Dezvoltarea Canalului si a Securitatii rCreative revenger@myself.com 2019-03-03 Zappu zappu.dalnet@gmail.com 2006-02-22 h AHFR@Email.com 2018-10-09 PJKevin kevinram_2002@hotmail.com 2004-03-13 PJKevin kevinram_2002@hotmail.com 2004-03-02
Introducere

Acest document este un scop pentru operatorii canalului in special pentru fondatori in ghidarea lor in dezvoltarea cananului si a securitatii. Desigur include despre afectarea retelelor AUP, a actiunilor de pe canal si administrarea lui.

Ce este un canal?

Un canal este o camera unde utilizatorii se-ntalnesc cu alti utilizatori si vorbesc despre anumite topicuri. Un canal poate fi inregistrat si posedat de oricine. Persoana care a inregistrat canalul cu ChanServ este numita fondator. ChanServ este serviciul de inregistrare al DALnet'ului pentru canale, acest serviciu este gratis pentru oricine care vrea sa-si deschida propriul sau canal.

Canalele sunt întreținute de operatorii de canale pentru a vă asigura că canalul rulează în ordine. Sunt capabili să lovească și să interzică utilizatorii cu sau fără motiv, prin urmare canalul nu poate expira în decurs de o lună. Ar trebui să se țină seama de faptul că diferitele canale au reguli și modalități diferite de abordare a problemelor. Stabilirea regulilor și a politicilor canalului este la discreția administrării canalelor.

Crearea si inregistrarea unui canal

Creaarea si inregistrarea unui canal este usoara si procedeul suficient. Odaca ce canalul este inregistrat, vei avea control complet despre cum sa-l administrezi si lucra cu el. Inainte sa inregistrezi un canal, te rog fi sigur ca porecla a fost inregistrata complet cu NickServ. Daca nu ai, te rog citeste http://docs.dal.net/docs/nsemailro.html. Odata ce ai terminat cu inregistrarea poreclei tale, vei putea sa-ti inregistrezi canalul.

In primu rand, pentru a crea un canal, selecteaza numele canalului si tasteaza /join #numecanal. Exemplu, daca vrei sa selectezi numele canalului #FleetStreet, vei tasta /join #fleetstreet. Fii sigur sa ai Operator (@) inaintea poreclei tale. Pentru a fi sigur ca, canalul nu a fost inregistrat de altcineva, foloseste /chanserv INFO #numecanal unde in acest exemplu, vei folosi /chanserv info #fleetstreet. Notatia aceea include # inaintea numelui de canal cand canalele inregistrate si optiunilor lor imbunatatite. Daca iei:

-ChanServ- The channel #fleetstreet is not registered.

inseamana ca, canalul este deschis pentru tine pentru a-l inregistra. Pentru a inregistra un canal, poti folosi /chanserv REGISTER #numecanal [parola_ta] [descriptia_canalului]. In acest exemplu, vom inregistra canalul #FleetStreet folosind ToRnAdO ca parola si Un Bun Taifas de Canal ca descriptie. Deci, vei tasta:

/chanserv register #FleetStreet ToRnAdO Un Bun Taifas de Canal .

Te rog adu-ti aminte parolele corecte pentru ca sunt cazuri senzitive. Exemplu, STEA si stea nu sunt la fel. Daca uiti parola canalului, poti folosi /chanserv SENDPASS #numecanal [email_fondator]. Te rog ia-ti notitele acelea in evenimentul care ai pus MAILBLOCK , nu-ti poti recupera parola canalului. Desigur adu-ti aminte sa-ti schimbi parolele regular si n-o da altuia. Pentru ajutorul cu algerea parolelor, te rog atribuie la http://docs.dal.net/docs/passwordsro.html.

Odata gata, vei primi un mesaj raspuns de la ChanServ informandu-te ca a fost reusit si cateva informatii importante pentru a fi citite. Pentru mai multe informatii despre comenzile si optiunile ChanServ , poti atribui la http://docs.dal.net/docs/chanservro.html.

Cum pot sa fac sa-mi maresc canalul meu?

Aceasta este cea mai frecventa intrebare pe care o pun fondatorii canalelor inainte de inregistrarea canalelor. Principala cheie pentru canalele reusit este rabdarea. Un canal nou nu poate sa creasca pente noapte si acolo sunt multe lucruri de care tu ai tu nevoie sa le consideri inainte sa iei un canal cu adevarat in miscare. Invititatiile multe sunt impotriva politicii DALnet'ului si pot conduce la inchiderea canalului tau. Poti sa citesti pentru mai multe informatii despre invitatiile multe si consecintele lor. Intreaba-te ce le ofera canalul tau utilizatorilor. Seteaza un topic care sa-i intereseze pe toti utilizatorii canalului. Incearca sa nu fii rau cu utilizatorii. Un fondator bun al unu canal trebuie sa stie cum sa-i faca pe utilizatori "sa fie bine veniti" pe canal. Cand un utilizator intra pe canal, primul lucru ei sa uita la topic. Fii sigur sa nu ai orice altceva pentru ca s-ar putea supara si va cauza plecarea lor de pe canal. Aici ideea este pentru Trateaza-ti oamenii in felul in care vrei sa fie tratati.

Cand setezi regulile canalului, fii sigur sa fi cinstit cu toti utilizatorii. La nimeni nu le place standardele duble. Foloseste ban'urile moderate si sutarea de pe canal numai cand este necesar. Adauga ban'uri largi care nu sunt necesare ce conduc la nimic dar golesc canalul. Fii o minte-cinstita si trateaza pe fiecare la fel cum vrei sa fi tratat. Cele mai obisnuite regului ale canalului sunt nu floodati, nu faceti reclama, nu faceti publicitate/invitatie si nu cereti pentru a fi OP. Restu va depinde de tine; fondatorul si restu aadministrarii canalului.

Acolo sunt multe feluri de cum sa-ti faci popular canalul tau. Acestea includ un robot de joaca, sau un suport de canal pentru o cauza buna. Canalele obtin popularitate prin gura cuvantului. In ordinea vizitatorilor curenti pentru a invita prietenii lor, acolo trebuie sa fie ceva pentru a atrage utilizatorii. Ai un site al canalului si pui ceva informatie folositare despre canal tau, acolo s-ar putea sa fie interesant pentru utilizatorii tai. Este recomandat sa nu cloneze alt canal doar pentru provocare. Exemplu, #optraining si #trainingop. Trebuie aratata nevoia de creativitate pe partea fondatorului si sa faca utilizatorii sa se gandeasca ca acolo au fost cateva probleme sortate. Canalele create trebuie sa aibe un curatator si un mediu inconjurator pozitiv pentru oricine.

Ce este XFLAG și cum să activați?

XFLAG este o nouă comandă pentru a vă proteja canalul de la floodbots, pentru a permite acest lucru, va trebui să utilizați opțiunea recomandată

Syntax: /ChanServ XFLAG #channel RECOMMENDED

Pentru mai multe informații despre XFLAG, vizitați documentul http://docs.dal.net/docs/chanflagsro.html

Securitatea si Problemele Canalului

Primul lucru, utilizatorii au nevoie sa stie cum sa-si securizeze canalul lor. In aceasta sectiune, vom discuta de problemele obisnuite infruntate de administrarea canalului.

Optiunile Sercuritatii ChanServ

O problema obisnuita ca cei mai multi fondatori de canale infruntand Oparea persoanelor necunoscute de el sau ea SOps/ AOps. Acesta este o amenintare in cateva feluri pentru securitatea canalelor. De aceea, Serviciile DALnet au creat optiunea OPGUARD pentru ChanServ. Cand aceasta optiune este pornita, numai acelea care sunt listate in lista de acces a canalului va luat Op de catre Opped by ChanServ.

Alta optiune este disponibila optiunii IDENT . Pentru ca lista de accese a NickServ’ului (NickServ ACC 2) are dezavantaje in special pe adresele dinamice, un utilizator se potriveste cu lista de accese a poreclei Operatorului ce va da Op de ChanServ printre care utilizatorul nu este in lista de accese a canalului. Pentru mai multe informatii despre lista de acces a NickServ'uluit si cum sa-l securizezi, te rog citeste http://docs.dal.net/docs/nsaccessro.html. Cand optiunea IDENT este pornita, utilizatorii trebuie sa se identifice NickServ'ului (NickServ ACC 3) inainte ca ei sa ia OP de la ChanServ pentru acel canal. Optiunile OPGUARD si IDENT maresc securitatea canalului si asa furnizori reliefati pentru fondatorul canalului.

Cand ai facut prima inregistrare a canalului tau, MLOCK'ul canalului tau (modul inchidere) este setat ca +nt-k automat. Este recomandat pentru a lasa +nt . +n previne mesajele externe de utilizatorii care nu sunt pe canal. Acesta este extrem de folositor pentru a preveni floodarea externa. +t pe de alta parte previne operatorii canalului de schimbarea topicului.

Nu este recomandat sa folosesti optiunile LEAVEOPS si UNSECURE . Cand pornesti LEAVEOPS , primul Operator intrat pe canal nu va fi deopat de ChanServ. Daca UNSECURE este pornit, fondatorul canalului nu are nevoie sa se identifice la ChanServ pentru a schimba setarile canalului. Te rog ia notite ca amandoua optiunile au avanatajele lor dar atitudinea este amenintatoare securitatii. Optiunea LEAVEOPS nu securizeaza un canal gol si poate cauza probleme. Cand UNSECURE este pornit, oricine este identificat pentru porecla fondator'ului sau acel acces se potriveste cu lista de acces a poreclei fondatorului putand fi schimbata de setarile critice ale canalului. Aceste 2 optiuni sunt bune nu pentru a fi folosite.

Selectarea Operatorilor de Canal

Acesta este o decizie foarte importanta in administrarea unui canal si unde securitatea este implicata. Operatorii canalului sunt unicii de care fondatorul depinde de administrarea unui canal in decursul lipsei lui sau ea. Ei sunt acolo pentru a mentine canalul de asigurarea ca nimic nu trece inafara de palma. Acolo sunt 2 feluri de operatori ai canalului si au accese diferite toti impreuna. Ei sunt SOps si AOps.

SOps sau SuperOperatorii sunt operatorii canalului care sunt mai multi sau mai putin importanti fondator'ului. Ei au abilitatea de a adauga si sterge AKick'uri (banuri permanente) si AOps (AutoOperatori). In esenta, selectarea acestor Operatori trebuie sa fie facuta corect. Este recomandat pentru a adauga pe cineva care cunoaste pe IRC, Serviciile DALnet si Securitatea Canalului. AOpii sau AutoOperatorii au accesul limitat si nu pot imbunatatii lista de acces acanalului. Eo trebuie sa aibe cunostinte de baza ale comenzilor IRC, Serviciilor DALnet si securitatii canalului.

Selectarea operatorilor canalului trebuie sa nu fie Am sa-ti dau acces daca si tu imi dai mie. Acesta este o eroare obisnuita facuta de majoritatea OPeratorilor si conduc la probleme despre administrarea a unui canal sau a mai multor canale. Foloseste-ti discretia cand consideri ca cineva va fi un potential operator. Lucreaza cu el in canal si observa-i deprinderile si cunostintele sale. Un interviu te va ajuta sa-ti evaluezi cunostintele si este timpul sa participi si sa schimbi ideile.

Floodarea

Un canal floodat nu este numai brizant dar deisgur o amenintare si incetineste lucrurile in doua. Floodarea poate sa fie sub forma de text, notificare, ctcp sau egal cu intrare/ iesire. Toate acestea cauzeaza panica printre utilizatori. Aceasta sectiune va ghideaza cum sa sortezi aceasta problema. Ca un operator de canal, ai abilitatea de a seta modurile canalului. Urmatoarele moduri ale canalului sunt recomandate de curand ca identificare a flood'ului:

+m Moderatorul canalului previne pe oricine care nu este opat sau care nu are voce pentru palavrageala.

+M Numai poreclele inregistrate pot vorbi pe canal

+i Invitatiile inchid flooderii care nu au voie sa intre pe canal.

+R Numai poreclele inregistrate pot intra pe canal de aceea majoritatea atacatorilor folosesc porecle ne-inregistrate.

+c Opreste culorile de trimiterea pe canalul principal.

Pentru mai multe informatii despre modurile canalului, te rog intra pe http://docs.dal.net/docs/modesro.html.Note: Este sfatuit sa nu inchizi aceste moduri din MLOCK cu (-). Facand acestea va opri modurile de setarea in devenire a evenimentului de flood care va lua loc.

Publicitate

Publicitatea este o alta problema infruntata pe cele mai multe canale. Cateodata, sunt usor pentru a-i depista si cateodata este greu si vei avea neovie sa te uiti cu greu pentru a vedea cine sunt acesti oameni. Nu toate publicatiile pot fi detectat usor de operatorii canalului sau botii de acolo au intarziere de timp setati pentru a evita mesajele dela oricine care este opat sau are voce. Dronele sau ‘schimbarea robotilor’ este greu de depistat pentru ca nu vezi persoana actuala care face reclama pe canal. Aici este ceea ce poti sa faci pentru a depisa o drona.

Hai sa luam un exemplu. Intri pe #DALnetHelp si acolo gasesti un o publicitate fortata care nu poate fi vazuta (drona). Porecla care ai prins-o cu reclama fortata este UB40. Prima dintre toate, scrie /whois pe UB40. Iti va arata urmatorul rezultat.

UB40 is ~pest@219.94.62.166 * bleh UB40 using broadway.ny.us.dal.net 42nd Street UB40 has been idle 29secs, signed on Sat Jan 17 20:37:48 UB40 End of /WHOIS list.

Acum comanda posibila este /who +ch #DALnetHelp 219.94.62.166. Aceasta comanda cauta pentru oricine cu gazda 219.94.62.166 pe #DALnetHelp. Va trebuie sa primesti ceva la fel ca aici:

#dalnethelp Road_Runner H+ kevin@219.94.62.166:0 Silence is Golden #dalnethelp End of /WHO list.

Deci acuma cunoaste acel utilizator infecta cu numele Road_Runner. Pentru mai multe informatii pe tranzactia cu publicitatea fortata, poti gasi pe http://docs.dal.net/docs/annoyro.html#2.

Desincronizarea Canalului

Acolo sunt cateva lucruri diferite care pot desincroniza canalul tau. Cele mai obisnuit motiv este acela ca, canalul nu se poate resincroniza cum trebuie dupa o despartire a doua servere si setarile sunt diferite intre servere.

Acolo sunt multe mijloace care pot cunoaste ca, canalul tau este desincronizat. Primul lucru comun s-a intamplat cu cele mai multe canale DALnet pentru a vedea comportarea ChanServ'ului, de exemplu la fel ca setarea inchiderii modului pentru mai mult timp si/sau tine schimbarea topicului de pe canal sau schimba modurile de mai multe ori. Nu vei putea vedea ce scrie alta persoana. In esenta poti spune ca lucrurile nu sunt in ordinea potrivita.

Amestecaturile si Sfarsiturile Canalelor

Prima problema ca acele spaime ale fondatorilor de canale este aceea de a vorbi cu cineva peste canalul lor. Cineva care cunoaste sau are parola canalul cu sau fara cunostintele fondatorului in principal cauzeaza preluarile canalelor. Acolo sunt sunt mai multe cauze ca acestea:

1- Imparte porecla fondatorului si/ sau parola canalului

2- Imparte parola contul de mail a fondatorului

3- Indentificarea interpretilor de servicii

4- Folosirea scripturilor sau auto identificarile pentru serviciile de identificare

Nu este o idee buna pentru a-ti da parolele cu oricine necontand ca este apropiat de acea persoana. Parolele sunt ceva importante si confidentiale si este un cuvant de acces ca ajutoarele acelea sa obtina accesul la canalul inregistrat.

Canalul iti dai parola de mail, cu oricine, acel utilizator este capabil sa foloseasca SENDPASS pentru a-ti afla parola la canal (furnizarea setarii MAILBLOCK pe canal nu este pornita). Setarea MAILBLOCK'ului este o idee buna daca nu ai contul de mail securizat dar daca setezi MAILBLOCK pornit, nu vei fi capabil sa primesti parola la canal ci s-ar putea s-o pierzi.

Identificarea la interpretii serviciilor inseamna fara nici un serviciu ca ChanServ si NickServ. Cele doua obisnuite pentru a spune ca sunt servicii reale este aceea ca serviciile poreclelor au NUMAI 8 caractere cu primele 4 caractere reprezentate de serviciu si ultimele 4 sunt Serv. Desigur adut-ti aminte ca acel serviciu se conecteaza NUMAI la services.dal.net. Pentru mai multe informatii despre interpretii serviciilor, te rog citeste http://docs.dal.net/docs/ircimpsro.html.

Folosind auto-identificarea scripturilor nu este sigur in special cand iti dai scripturile tale la altcineva. Cate scripturi contin virusi care nu trimit parola la serviciile actuale. Este cel mai bine sa folosesti /nickserv identify sau /chanserv identify mai bine decat sa-ti pierzi porecla sau canalul.

Cateodata, operatorii canalului pot atenta la preluarea canalul de simpla banare si darii afara altor operatori de canal sau chiar fondatorului de canal si tinandu-i afara. Din fericire, serviciile au construit in acele comnzi ca tu sa folosesti din afara pentru a fi in canal. Daca esti dat afara de tot de pe canal, poti folosi comanda UNBAN inclusa ChanServ pentru a sterge ban'ul si pentru a-ti da voie sa intri inapoi pe canal. Scrie /chanserv UNBAN #canal Daca esti banat din nou sau gasesti acel operator in intrebarea de ce foloseste un script pentru a te da afara de pe canal automat, foloseste /chanserv deop #numecanal [porecla]. Aceasta il va deopta pe suspicios. Notatie: Nu poti deopa pe cineva care are acces mai mare ca al tau. Exemplu, AOpii nu pot deopa SOpii si SOpii nu pot deopa fondatorul. Daca esti SOp sau fondator si gasesti acel utilizator ca este abuziv, poti desigur sa-i stergi accesul pe lui / ei fara sa fie pe canal. Odata ce tu l-ai sters, utilizatorul nu-si mai poate scoate ban'ul, iar tu vei putea reintra pe canal. Adut-mi aminte sa nu opezi pe oricine pe care nu cunosti fara sa stii ce conditie este si sa sa ai grija pe cine selectezi in cadrul canalului tau. Este bine sa fie siguranta decat sa-ti para rau :-)

Cateodata, vei gasi pe cineva care nu este in lista de acces care este opat si te intrebi cum de el/ ea are acces. Un utilizator poate sa se identifice pentru porecla Operatoare si este folosita de altcineva. Pentru a vedea cum acel utilizator are acces, vei folosi /chanserv WHY #numecanal [porecla]. Ia sa vedem un exemplu. Porecla dungunban nu este inregistrata si si acuma are acces de Operator in #Fleetstreet. Cand taztez /chanserv WHY #fleetstreet dungunban, va aparea:

-ChanServ- dungunban has SOp access to #fleetstreet. Reason: Identification to the nickname Road_Runner.

Deci, acum stim ca dungunban are acces de SOp pentru ca el a fost identificat cu alta porecla Road_Runner.

Alta comanda similara este comanda ACC care ne spune nivelul de acces al utilizatorului pentru acel canal. Comanda este /chanserv ACC #numecanal [porecla]. Exemplu, vreau sa stiu ce acces are Road_Runner in #fleetstreet, voi folosi /chanserv ACC #fleetstreet Road_Runner. Aceasta va aparea:

-ChanServ- Road_Runner ACC #fleetstreet 2 (SOP)

Pentru mai multe informatii despre accesul canalului si nivelele lor, te rog intra pe http://docs.dal.net/docs/csaccessro.html.

AUP'ul DAlnet'ului si Canalele

DALnet ne furnizeaza noua Servicii gratis si resurse ample pentru noi pentru noi ca sa le folosim. Va trebuie sa cunoastem cum se folosesc aceste resurse cum trebuie. Toti utilizatorii DALnet se pot conecta pe Reteaua de IRC sunt leat de AuP'ul retelei. Adu-ti aminte ca acela este un privilegiu si nu este bun. Poti citi politicile aici http://www.dal.net/aup/ . Vom vorbi acum de 2 sectiuni ale politicii afectand operatiunile canalului. Ei sunt Invitatiile Masive si Serviciile Abuzive.

Invitatia Masiva

Multe invitatii incluse dar nu limitate de urmatoarele:

1- Prea multe folosiri ale comenzii /invite

2- Multe mesaje vizavi de scripturile / notificarile canalului/ mesajele pentru a intra pe canalul(le) lor

3- Prea multe /quit si mesaje /part ca reclamele de canal(e)

Invitatiile masive nu sunt permise pe DALnet datorita acelor fapte ca aceasta retea are peste 10.000 mii de canale inregistrate pentru utilizatorii pentru care aleg. Acestea nu sunt pentru ca nu poti invita pe oricine pe canalul tau dar fortezi un utilizator pentru a intra pe canal, primirea mesajelor fiecarui utilizator pe alte canale si chiar pe retea este considerata impotriva retelei AUP si distribuie cu seriozitate alarmele incluse, protestele masive si inchiderea canalelor.

Pentru a sti mai multe despre politica Publicitatii Masive, te rog viziteaza http://kline.dal.net/massads/mup.htm.

Serviciile Abuzive

Serviciile DALnet sunt furnizate pentru confortul altor utilizatori inregistrati si canalele deasemenea mentinute la fel. Utilizatorii trebuie sa fie siguri sa foloseasca cu grija in ordone pentru a evita abuzurile lor. Serviciile Abuzive pot include dar nu pot limita pentru inregistrarile masive ale canalului, adaugarea unu *!*@*.* in lista de acces, Reclama/ floodarea utilizatorilor vizavi de MemoServ, si serviciile floodate. Echipa Serviciilor Abuzive DALnet care este in linie cu Serviciile Radacinii Administratorilor (SRAs) si a sub- echipei KLine este responsabila pentru aplicarea regulamentelor acestora.

Inregistrarea canalelor trebuie sa fie gata moderata si simturile obisnuite trebie sa fie folosite. Acolo nu este necesa sa inregistrezi canale pentru scopul propriu al prevenirii de altele pentru folosirea lor. Vanzarea si negocierea canalelor (incluzand accesul canalului) nu este permisa pe DALnet de aceea serviciile sunt gratis pentru toti.

Adaugarea unui *!*@*.* in lista de acces a canalului inseamna ca tu transmiti dechiderea canalului accesat pentru toti ce au * este un joker ceea ce inseamna orice snur ar caracterelor. Exemplu, daca adaug *!*@*.* pentru lista de SOp a canalului #FleetStreet, oricine care intra pe canal (inregistrat sau ne-inregistrat) va avea acces de SOp . Nu numai ca acesta este un abuz, dar desigur atitudinea unei amenintari pentru securitatea canalului deschide accesul chiar daca nu sunt porecle ne-inregistrate.

Floodarea ChanServ'ului include abuzuri ale comenzilor MKICK si MDEOP si identificarea repetata serviciilor intr-o scurta perioada de timp. Comenzile masive ca MKICK trebuie fie folosite numai odata si cand este necesar. Vei avea nevoie numai odata sa te identifici serviciilor. Te rog fi rabdator si asteapta pentru a raspunde ChanServ'ului. Protestarea operatorilor canalului repetata cauzeaza ChanServ'ul pentru a-i reopa pei intorcandu-i pe canal este desigur un abuz. Te rog nu le da voie nici macar sa se distreze.

Depinde de severitatea ofensei, un canal poate fi inghetat/ inchis sau un utilizatorpoate sa fie complet ignorat de servicii. Pentru mai informatii despre Serviciile Abuzive, te rog citeste http://kline.dal.net/sabuse/. Daca ai orice intrebare privitor la serviciile abuzive, poti trimite mail la sabuse@dal.net.

Rezumat

Toți operatorii Channel și non-Ops ar trebui să colaboreze la dezvoltarea unui canal. Ea funcționează în ambele sensuri. Fără Ops, canalul va fi într-o stare dezastruoasă și îi determină pe fondator să-și sacrifice canalul unui alt utilizator aleator pe care îl poate lua din cauza inactivității. Fără utilizatorii, acesta învinge scopul de a avea canalul în primul rând. Cel mai bine este să selectați cu înțelepciune numele unui canal. Un nume care va atrage utilizatorii. Răbdarea și creativitatea sunt ideea principală a creșterii unui canal. O gazdă bună (operatorul canalului) știe cum să-i trateze corect pe oaspeți.

Fondatorul canalului este responsabil singur pentru tot ce se intampla pe canal. Invata cum sa-ti securizezi canalul. Instruieste-ti SOpii si AOpii despre securitatea canalului si administrarea canalului. Invata pasii necesari cand va fi nevoie sa ai un pericol ca inundatia de mesaje si incearca sa ia sfarsit cu situatii urate.

All users are bound to the network's policies. When you connect to the network, we assume that you have read and have fully understood the network's policies. Ignorance is not an excuse. DALnet reserves the right to remove anyone who is found to have breached the network's policies.

Plin de speranta, acest document a dat cateva idei pe ce se presupune si despre cum sa faci fata problemelor si sa ti le rezolvi :o)

Credite

Acolo sunt cativa oameni care m-au ajutat in scrierea acestui document. In primul rand, as vrea sa le multumesc Liderului Echipei de Documentatie; Fredfred, ssr si Kzoo pentru ca mi-au dat planul ideilor pentru acest document si deisgur in special ii mulumesc lui squirrel si LadyDana care m-a ajutat foarte mult timp. Sa nu uitam de cadrul #DALnetHelp care mi-a dat suportul si instruirea. Nu am putut crea acest document fara voi baieti ;)