Modurile Canalului si Utilizatorului

Versiune 1.5.1


Ultima translatare de rCreative () pe 2020-03-02

Ultima revizie de Fredfred () si h () pe 2019-09-30

Original scris de LadyDana () pe 2000-10-28

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Introducere

Acest document serveste ca referinta pentru toate modurile utilizatorului si canalului suportate de IRCD DALnet (Internet Relay Chat Daemon). IRCD DALnet este numit Bahamut. Mai multe informatii despre Bahamut pot fi obtinute la http://bahamut.dal.net si #bahamut.

O explicatie este furnizata pentru fiecare mod si in acelasi cazuri, un exemplu. Numai daca altfel incepe, modurile sunt intotdeauna modificate de comanda /mode .

Sintaxa:

/mode porecla +/- mode(s)
/mode #numelecanalului +/- mode(s) parameters

Poti modifica numai modul utilizatorului propriu. Numai operatorii canalului (@) au suficient acces sa modifice modurile pentru un canal.

Continuturi

1 · Lista de Moduri

Cand se conecteaza prima data pe DALnet, vei primi multa informatie despre acel server pe care tu esti conectat. Lista modurilor de utilizator si canal pot fi ascunse printre aceste informatii.

Welcome to the DALnet IRC Network PJKevin!kevin@219.95.43.120
Your host is mesra.kl.my.dal.net, running version bahamut-1.8(02)
This server was created Sun Sep 19 2004 at 13:07:39 MYT
mesra.kl.my.dal.net bahamut-1.8(02) aAbcdefFghiIjkKmnoOrRswxXy bceiIjklLmMnoOprRstv
NETWORK=DALnet SAFELIST MAXBANS=100 MAXCHANNELS=20 CHANNELLEN=32 KICKLEN=307 NICKLEN=30 TOPICLEN=307 MODES=6 CHANTYPES=# CHANLIMIT=#:20 PREFIX=(ov)@+ STATUSMSG=@+ are available on this server

Mai jos este un exemplu cu ce s-ar putea vedea cand tu te conectezi. Ce suntem interesat in cele doua grupuri al literelor bune de dinaintea versiunii ircd version pe a patra linie. aAbcdefFghiIjkKmnoOrRswxXy si bceiIjklLmMnoOprRstv.

Pentru aceasta versiune de IRCD, aAbcdefFghiIjkKmnoOrRswxXy sunt modurile utilizatorului si bceiIjklLmMnoOprRstv sunt si modurile canalului. Fiecare litera reprezinta o optiune pentru o porecla sau un canal. Te rog noteaza acest document care nu este necesar bazandu-se pe acest exemplu.

2 · Modurile Canalului

Modurile canalului pot numai sa fie modificate de operatorii canalului, care sunt aceia care au un @ urmator pentru porecla lor. Modurile canalului sigur cer parametrii aditionali in fata cu schimbarea actuala, altii nu fac.

Este posibil desigur sa combine cateva schimbari ale modurilor diferite intr-o comanda, furnizata sa te respecte de ordinea dintre parametrii. Cu Bahamut, sase moduri schimbate pot fi aplicate o singura data.

Sintaxa:

/mode #numelecanalului +/- mode(s) parameters

Exemple:

/mode #peanutbutter +nt
/mode #peanutbutter -ps
/mode #peanutbutter +nt-R
/mode #peanutbutter +ntv-obb MissPeanut BadTastingPeanut *!*@loving.peanutbutter.ca *!*@singing.in.moonlight.net

2.1 +A

Atunci când un canal se află în modul auditoriu, utilizatorii pot vedea opțiuni sau se pot expedia utilizatorii de pe canal și mesajele trimise la canal de către non-ops sau non-voiced utilizatori sunt transmise la # canal-releu. Ops-urile și utilizatorii vocali pot vedea lista completă a utilizatorilor De asemenea, participările / părțile / abandonările non-ops sau utilizatorii care nu sunt expediate sunt trimise doar la Ops sau utilizatori voci. Acest mod de canal este destinat evenimentelor la nivel de retea si poate in prezent sa fie setat numai de servicii.

2.2 +b

+b sta pentru banurile canalului si permite unui operator de canal sa refuze o persoana (sau un grup de oameni) accesand canalul. Daca cineva este banat un timp pe canal, ei nu vor mai fi capabili sa vorbeasca. Aceasta rubrica aditionala este cunoscuta ca modul +bquiet , desi modul actual este inca +b. In adaugarea comenzii /part mesajele pot fi preponderente. Oricum, acesta nu va afecta pe oricine care are modul omis +e pe gazda lui care este discutata mai jos.

Sintaxa:

/mode #numelecanalului +/-b [gazde]

Exemplu:

/mode #peanutbutter +b-bb *!*@annoying.pest.com *!*@*.ca *!~@*.moonlight.net

Daca nu specifici orice gazda, vei fi aratat in lista de banuri a canalului , chiar daca tu esti inafara canalului.

O mai multa indetaliere a documentului despre banare este valabila la http://docs.dal.net/docs/banguidero.html.

2.3 +c

Modul +c sta pentru incolorare. Este un mod nou relativ si este specific linistit pentru DALnet in acest timp.

Daca un mesaj trimis catre canal contrine codificari colorate (suportat de majoritatea clientilor IRC), Sau coduri de control (inclusiv caractere aldine, subliniere, invers, etc.), mesajul va fi blocat daca canalul a fost moderat de acea persoana.

2.4 +e

+e sta pentru a omite utilizatorii omisi de pe canal care se potrivesc cu masca gazdei in lista de ban permitandu-le sa intre. Cand o masca de gazda este setat in lista de omis, modul +e trece peste ban overrides the banul pe care utilizatorul se potriveste cu masca gazdei.

Sintaxa:

/mode #numelecanalului +/-e [gazde]

Exemplu:

/mode #peanutbutter +e PJKevin!*@*.my

In exemplu de mai sus, sa spunem ca acolo este deja un ban setat cu masca gazdei *!*@*.my. PJKevin's masca gazdei este PJKevin!kevin@brk32-kj.jaring.my. PJKevin va fi capabil sa intre pe #peanutbutter pentru ca a fost omis cu masca PJKevin!*@*.my.

Notatie: Te rog noteaza ca acest mod nu trece peste akick setate pe canal.

2.5 +i

Starea unui canal pentru invitatie numai va permite numai celor care au fost invitati pe canal (cu comanda /invite sau pe lista de invitatii a canalului) pentru a intra pe canal.

2.6 +I

Acest mod permite unui operator de canale sÄ stabileascÄ o listÄ de utilizatori cÄrora li se permite sÄ se alÄture unui canal + i (invitÄ doar) sau unui canal + R (doar nicks înregistrat).

Syntax:

/mode #channelname +/-I [hosts]

Example:

/mode #peanutbutter +I PJKevin!*@*.my

Ãn exemplul de mai sus, PJKevin va avea voie sÄ se alÄture canalului chiardacÄ canalul este + i sau + R cu masca de bazÄ PJKevin!kevin@brk32-kj.jaring.my, deoarece se potriveÈte cu o intrare de invitaÈie.

Note: ReÈineÈi cÄ acest mod nu înlocuieÈte interdicÈiile setate pe canal.

2.7 +j

Modul +j este folosit pentru sugramarea intrarii pe Canal. Este folositor pentru controlarea floodurilor intrate de determinarea numarului N al utilizatorilor pentru a intra in S secunde.

Sintaxa:

/mode #numelecanalului +/-j N:S

Exemplu:

/mode #peanutbutter +j 4:5

In exemplu de mai sus, #peanutbutter a fost setat +j cu sugrumarea valorii a 4 utilizatori in 5 secunde. Prima valoare nu poate fi setata mai mica decat 2 dupa versiunea bahamut 2.0.7.

2.8 +k

Modul key al canalului este un cuvant care trebuie sa-l specifici in comanda ta /join cand incearca sa intra pe canal. Daca keya a fost incorecta sau daca nici o cheie a fost specificata atunci vei fi refuzat la accesul catre acest canal.

Syntax:

/mode #numelecanalului +/-k cheia

Exemplu:

/mode #peanutbutter +k jam

Oricine intra pe canal avnad nevoie de folosirea comenzii /join #numelecanalului cheia . In cazul nostru, poate fi /join #peanutbutter jam.

2.9 +l

Modul limita canalului permite specificarea maxima a numarului de utilizatori care pot fi pe canal in acel timp. Odata acest numar a fost atins, oricine care incerca sa intre pe canal va primi un mesaj de eroare al canalului devenind plin.

Sintaxa:

/mode #numelecanalului +/-l numar

Exemplu:

/mode #peanutbutter +l 25

2.10 +L

Modul +L este curent nefolosit pentru orice pe DAL.net desi el este implementat in eliberarea curenta a Bahamut IRCD. +L este moderat /list. Daca porneste, canalele numai cu +L vor aparea in /list. Modul +L a fost rezervat pentru o rubrica.

2.11 +m

Un canal moderat permite numai operatorilor (@) si vocilor (+) sa trimita mesaje catre canal. Toate celelalte mesaje vor fi blocate.

Oricine care este prezent intr-un canal moderat si care nu este opaerator sau voce acolo va fi desigur prevenit de schimbarea poreclei lor.

2.12 +M

+M sta pentru poreclele inregistrare ce pot vorbi. Similar pentru modul +R numai acestea care sunt folosite si au identificat porecla lor curenta (in alte cuvinte, acestea sunt setate pentru modul +r) sunt permise sa vorbeasca pe canal cu toate ca oricine poate intra. Poreclele neinregistrate care sunt pe un canal dupa +M este setat sa piarda abilitatea de a trimite mesaje pe canal inaintea lor sa devina modul +r. Vezi sectiunea sectiune 3.4.

2.13 +n

Modul +n sta pentru nici un mesaj din exterior. Daca +n nu este setat atunci este posibil pentru cineva sa trimita mesaje pentru canal chiar daca ei nu sunt prezenti pe canal.

2.14 +o

Un operator de canal este desemnat de urmatorul @ pentru porecla lor. Acest @ traduce de primirea si stergerea modului +o . Cativa clienti IRC pot folosi un simbol inafara de @ pentru punctarea operatorilor canalului, oricum ei sunt departe si putin intre ei. ;)

Sintaxa:

/mode #numelecanalului +/-o porecla(le)

Exemplu:

/mode #peanutbutter +oo-o MissPeanut PeanutButterLover CheekyBrat

Un operator de canal are abilitatea de a da afara/a bana lumea de pe canal in adaugare pentru devenirea unuia dintre singurele care pot schimba modurile canalului de pe canal.

2.15 +O

Modul +O sta pentru numai operatorul. In esenta, el permite numai celor cu modul +o (IRC Operatorii) pentru a intra pe canal. Acest mod poate sa fie numai setat de un IRC Operator.

2.16 +p

Un canal privat nu este arata pe iesirea WHOIS cu exceptia persoanei care cere WHOIS este desigur pe canal.

2.17 +P

Modul + P este setat la optiunea OFF atunci cand inregistrati un canal. Aceasta inseamna ca canalul tau este protejat automat inpotrivamesajelor de la spammeri. Dacă o activați, nu o veți face aveți protecție pentru filtrul de spam pentru canalul dvs. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati https://www.dal.net/kb/view.php?kb=411.

2.18 +r

Modul +r poate fi setat numai de singurele servicii si indica acel canal pe intrebarea inregistrata cu ChanServ. Acest mod a fost sters.

2.19 +R

+R sta pentru inregistrarea poreclelor numai. La timpul lor implica, numai acestea care sunt folosite si s-au identificat la porecla lor curenta (in alte cuvinte, acestea sunt setate pentru modul +r) sunt permise pentru a intrat pe canal. Pentru informatii despre modul +r vezi sectiunea sectiune 3.4.

2.20 +s

Un canal secret nu este arata pe iesirea WHOIS cu exceptia persoanei care cere WHOIS este desigur pe canal. In adaugarea pentru acesta, un secret al canalului ne putand fi aratat pe canal oricare ar fi cererea LIST.

Acolo nu este nevoie pentru a seta modul +p daca este deja setat +s , ce trebuie sa fie prisos. Vezi sectiunea sectiune 2.16.

2.21 +S

Atunci cand un canal este setat la +S, numai utilizatorii care au umode +S au permisiunea de a intra in acest canal. Umode +S este setat atunci cand utilizati o conexiune securizata, SSL. Umode +S este setat atunci cand utilizati o conexiune securizata, SSL.

2.22 +t

Cand este setat +t , numai operatorii canalului pot schimba topicul.

2.23 +v

Dupa cum am mentionat mai jos, cand un canal este moderat (+m, vezi sectiunea sectiune 2.11), numai operatorii canalului si voicile canalului pot trimite mesaje pe canal. Numai operatorii canalului pot adauga sau sterge vocile.

Sintaxa:

/mode #numelecanalului +/-v porecla(le)

Exemplu:

/mode #peanutbutter +vv-v MissPeanut PeanutButterLover CheekyBrat

Trebuie sa fie notat ca in multe locuri, vocile utilizatorilor sunt considerate ca prieteni ale operatorilor si sunt frecvent tratate ca operatori in instruire. Acesta este, oricum, nu este adevarat pentru toate canalele.

3 · Modurile Utilizatorului

Modurile Utilizatorului iti permite sa configurezi un numar de lucruri in timp pe IRC. Le poti folosi pentru a specifica cat de usor va fi pentru alte oameni de a te gasi pe tine, ce fel de informatie a serverului IRC trebuie trecuta de tine, etc. Ei sunt obisnuiti desigur referindu-se la moduri.

Modurile sunt setari generale prin comanda /mode .

/mode porecla +/- mode(s)

Exemple:

/mode PeanutButterLover +iws
/mode PeanutButterLover -k
/mode PeanutButterLover +i-s

Poti schimba numai moduurile tale proprii: asadar, porecla va sta intotdeauna pentru acea porecla pe care tu o folosesti la acel timp.

3.1 +C

Cand un utilizator a setat modul +C, el poate primi mesaje numai de la utilizatorii care se afla in canalul SAME.

3.2 +i

+i este desigur cunoscut ca modul invizibil. Timp ce nu te face invizibil pe IRC, el te poate face linistit un pic mai mult greu de gasit. Pentru a pune in tema, modul invizibil previne oamenii pentru gasirea ta cu exceptia ca ei sa stie porecla ta exact sau sa fi pe acelasi canal cu tine. Te rog noteaza ca mai mult actualele servere seteaza automat +i cand te conecteze de prima data.

Cand nu setezi +i, utilizatorul poate localiza si cu /who sau cu comanda /names #numelecanalului . IRC Operatoru desigur au abilitatea de a vedea pe cineva indiferent daca ei sunt invizibili sau nu.

3.3 +P

Modul + P este setat la OFF ca implicit cand inregistrati o porecla . Aceasta inseamna ca esti protejat impotriva spam-urilor de catre sistemul de filtrare a spamului Dalnet. daca nu doriti sa proyejati filtrul de spam activat pentru porecla dvs. puteti dezactiva setarea prin schimbarea la "ON". Pentru mai multe informatii te rog viziteaza https://www.dal.net/kb/view.php?kb=411.

3.4 +r

Modul +r poate fi setat numai de singurele servicii si-ti indica ca tu folosesti si ai identificat o porecla inregistrata.

Cand folosesti comanda /whois pe cineva care este setat pentru +r, o linie in plus va aparea din afara WHOIS , indicand ca ca ei au identificat porecla pentru a o folosi.

Exemplu:

MissPeanut is janice@peanutty.yummy.com * Peanut Butter is the best!
MissPeanut is on @#PeanutButter +#PeanutB
MissPeanut is on coast.fl.us.dal.net
MissPeanut has identified for this nick

3.5 +R

Modul +R poate fi setat numai de orice client conectat si nu permite clientului care nu are modul +r pentru a da mesaj clientului. Vezi sectiunea sectiune 3.4 Acesta include mesaje private si CTCP'uri. Un client +R va fi capabil sa primeasca mesaje de la clientii +o .Vezi sectiunea sectiune 4.1

3.6 +s

Setarea +s este p cerere pentru server de a-ti trimite tie toate mesajele generice al serverului si informatia despre operatorii omorati. Acesta se poate intoarce la floodul linistit.

3.7 +S

Acest mod este setat cand utilizati o conexiune securizata (SSL). Este setat numai de server. O linie noua va fi adaugata in iesirea /whois:

MissPeanut is janice@peanutty.yummy.com * Peanut Butter is the best!
MissPeanut is on @#PeanutButter +#PeanutB
MissPeanut is on coast.fl.us.dal.net
MissPeanut is an IRC Operator - Server Administator
MissPeanut has identified for this nick
MissPeanut is using a secure connection (SSL)

3.8 +w

Operatorii zidului sunt mesajele deschise al retelei trimite de IRC Operatori de fiecare data. Orice utilizator care seteaza +w va fi capabil desigur sa observe conversatia. Operatorii zidului au deveni linistiti pe DALnet si trimit rar mesaje.

4 · Modurile Utilizatorului (Numai IRCopii)

Restul modurile sunt valabile numai pentru IRC Operatori.

4.1 +o

Modul +o desemneaza daca cineva este IRC Operator sau nu si este vorba despre modul numai ca nu pot fi obtinute decat de comanda /mode .

Comanda pentru a valida un IRC Operator pentru "oper up" este:

/oper porecla parola operatorului

Timp ce se obtine modul +o pot fi gata desi comanda este diferita, /mode este inca folosita pentru "deopare", in alte cuvinte pentru stergerea privilegiilor de IRC Operator.

Sintaxa:

/mode porecla -o

Cand operatorul, tasteaza WHOIS de dinafara reclectand IRCop'ul pe statusul lui. Cateva servere pot avea modificat tema serverului pentru a schimba mesajul standard, oricum, el trebuie sa fie evident.

Exemplu:

MissPeanut is janice@peanutty.yummy.com * Peanut Butter is the best!
MissPeanut is on @#PeanutButter +#PeanutB
MissPeanut is on coast.fl.us.dal.net
MissPeanut is an IRC Operator
MissPeanut has identified for this nick

El este di alt scop al documentului pentru a explica cum parola operatorului este setata sau ce cereri pentru devenire "valida" a IRC Operatorului este. Ajuns sa spuna ca nu oricine poate "oper up".

4.2 +O

Este un operator IRC local.

4.3 +a

Va permite sa folosesti comanda /samode in adaugare pentru a adauga o linie de IRC Operator'ul WHOIS de din afara, desemnat pentru Administratorul de Servicii.

Exemplu:

MissPeanut is janice@peanutty.yummy.com * Peanut Butter is the best!
MissPeanut is on @#PeanutButter +#PeanutB
MissPeanut is on coast.fl.us.dal.net
MissPeanut is an IRC Operator - Services Administator
MissPeanut has identified for this nick

4.4 +A

Adaugarea liniei de IRC Operator'ul WHOIS de dinafara, desemna de Administratorul de Server. Administratorii de Server au abilitatea de a vedea +s (secret) si +p (privat) pe canale. Administratorii de Server sunt desigur setati automati pentru +a.

Exemplu:

MissPeanut is janice@peanutty.yummy.com * Peanut Butter is the best!
MissPeanut is on @#PeanutButter +#PeanutB
MissPeanut is on coast.fl.us.dal.net
MissPeanut is an IRC Operator - Server Administator
MissPeanut has identified for this nick

4.5 +b

Permite unui IRC Operator sa vada mesajele de operator.

4.6 +c

Modul +c justifica IRC Operatorii pentru a primi o notificare de fiecare data cand cineva se conecteaza sau se deconecteaza de pe serverul pe care ei sunt. Datorat numarului larg de utilizatori pe DALnet, acest mod este rar folosit in aceste zile ca el sa nu poata cauza un flood enorm.

4.7 +d

Permite sa vezi mesajele depanate.

4.8 +e

+e, cu exceptia celor cu exceptia utilizatorilor din canal care se potrivesc cu o masca gazda in banlist, permitand-ui sa se alature. Atunci cand o masca gazda este setata in lista exceptionala, modul + e suprascrie interdictia utilizatorului care se potriveste cu masca gazda.

Syntax:

/mode #channelname +/-e [hosts]

Exemplu:

/mode #peanutbutter +e PJKevin!*@*.my

In exemplul de mai sus , sa presupunem ca exista o interdictie existenta cu masca gazda *!*@*.my. PJKevin's hostmask is PJKevin!kevin@brk32-kj.jaring.my. PJKevin va putea să se alăture #peanutbutter pentru că are o excepție cu masca PJKevin!*@*.my.

Note: Please note that this mode does not override akicks set in the channel.

4.9 +h

A canal pe jumatate operator este desemnata de % in porecla lor. Acesta se traduce in darea si eliminarea modului +h.

Syntax:

/mode #nume canal +/-h porecla(le)

Exemplu:

/mode #docsteam +hh-h MissPeanut PeanutButterLover CheekyBrat

O jumatate de canal are abilitatea de a lovi oamenii de pe canal, cu exceptia cazului in care oamenii sunt optati sau exprimati. in plus, acestia pot schimba subiectul canalului.

4.10 +f

+f este un mod care alerteaza un IRC Operator de fiecare data cand cineva de pe serverul lui primeste flood sau se deconecteaza pentru prea mult flood. Canalele care sunt protejate de protectia construita pe flood va fi deisgur punctat inafara daca tragacele floodului protectiei.

4.11 +F

Pot recicla sugrumarea ircd'ului dupa pas.

4.12 +g

Permite unui IRC Operator sa vada mesajele globale. Acest mod poate fi setat actual de un uitlizator normal dar el nu va face nimic pentru el. Original, +g a fost folosit pentru mesajele globale. Oricum, cu venirea lui Bahamut, a fost schimbat pentru un steag in schimb de operatorilor globali.

4.13 +h

Acest Usermode servește pentru a masca numele de gazdă al utilizatorilor; setarea acestui mod va asigura că utilizatorul poate să-și păstreze atribuirea IP ascuns din motive / scopuri de securitate. Utilizați pseudonim / whois pentru a vizualiza starea curentă:

Exemplu:

MissPeanut is janice@77880b4eab7bbf7f42d610b290cf3edf698fa4.110.83.ip * Peanut Butter este cel mai bun!
MissPeanut is actually janice@83.110.194.2 [83.110.194.2]
MissPeanut is on @#PeanutButter +#PeanutB
MissPeanut is on koala.vc.au.dal.net Micron21, Australia
MissPeanut has identified for this nick
MissPeanut is using a secure connection (SSL)

Note: Modul + H este setat la ON in mod implicit cand va conectati la DALnet.

Puteti dezactiva modul tastand: (/mode nickname -H).

4.14 +I

+I ascunde informatia serverului. Ceea ce inseamna ca partea serverului nu va fi arata inafara comenzii /whois .

4.15 +j

Setarea +j este ceruta pentru server pentru a trimite drona refuzata de notificatiile conexiunii.

4.16 +k

+k sta pentru mesajele KILL si va initia serverul pentru a trimite toate mesajele omorate ale serverului. Acesta poate cauza un flood linistit.

4.17 +K

Setarea +K este ceruta pentru server pentru a trimite notificatii omorate de la serverele U:lined .

4.18 +m

Raporturile robotilor de recla pisibili si tintele esuate.

4.19 +n

Odata ce este setat +n , IRC Operatorul in intrebarea de a fi capabil sa vada rutarea notificarilor serverului.

4.20 +x/X

+x/X este folosit pentru Squelch si Silent Squelch. Opreste un utilizator de trimitere, de exemplu el opreste PRIVMSG lor. Setate numai de serverele U:lined .

4.21 +y

Modul +y permite unui IRC Operator sa vada comenzile sigure trimise de un utilizator sau un alt IRCop. Majoritea notificarilor, statusurilor/link'urilor/adminilor cer sa le se arate.

5 · Ultimul cuvant

In final, el trebuie sa noteze ca acolo sunt multe IRCD'uri diferite care au iesit din aceste zile. Un timp acolo sunt multe moduri obisnuite pentu majoritatea IRCD'urilor, utilizatorul variat si modurile canalului ce pot modifica sa fie semnificant de linistite de la retea la retea.

Aceasta referinta a fost scrisa de DALnet IRCD, Bahamut, Versiunea 1.8.* si nu a trebuit sa fie direct aplicata de alte IRCD'uri.