DALnet NickServ Registration

Version 2.1.1


Last translated by Eaze () on 2001-08-14

Last revised by FredFred () on 2003-04-01

Originally written by Kzoo () and Wizzu () on 2000-10-01

Please direct any comments or feedback about this document (only! no help requests!) to docs@dal.net. If you need help on issues not covered in this document, please see the information at http://help.dal.net.

Introduksjon

Dette dokumentet beskriver steg for steg hvordan du kan registere et nick på DALnet. Det dekker også andre kommandoer og omstendigheter rundt e-mail kravet for nick registering.(see below).

DALnet nick registrering er en to-stegs prossess. En e-mail må bli satt når man registerer nicket, og man får da en mail man har 24 timer på å besvare. Det er derfor nødvendig å bruke en gyldig e-mail adresse du har tilgang til.

Dette dokumentet er basert på #ServHelp sin introduksjon, holdt av DALnet Events Team - http://help.dal.net/events.

Contents

1 · Hvordan registere et nick

Kommandoen for å registere et nick er som følger:

/nickserv register password email address

Eksempel:

/nickserv register PeanuttyButteryPass12 janet@peanutbutter.ca

Hvor PeanuttyButtery12 er passordet og janet@peanutbutter.ca skal være en fungerende e-mail.

Det er mye du bør tenke over når du skal velge et passord. Se gjerne DALnet sin passord guide på http://docs.dal.net/docs/passwordsno.html for mer informasjon om dette.

Du vil være nødt til å bekrefte din nick registrering før du har tilgang til alle funksjonene i Services. Derfor er det veldig viktig at du bruker en gyldig email adresse. Se section 3 for more informasjon.

2 · Hvordan identifisere til ditt nick

Du vil være nødt til å identifisere deg selv til NickServ før du kan bruke de fleste kommandoer og funksjoner. Det er mange måter å identifisere seg. De to mest vanlige er:

/msg nickserv@services.dal.net identify nick password
/nickserv identify nick password

Det er mulig å identifisere et nick man ikke bruker. Hvis du skal identifisere deg til det nicket du bruker for øyeblikket, trenger ikke nick være inkludert. Eksempel::

/msg nickserv@services.dal.net identify PeanuttyButteryPass12
/msg nickserv@services.dal.net identify PeanutButterLover PeanuttyButteryPass12
/nickserv identify PeanuttyButteryPass12
/nickserv identify PeanutButterLover PeanuttyButteryPass12

Andre måter å identifisere seg til NickServ på:

/quote nickserv identify nick password
/identify nick password
/services identify nick password

Som med de andre kommandoene, er nick delen valgfri dersom du skal identifisere et nick du allerede bruker.

MERK: Det er en god ide å skrive alle Services kommandoer i Status vinduet eller i et annet vindu som ikke automatisk sender en melding eller til en kanal, så du ikke risikerer å dele ut passordet ditt ved et uhell. Det er veldig vanlig problem at man glemmer / tegnet, skriver et 7-tall isteden og lignende.

Du skal aldri forsøke å identifisere deg til noe annet enn NickServ eller ChanServ. Dersom du finner noen som heter MickServ eller ChanSver eller lignende, så ikke kontakt disse. Dersom Services av en eller annen grunn er nede, vil vi ALDRI sett opp noen andre brukere/nick til å sjekke passord og lignende. Husk at du alene er ansvarlig for å passe på passordet ditt, og dersom du har 'frivillig' gitt vekk et passord, kan det bli svært vanskelig å finne noen som vil hjelpe deg med å få dette tilbake. Se kapitellet om Services etterlgning, og IRC Op etterligning for mer informasjon om dette.http://docs.dal.net/docs/ircimpsno.html.

Hvis du ikke får identifisert til et nick, husk at passordet er avhengig av store og små bokstaver. Dette vil da si at eple ikke er samme som EPLE. Bruk heller aldri fargekoder eller lignende i et passord, det kan fort skjære seg. Hvis du fortsatt ikke får noe respons, kan du få hjelp på #operhelp av en IRC Op. Du kan ikke snakke i kanalen før du har fått voice (+v), så du er nødt til å stå i kø frem til det blir din tur. Trenger du å finne en IRC Op selv, kan du få noen hint fra; http://docs.dal.net/docs/findoperno.html.

3 · Hvordan bekrefte registeringen

Innen en time eller så vil du få en e-mail fra "DALnet User Registartion" sendt til den adressen du har oppgitt. I denne mailen har du fått en authorization code, samt en forklaring på hvordan denne skal brukes for å avslutte registeringen.

Hvis e-mail klienten din støtter det, såe r det enkleste å klikke på Web adressen, (starter med "http://users.dal.net/cgi-bin/verify.cgi?") i e-mailen du har fått. Dersom dette ikke er mulig, kan det også gjøres på følgende måte;

 1. E-mailen du har fått, inneholder en forklaring på hvordan du brukre auth koden. Hvis mulig, benytt kopi/lim inn. Dersom dette ikke fungerer, skriv ned hele linjen på et papirark.

 2. Koble til DALnet (irc.dal.net 7000).

 3. Hvis du kopierte kommandoen, lim den inn i din IRC klient Hvis du skrev den ned, skriv den inn.

 4. Send kommandoen. Du skal nå få en bekreftelse fra NickServ på at registeringen er komplett. (I mange klienter, vil dette komme i Status vinduet)

  -NickServ- Mission accomplished! The nick YourNick is fully
  -NickServ- registered. You now have access to change your nick
  -NickServ- settings, send memos to other users and use DALnet's
  -NickServ- registered user web site at http://users.dal..net

Hvis du trenger bruke "/quote nickserv" eller "/msg nickserv@services.dal..net", bare kopier og lim inn resten av kommandoen du fikk i emailen, bare fjern /nickserv delen.

Hvis du forsøker å benytte en AUTH kode for et nick som allerede er registert, får du følgende feilmelding;

-NickServ- This nick is already fully registered.

4 · Forandre e-mail adressen

Du kan ha behov for å bytte ut e-mail adressen.

Kommaandoen for å forandre e-mail adresse er:

/nickserv set email email address

For eksempel:

/nickserv set email janice@delightful.net

Merk deg at e-mail forandringen ikke vil bli gjennomført før du har fått en ny AUTH kode, og verifisert denne, likt registeringen av et nytt nick.

Du kan bruke SET EMAIL kommandoen uten noen parameter, for å se hva som er satt som e-mail adresse for øyeblikket:

/nickserv set email

5 · Hvorfor er det viktig å skifte e-mail adresse

5.1 Privileger ved et registert nick

Fra og med 31. Oktober 2000, krever DALnet at alle registerte nick har en gyldig e-mail adresse. Nick uten e-mail adresse satt, ble slettet den datoen.

Noen av fordelene før nicket ditt har blitt bekreftet:

 • Du kan bruke identify kommandoen

 • Du kan bruke set email kommandoen

 • Du kan bruke drop kommandoen

 • Du kan registere en kanal

 • Du kan logge deg på http://users.dal.net og lage en webside på http://home.dal.net

Muligheter man ikke har før nicket er bekreftet registert:

 • Du kan ikke benytte MemoServ i heletatt.

 • Du kan ikke bruke NickServ access liste (access)

 • Disse NickServ mulighetene er ikke tilgjengenlige: set enforce, set url, set mailblock, set noop, ghost, recover and release

Mer informasjon om disse kommandoene finnes på http://docs.dal.net/docs/nickservno.html, skriv /nickserv help mens du er på DALnet, eller besøk http://www.dal.net/services.

5.2 Sende passord via mail

Hele poenget med å sette opp en mail adresse for nicket ditt, er så det er mulig å få passordet tilsendt på email dersom dette skal være nødvendig. Dette er mer sikkert enn å forsøke å overbevise en CSOp, da det egentlig lett kan ende opp med å gi passord til feil personer. Når et passord til et nick blir etterspurt, blir det sendt til den oppgitte email adressen.

MERK: Det er ditt ansvar å holde en god sikkerhet over tilgangen til din egen email. Hvis din email konto er passordbeskyttet, er det ikke spesielt smart å bruke samme passord til både nicket og emailen. Blir et funnet, vil du miste begge deler, glemmer du en av de, glemmer du begge.

Hvordan fungerer denne passord prosessen? Fra og med 12. Juli 2001, tillater DALnet brukerne selv å få tilsendt passordet via SENDPASS kommandoen. Du må ha e-mail adressen til nicket når du skal få tilsendt passordet for et nick, og founder sin email adresse når du skal ha tilsendt passordet til en kanal. Kun en SENDPASS pr. nick pr. 72 timer er tillat. Hvilket betyr at dersom du glemmer både nick passordet ditt, og kanal passordet, er du nødt til å vente 3 døgn på et av de.

Bruk av SENDPASS kommandoen er beskrevet på http://docs.dal.net/docs/nickservno.html.

CSOp'er er fortsatt tilgjengenglig for passord spørsmål brukere ikke kan fikse på egenhånd. Din email adresse blir ikke visst til IRC Operatøren ved bruk av SENDPASS, dette gjøres automatisk av NickServ.

Nok en gang, instruksjoner til hvordan finne en ircop finner du på: http://docs.dal.net/docs/findoperno.html.

6 · Email adresse, privat?

Vi har utarbeidet en email privacy polisy du kan lese på: http://www.dal.net/emailinfo.htm. Her finner du beskrevet DALnet's politikk angående beskytelse av email adresser. DALnet vil aldri distribuere en email liste til noen. Hvis du er bekymret for hvordan din email adresse behandles, anbefales det og lese denne siden.

Nok en gang, IRC operatører som sender passord til en bruker, vil ikke bli opplyst om hvilken adresse passordet sendes til.

Andre brukere vil ikke se din email adresse, med mindre du ønsker det. Hvis du ikke gjør noe med emailen etter du har satt den, vil den ikke være synlig til noen. Hvis du ønsker at adressen skal være synlig i NickServ INFO, kan du sette dette følgende:

/nickserv set showemail on

Skulle du ombestemme deg, kan dette omgjøres;

/nickserv set showemail off

Som nevnt tidligere, det er ditt ansvar å ta vare på din egen e-mail.

Hvis du ikke ønsker bruke din vanlige email adresse, kan du få tak i gratis adresser på internett. Logisk sett blir ikke nick@u.dal.net tillatt, da dersom du mister det ene passordet, har du jo heller ikke det andre. Husk også å holde email adressen oppdatert, dersom du har en ugyldig email adresse satt, vil ikke DALNet hjelpe til med å fikse dette problemet.

6.1 "Jeg vil ikke gi dere email adressen min!"

Dette har du selvsagt rett til å nekte. Likevel, vi vil informere om at DALnet er en gratis tjeneste, og vi vil gjerne informere om at mange gratis tjenster vil spørre deg etter din email adresse for å tjene deg bedre. DALnet krever ikke at du skal registere ditt nick, og da slipper du oppgi din email adresse. Dersom du vil registere nicket derimot, er du nødt til å oppgi email adressen din også.

Til de som er veldig forsiktige med sine email adresser, anbefaler vi å tegne seg opp for en gratis email konto på web. Du kan selvsagt bare glemme denne kontoen etter du har registert nicket ditt, men da vil du heller ikke ha noe krav på hjelp til passordproblemer i fremtiden.

7 · Problemskyting og Ofte Spurte Spørsmål (aka FAQ)

Spørsmål: NickServ sier AUTH koden min ikke er gyldig. Hva har skjedd?

Svar: Du burde først sjekke at nummeret du har skrevet inn er korrekt. Dette er hvorfor vi anbefaler copy/paste så sant det er mulig. Det kan også være at du har byttet email adresse, og skrev inn nummeret for den gamle adressen. Les hele mailen for å være sikker på at du har gjort det riktig. Dette er ganske vanlig dersom man setter opp passord for flere nick samtidig.

I tillegg, hvis du har forandret email adresse siden siste registrering, så skal du ha fått tilsendt en ny adresse til den siste mail adressen du la til. Kun denne auth koden vil fungere.

Du kan også få en ny auth kode tilsendt fra Services, ved å resette email adressen din med SET EMAIL kommandoen (section 4).. Hvis NickServ sier at du allerede har en email adresse satt, så kan du unngå dette ved å sette en falsk adresse, for så og sette tilbake til den gyldige adressen.

Spørsmål: Når jeg forsøkte å sette en email adresse, fikk jeg en skrivefeil. Hvordan fikser jeg dette?

Svar: Så lenge du gjør dette innen 24 timer, så kan du bytte emailen. Først bruker du(section 2). Også setter du en korrekt email adresse med (section 4).

Husk at hvis den første adressen ikke var korrekt, så får du heller ingen AUTH kode fra Services. Når du mottar en mail til den korrekte adressen, så skriver du inn denne til NickServ, som beskrevet ovenfor.

Spørsmål: Noen bruker mitt uferdige nick, hvordan får jeg det tilbake når jeg ikke kan bruke RECOVER eller GHOST?

Svar: Sjekk mailen din for en AUTH kode, og fullfør registeringen. Så snart dette er gjort, har du tilgang til RECOVER og GHOST kommandoene.

Spørsmåø: Jeg fikk ingen AUTH kode i mailen min, hva skal jeg gjøre?

Svar: Det kan være mange grunner til at dette har skjedd. Første ting du bør sjekke er om du kan ha skrevet noe feil i email adressen. Sjekk dette ved:

/nickserv set email

Det kan også være en viss lagg i sendingen av email. Vi anbefaler gjerne å vente i rundt 6 timer, før man begynner å etterlyse mailen. Såpass tid kan det dessverre fort ta.

Du kan ha forsøkt å benytte en falsk email adresse. Du er nødt til å bruke en adresse du er sikker på at fungerer. Hvis du ikke ønsker å bruke din egen adressse, kan du gjerne finne en side på internett som tilbyr gratis email kontoer. Husk at en @u.dal.net adresse ikke er gyldig til dette formålet. Se section 6.1 for mer informasjon.

Spørsmål: Jeg tror noen har hacket passordet og emailen din.

Svar: Passordene dine er ditt eget ansvar.

Forsøk å få passordet tilsendt via SENDPASS kommandoen, som beskreveti http://docs.dal.net/docs/nickservno.html. Hvis dette ikke fungerer, gå til #operhelp og vent på å få voice (+v) av noen som er Op i kanalen. Dersom det ikke er noen som har Op der for øyeblikket, må du vente til en person kommer som kan hjelpe deg. Du kan også se http://docs.dal.net/docs/findoperno.html for hjelp til å finne en IRC Operatør.

Her er et par instrukser for god passord beskyttelse:

 • Velg et passord som er minst 7 tegn langt, og inneholder både store og små bokstaver, og gjerne også nummer.

 • Aldri benytt et kanal vindu eller privat vindu for Services kommandoer. Dersom du mangler en / må ikke dette gi passordet ditt offentlig.

 • Ikke legg passordet ditt til i noen scripts. Det er ofte relativt enkelt for personer å 'hacke' en irc client, og det kan også være gu glemmer deg bort og sender en fil som inneholder passordet. Du burde generelt være forsiktig med bruk av scripts. Har du noen grunn til å stole på en person du aldri har visst noe om?

 • Hvis du bruker passordet ditt på en internett kafe eller bibliotek, eller tilsvarende offentlige steder, vær 100% sikker på at ingen ser passordene og at det ikke er noen mulighet for at det blir logget på PC'en. Sjekk gjerne at logging i klienten ikke står på.

 • Aldri del ut passordet ditt til andre, og vær klar over at ingen fra DALnet vil spørre deg etter ditt passord. Eneste situasjon hvor du kan bli spurt etter ditt passord, er av en CSOp dersom du har oppsøkt vedkommende for hjelp.