaza in multe moduri ca, comanda READ. El face ca optiunea sa stapaneasca READ neavand:

/memoserv del all

Comutatorul ALL va marca toate notele ca fiind șterse și le va epuiza și ele. Odată ce ați folosit această comandă, nu vă mai întoarceți. Notele nu vor mai fi stocate nicăieri. Deși veți putea șterge notele pe care le-ați șters cu un număr:.

/MemoServ undel memo number(s)

For example:

/MemoServ undel 1
/MemoServ undel 1,2,3
/MemoServ undel 1,3,5

or

/MemoServ citit nou

Atunci când cuvântul NEW este dat ca număr de memo, primele 10 note noi sunt afișate. Puteți utiliza aceeași comandă pentru a afișa următoarele 10 noi memo-uri și așa mai departe.

Un memorandum poate desigur sa fie sters in doua moduri. Toate memorandumurile sterse sunt sterse cand tu opresti folosirea poreclei tale. Poti desigur manual sa-i spui lui MemoServ sa stearga memorandumurile sterse cu comanda PURGE.

/memoserv purge

Inca odata, odata ce un memorandum a fost sters, el nu este capabil la toate oriunde. Deci te rog sa folosesti aceasta comanda cu precautiune.

4 · Ignorarea Memo-urilor

Utilizatorii pot preveni acum utilizatorii / măștile specifice Trimițându-le în memorie.

The syntax is:

/memoserv ignore addnick or mask
/memoserv ignore delnick or mask
/memoserv ignore wipe
/memoserv ignore list

Prima comandă vă permite să adăugați o porecla sau o mască în lista dvs. de ignorare a memoriei. Acel utilizator sau utilizatori nu vă vor mai putea trimite memo-uri.

A doua comandă vă permite să ștergeți nicks sau masks din lista dvs. de ignorare.

A treia comandă vă permite să curățați complet lista ignorată. Toate nicks sau măști sunt șterse și toată lumea vă poate aminti din nou.

A patra comandă permite utilizatorilor să verifice intrările din lista de ignorare.

Lista ignorată poate conține până la 50 de intrări. Anumitele canale sunt ignorate, de asemenea, dacă persoana care trimite această notă de canale se află pe lista dvs. de ignorare.

5 · Inaintarea Memorandumurilor

Daca se-ntampla sa ai si o a doua porecla, atunci este posibil ca tu sa poti dori pentru toate memorandumurile tale sa pleci la poreclele tale primare. Acest mod, nu vrei sa aibe o schimba constanta poreclelor pentru a citi memorandumuri. Aceea este optiunea FORWARD care este pentru. Ea spune MemoServ'ului sa inainteze automat toate memorandumurile trimite pentru o porecla catre alta porecla.

Sintaxa este:

/memoserv forward
/memoserv forward -
/memoserv forward porecla parola

Prima comanda permite sa verifici daca deja ai pornit inaintarea pentru porecla saunu. Daca deja ai pornit inaintarea, atunci o poti opri folosind a doua comanda.

A treia comanda este folosit pentru pornirea actuala pe rubrica inaintarii. Exemplu:

/memoserv forward ILovePeanutButter MyPeanuttyPassword321

Comanda de mai sus va avea inaintat toate memorandumurile directionate pentru porecla pe care tu o folosesti in loc de porecla "ILovePeanutButter" . "MyPeanuttyPassword321" va fi parola pentru porecla "ILovePeanutButter". Evident, porecla ta curenta a fost inregistrata in ordinea pentru ca aceasta comanda sa lucreze.

6 · Stirile MemoServ

Stirile MemoServ sunt articole stiri trimite de administratia DALnet pentru a informa utilizatorii de importante schimbari privitor la servicii. Ei desigur se refera la memorandumurile globale.

Implica de porecla lui, memorandumurile globale sunt trimise catre toate poreclele inregistrate de pe retea, privitoare la optiunile FORWARD sauNOMEMO daca sunt pornite sauoprite. Invadand aceste rubrici.

Poti folosi comanda /memoserv news pentru a citi articolul stirilor. Dupa citirea lor, articolul stirilor va fi sters automat de el. Daca nu-l citesti, MemoServ iti va aduce aminte ca tu sa-l citesti inainte ca tu sa fii obosit de cicalirea constanta si asa va fi citit simplu si usor. *clipind*

Datorat pentru acesta, articolele MemoServ NEWS sunt relativ rare si sunt trimise numai inafara pentru rezultatele foarte importante. Articolele trecut sunt valabile la http://www.dal.net/news.

7 · Optiunea NOMEMO

Contrar pentru alte comenzi, optiunea NOMEMO este setat printre NickServ si nu MemoServ. Este considerat ca o porecla-specifica rubricii si este asadar o subsetare a comaenzilor NickServ SET .

Comanda este foar usoara pentru a tine minte. Ai doua posibilitati:

/nickserv set nomemo on
/nickserv set nomemo off

Aceea va porni optiunea NOMEMO si va opri respectiv. Tine minte ca optiunea NOMEMO acutal invadeaza optiunea FORWARD . Este posibil sa ai o porecla inaintata listand chiar daca NOMEMO este pornita, dar memorandumurile nu pot fi inaintate si vor fi refuzat de departe.

Este important sa-ti identifici porecla inainte sa folosesti comanda NOMEMO . Altfel schimbarea nu va merge bine. :) Iti poti identifica porecla cu /identify parola sau/quote identify parola una dintre aceasta.

8 · Abuzul

La fel cu orice, trimiterea de memorandumurilor cere resurse bune de la DALnet. Reteaua DALnet nu tolereaza orice folosire abuziva a MemoServ'ului floodand printre, hartuind sau publicand.

La nici un timp poti sa ai scopul de a folosi memorandumuri pentru floodul utilizatorilor confrati. Acesta include repetate memorandumuri cu acelasi continut saumemorandumuri umplute cu vorbiri balbaita genral, desemnate pentru a enerva.

Hartuirea repetata a memorandumurilor este deisgur considerata o violare a politicii DALnet. Acesta include amenintari constante, flooduri sauabuziv verbal.

Nu poti folosi MemoServ pentru a-ti publica canaluk, site'ul sauscruptul printre memorandumurile pentru alti utilizatori care nu tecunosc pentru un fapt ce ei nu pot sa faca asa. Aceasta inseamna ca tu poti o mentiune ranita a unui canal pentru prietenul tau daca tu esti sigur ca ei nu pot mintii, dar nu pot da drumul la trimiterea nesolicitata a reclamelor pentru straini saucunoscut ocazional.

Depinde de severitatea jognirii, orice violare a politicii de mai sus este obligata pentru distribuirea alarmelor, banurilor de pe retea, inghetand o porecla, ignorand servicii sautrimitand mail la departamentul de abuz a utilizatorilor de ISP (Serviciu ce Furnizeaza Internet).

9 · Reportarea Abuziva

Daca ai fost vicata serviciilor abuzive implicand MemoServ atunci esti incurajat pentru a raport unui CSop (Operatorul de Servicii al Canalului) sauEchipa SAbuse (Abuzul Serviciilor).

Din nefericire, logurile sunt foarte usor de falsificat. De aceea, un log al unui incident nu este suficient pentru noi actual sa determine validitatea raportului tau. Te poti intalni cu conditiile inaintate daca vrei aceeasi actiune pentru a fi luata impotriva contravenientului in intrebare.

Primul dintre toate, este foarte important ca tu sa nu stergi memo(urile). Tine minte ca un memorandum care a fost marcat pentru stergere nu va fi prezent mult timp urmatoarea data cand folosesti porecla. Memorandumul trebuie sa arate pe MemoServ LIST.

>De aici, ai doua alegeri. Poti de fiecare data contacta Echipa SAbuse DALnet cu aceasta problema saupoti cerceta dupa un CSop pentru binele tau. Echipa SAbuse poate fi atinsa . Be sure to include a complete description of the incident de-a lungul copierii memorandumului primit. Acea mentiune a memorandumului este inca valabila si de aceea nu ai sters-o. In ordinea pentru un numar a Echipei SAbuse pentru verificarea acestui incident, vor avea sa foloseasca si sa-si identifice porecla. De aceea, o notatie scurta mentionand ca you would not mind them doing so for the purpose of verifying the report would be apreciere. Logurile a oricare altor incidente relatate pot deisgur sa nu fie egresite.

Oricum, daca iti place sa cauti pe cineva de departe, o lista a toti CSopii este valabila cu /motd services.*. Mai multe informatii despre cum sa gasesti un IRC Operator este deisgur valabila la http://docs.dal.net/docs/findoperro.html.