DALnet Historia

Version 1.1.5


Last translated by nieo () on 2006-05-21

Last revised by Documentations Team () on 2017-08-07

Originally written by Dalila () on 2000-12-09

Please direct any comments or feedback about this document (only! no help requests!) to docs@dal.net. If you need help on issues not covered in this document, please see the information at http://help.dal.net.

introduktion

Avsikten av den här dokument är till ger en general begreppen av hur DALnet , den IRC nätverken på vilken vi all ge ut så mycket tid , fik startat och växt till vad slut den er idag. Med det hjälp av mång folk vem har donerat deras tid och resurserna DALnet har bli den störst IRC nätverken med Tjänsten idag.

Contents

1 · Historia

IRC var originellt skapade vid Jarkko Oikarinen i 1988. IRCnet var den första IRC nätverken och var en revolutionär ny väg för folk till prat med självaste i omkrets det värld. Slutligen , på grund av inre sammanstötningen , et par servarna splittra bort från IRCnet och format en ny en nätverken : EFnet Eris Fri Nätverken ) vilken är just nu , den form och störst IRC nätverken i existens.

På grund av den stor mängde av förbrukaren på EFnet ( et maximum av 7,000 samtidig online , vilken var betraktat som till vara en lott på den tid ), där var en marknaden antal av netsplits och den ble helt frustrationen.

DALnet blev stiftade på Juli 1994, ( den utveckla dag händer till tändsticka dalvenjah's födelsedagen ) så en alternativ IRC nätverken for att komma bort från den bli efter netsplits och övertagande på EFnet. Över tid , den blomma in i vad den er idag : en om mest populär IRC nätverken med en stadigt växandet antal av regelbunden förbrukaren.

DALnet tog stolthet i sin friendliness , dess Tjänsten ( vilken ingen om annan nätverken har : de var uppfinna vid DALnet ) dessutom till den brist på bli efter och netsplits. För exempel , en Servaren Administratören en gång omdirigera hans servaren till en annan hub , emedan han tanken så pass två sekunden av bli efter var alltför mycket. Envar kände varandra när där var en genomsnitt av bara 150 förbrukaren.

Talrik faktorerna bidrog till DALnet's växten , utom mest betydande en var sannolik den uppdykande av en ny Fönstren IRC klienten : mIRC. Rygg då , där var inte många IRC klienten för Fönstren. Föregående till Fönstren , mest envar har blitt användande UNIX klienten.

mIRC bidrog så mycket till DALnet's växten emedan DALnet var en om första liten nätverken till har sin servarna katalogiserat inne om försummelsen servaren ta upp på en lista. Den här ta upp på en lista var beordra alfabetisk , vilken placerat DALnet foran EFnet , Under och alla annan större nätverken. Sålunda , närhelst någon ny till IRC skulle data överför den program , de skulle naturligt vara lutande på försök den första katalogiserat servaren eller nätverken. Den här smal avsats till en högvatten av mIRC newbies " komme till DALnet.

DALnet var , om lopp , helt glad omkring dess ökande populariteten. Ansträngningarna var gjord efter bli så vänlig och hjälpsam så möjlig vid tillmötesgående den newbies så mycket som mullig. Kasta lott av folk höll komme till DALnet och brunn framför sluten av 1995, en protokollföra av 1000 samtidig förbrukaren var sträck.

Den här var en orsak för firande , utom så med all sakerna i liv DALnet också har dess låg meningen. Med den hår drastisk öka av förbrukaren , nätverken begynt till erfarenhet problemen i tidigt 1996. Bli efter och netsplits , vilken framför den hår time var praktisk ohörd av , gjord deras framträdande. På grund av dess storlek DALnet var ingen längre familjen " nätverken " var envar kände varandra. Dessutom , fördriva tiden Tjänsten har en autokill funktion , där var nej koordinationen för den. All den här smal avsats till formationen om KLine slå sig ihop.

Rygg då , närhelst där var en kanal grunda till vara förlovad i illegal aktivitet , den var omedelbart stänga ned och låste. Idag , den här har växte unfeasible med det antal av förbrukaren på det nätverken. Mest försäkringsbrev stilla finnas kvar och de/vi/du/ni är framtvingad , hur... än , bara efter en nöje undersökare om materia med alla krevad bevis. På den tiden , orostiftaren var lätt fläckat sedan dess envar kände envar annars. Idag , där de/vi/du/ni är kasta lott av grov förbrukaren vem rättvis vilja till ger självaste oroa. Sålunda den har bli nödvändig till första göra säker så pass den straffa de/vi/du/ni är verkligen den lagöverträdaren.

Inne om tidig , när där var bara 7 servarna , alla större avgörandena var sträck igenom en röst höll vid servaren administratorerna. Så nätverken växt , så pass ble infeasible , vilken var varför den Överordnad Bräde var format : JoelKatz Kestral MirclMax , Skiltvakten Webmaster Aetobatus och WillRiker ; med dalvenjah så CEO. Spännena har blitt skapade på DALnet någonsin sedan dess , for att inhysa växandet nödvändigtvis om nätverken och dess förbrukaren.

Liten av liten , sy ihop vid sy ihop DALnet växt i storlek och jämn hjälpte till förbättra teknologien använd till upprätthålla IRC servarna.

Introduktionen av Tjänsten i 1995, baserat ovanför begreppen så pass förbrukaren skulle har den rätt till kontroll deras fånge online utan varelse rädd av får en kanal stjäla eller av får plåga , har stöttat den här växten. Så redan omtalat framför DALnet var den första IRC nätverken till har Tjänsten vägen vi veta dem idag.

DALnet nätverken är delat in i servarna. Servarna de/vi/du/ni är länkat tillsammans igenom hubs , vilken de/vi/du/ni är en särskild skriva på maskin av servaren så pass kanna handtag stor avdelningarna av informationen , och i så , stöd mindre servarna känt som bladen. All servarna länkat tillsammans som nätverken , innehålla olika prat rum känt som kanalerna.

Där har också blitt et par pinsam ögonblicken alltigenom DALnet's historia. I 1998, en autokill av *! *@.** var misstag sätta på två skild från tillfällena : en gång vid dalvenjah och en gång vid mittens. Jämn mest försiktigheten folk göra ta miste på , utom mest viktigt , den ta miste på var lärt från och preventiv mått var tog. Någonsin sedan dess då , den har blitt omöjlig till sätta en autokill av *! *@*.*.

Kasta lott av folk har besöka DALnet , jämn et par berömdhet. Den första berömdhet till offentlig droppa vid DALnet var BB Kung , den jazz legend , vem gjord en framträdande till svar spörsmålen på Tisdagen , Januari 16, 1997 på EST i #jazzirc.

Tito Puente också höll en måttlig konferens i #jazz på Tisdagen , Februari 13th på EST. Vi Längta efter , direktör om populär Skrik serie , besöka på April 20, 2000. Där har blitt annan besöken och nufötiden , där er en Händelsen slå sig ihop till organisk händelsen sådan som den här eller general klasserna för DALnet förbrukaren.

Så nätverken fortsatt växandet , den var bestämd så pass en ny IRCD IRC servaren program ) skulle bli skapade och DALnet slutligen kopplat från Dreamforge till Bahamut ( känt som dfhybrid ved begynnelsen ) i Juni 1999.

Dreamforge hade mer och mer svårigheten varelse köpa duktig klara något den ökande belopp av förbrukaren ; den har en masse begränsningarna. Så begreppen var till starta användande koden vecklat upp vid EFnet , hur... än med en masse modifikationerna så pass var behövde för den till lyckosam arbeta på DALnet. Den här var födseln av Bahamut. White_Dragon lucas Raistlin_Majere Rakarra och et antal annan viktig folk var , och stilla de/vi/du/ni är , tungt involverat i denne projekt. Den här ny ircd sättet i stånd till servarna till handtag tio av tusenden av förbrukaren var de kunde bara normalt ta upp till 2000 framför. Längre bort informationen på Bahamut är tillgänglig på http://bahamut.dal.net.

Den 22 mars 2000 vände Dalvenjah över VD (koncernchef) Officer) position till taz, på grund av det faktiska livet överväganden som gjordes Det omöjligt för honom att delta i DALnet så mycket som behövs. Dalvenjah gjorde ett underbart jobb, och taz fortsatte traditionen. taz Lämnade i januari 2003 och överlämnade den till MirclMax med ett nytt märke Direktör för Network Operations avskaffar VD och COO-märkena. Den 8 juni vände MirclMax DNO-positionen till Ahnberg som är Fortfarande den nuvarande DNO.

Och här vi er nu , efter tio åren , med en förbrukaren protokollföra av 140,000 samtidig förbrukaren varelse den aller högst protokollföra på den här växandet nätverken fördriva tiden hållande intakt idealen av skaffande den bäst tjänst och pratande levnadsförhållanden för envar.

2 · Hur alt startat

En gång på en time , där var en grupp av vännerna vem använd till prat inne om kanal #StarTrek på EFnet. De var trött om den netsplits och bli efter så pass plåga nätverken och av inte varelse köpa duktig komma igenom till deras vännerna på - lina en masse tiden. De viljat en ställe till prat med nej avbrott av någon slag.

På den tid dalvenjah har en servaren redan löpande för Stjärna Trek RPGs ( roll Leker Spelen ) och SIMs : mindijari. Morpher också har en servaren uncc , vilken var primär använd för provande bots. dalvenjah antyd så pass de här två servarna bli länkat , vilken var tanken om så varelse en god begreppen vid den regelbunden av #StarTrek. Slutligen , Se och MirclMax också länkat till den här mini - nätverken med xgw.dal.net och respectively.

Många folk har undrat varför nätverken är benämn DALnet och inte något lik TrekNet. Förklaringen är söt enkel. Sedan dess dalvenjah första kom upp med det begreppen , närhelst hans grupp av vännerna hänskjut till den , de alltid sa Dal's nät ", så i : " låta oss huvud över till Dal's nät ". Den var egentlig MirclMax vem antyd så pass den blir kalt DALnet. Den skulle bli antecknat så pass den rätta form av skrift namnen är DALnet : DAL " i capitalized breven och " nät " i liten bokstav breven. När du namn något , du vilja den stavat och skrev korrekt , så behaga respektera den här.

På denne tid , mitt DALnet var född på Juli 1994), där var en par dussin förbrukaren runt omkring ; utom självaste kom längs löpande från EFnet's kaos , och brunn framför den år sluttat med den har växte till 80-100 förbrukaren samtidig. Så nöden uppstår : OK , nu vi har en trevlig , behaglig , fredlig ställe till prat. hej Hur omkring inställning-upp tjänsten vi hade tänkt om? Yeah! Något så pass kanna gör bättre än rättvis en bot! " ( du hade gå ha tillit till bots till kontroll hack eller kanalerna på någon av den annan nätverken på den tid ).

Morpher bestämd till ta på utmaningen vid kodande NickServ och ChanServ , två tjänsten så pass var baserat på begreppen av en bot så pass MirclMax har löpande. på #StarTrek, MirclMax's ircII bot , Flyktning , var en full fledged kanal kontroll bot med modell anlagen och tillträde nivån för operatorerna. Grundaren nivå var adderat så fakta ät där skulle bli någon till hålla kvar slutlig kontroll med kanalen. Morpher också adderat et antal ny befallningen så pass skulle hjälp springa en kanal slätt och effektivt.

ChanServ var egentlig den första en om DALnet tjänsten och den var född på Januari 19, 1995. Den första kanal registrerat var #DS9 (Deep Space 9). MirclMax använd till hänga ut på EFnet's #StarTrek och #DS9. När han kom till DALnet , den här var naturligt den en han tanken om registrerande första. MirclMax registrerat den första tre kanalerna: #DS9 #dragonrealm, vilken var sätta så DALnet's officiell hänga och hjälp kanal , och #StarTrek. Den fjärde registrerat kanal var dalvenjah's #AFD (alt.fan.dragons), benämn efter den newsgroup; #PBride (Princess Bride) kom nästa och då där var många mer.

NickServ föddes ett par månader senare den 1 mars 1995. Den första Registrerat nick var Morph men under åren ändrade han det från Morph Till Morpher, varför datumet inte längre är korrekt. Den äldsta Registrerade Nick idag är JoeBlow, WatchMan, MirclMax och Dalvenjah, i den ordningen.

Något om den regelbunden DALnetizens den här dag var : Georg WillRiker Jadzia , Datan Worf ; du snabbt fik intrycken där var et antal Stjärna Trek solfjäder runt omkring.

Den gång MirclMax , så grundaren av #dragonrealm, har en intressant sed. Han använd till sätta den kanal gräns av förbrukaren ( sätt l ) till vad. än den fullständig om samtidig förbrukaren på det nät var. Det er sagt åt den kom till sträcka runt omkring 250.

Tjänsten var originellt kopplet till servaren uncc.dal.net runt omkring klockan , löpande på det mycket lika maskin Morpher var på medan arbetande på den. När projekten var fullständig , den var flyttat till mindijari.dal.net var där var en liten grupp av folk vem upphäll koden.

Hjälper kom nästa. Den originellt innehållet hjälp filen för den ircII klienten. För ircII , du gjorde icke nödvändigt få hjälp filen med det program så de var en skild från packe. Därför , ursprungligen begreppen var till har en bot med det hjälp arkivera så du kunde också har den nätverken äga hjälp texten där.

Så vi er klappen och klart nu! " äsch , äsch! gissa vad , JAG verkligen behov till berätta min vän något snarast han få på lina , utom JAG Maj inte bli här då " OK , varför inte skapa en tjänst genom vilken vi kunde lov en meddelande för en annan förbrukaren. stor Vad skulle den blir kalt? " Och så envar startar gav idéerna. Anteckningen MsgServ , till slut Lefler's mom kom upp med Anteckningen och envar likt den , så fakta ät var den.

Lefler var då den som tilldelades att koda MemoServ. aetobatus Behöll servicekoden efter det och senare JoelKatz gick med som Bra och gjorde några förbättringar, blev av med många buggar och gjorda Tjänsterna klara det ökande antalet användare, tills en omskrivning av taz. Tjänsterna utvecklas och underhålls av MSofty, Kobi_S, Skicklighet och xPsycho.

Någonsin sedan dess då , Tjänsten har blitt en integral del om DALnet. De har blitt modifierat på tillfälle , beroende på det omväxlar nödvändigtvis om nätverken , och med tid , ny tjänsten har blitt adderat likaledes.

DALnet har kommet längt tillbaka till bli en om störst nätverken och den bara stor en med Tjänsten. Den har alltid betraktat som den brunn varelse av dess förbrukaren så dess " i sin krafts dagar direktiv ". Den här ideologien har smal avsats till utveckling av hjälp systemen på och bort lina för förbrukaren vem behov den ; ( postande listerna , kanalerna websites och dokumentera ).

Tillvaron av DALnet lita på fast på det god vilja av annan. Band bredden använd för var servaren är donerat som tjänst för den Internet samhälle. All av DALnet's stav de/vi/du/ni är volunteers vem skänka deras tid av hänsyn till den nät och dess förbrukaren.

DALnet's framtida berott på de här volunteers och basisten av förbrukaren. Vi tro på där de/vi/du/ni är överflöd av stor sakerna ändå till komme , och hoppas på att finna du på lina till del dem. Tack själv för flying DALnet!

Någon en gång sa : " början av DALnet? En uttrycka: #StarTrek" Nu du veta varför. =) Levande Lång och Göra det god!

3 · Växten Sjökorten.

Day Month  Year Number Users Number Servers
 July  1994 25  2-4
 February 1995 100  5
 November 1995 1,000  7
 June  1996 5,000  8
 December 1996 10,000  12
 July  1997 15,000  20
26th October  1997 20,000  30
8th August  1998 30,000  35
19th August  1998 40,000  Stable since
 October  1999 50,000  Stable since
1st January  2000 60,000  Stable since
14th October  2000 70,000  Stable since
2nd December 2000 80,000  Stable since
 July  2001 90,000  Stable since
 January     2002 100,000     Stable since
 June  2002 140,000  Stable since
 October     2002 95,000     Stable since
 March  2003 20,000  Stable since
 July  2003 30,000  Stable since
 December 2003 35,000  Stable since
 February 2004 40,000  Stable since
15th  December    2006  30,000      41Nedgången av användarna mellan oktober 2002 och mars 2003 orsakades Av Distributed Denial of Services Attacks mot nätverket. Även Därefter förlorade DALnet inte sin popularitet och användarna kom så småningom tillbaka.

4 · Organizational Strukturen

Den organization strukturen av DALnet är baserat på två nyckel idéerna : den andels- kaos och länken av ansvaret.

Varje DALnet stav operera frivilligt. Fastän där de/vi/du/ni är ansvaret brak vid de här engagemangen , faktumen fakta åt de volunteered till utföra de här uppgiften medel så pass allting är en munter kaos. Nej DALnet stav är väntat till gör en arbetsuppgift så pass de inte njuta av.

Den här " kaos " hur... än , er icke innebära så pass DALnet manglar i organization. DALnet's operation löpe rundt runt omkring olika spännena , och begreppen av har en kedja av ansvaret tillförsäkrar så pass varje DALnet stav har en högre än , vem har ansvaret och förpliktelse till stöd , likaledes så kontrollerar och kommendering många olik uppgiften.

I strid mot allmänhet tro , där er mer än en kedja av befalla på DALnet. Nedan är en overview av dem.

Huvudsaklig Organization

IRC Operatorerna

Kanalen

Hjälp Kanalerna

4.1 Huvudsaklig Organizationö:

Den Huvudsaklig Organization består av tre skild från positionen , arbetande tillsammans i en skarven ansträngning , fördriva tiden resterande i deras äga areal samtidig. Deras syfte är till upprätthålla DALnet's strukturen och operationsen.

AOB (Administrativ Förbiseende Bräde - Förut känt som Överordnad Bräde(EB))

DNO (Direktör för nätverksamheten)

Den Huvudsaklig Organization då avdelningarna bort in i tre olik avdelningarna : servarna DALnet Tjänsten och Förbrukaren Tjänsten.

Servarna de/vi/du/ni är operera vid servaren Administratorerna och deras stav av IRC Operatorerna. Den primär funktion om nätverken är till hålla servarna länkat och arbetande i harmonien. Var Servaren Administratören är ansvarig för den rätt fungerande och inre tilldelning deras servaren.

Tjänsten , bli den DALnet Tjänsten eller tjänsten för den förbrukaren , spännena har blitt skapade , till honorera nöden om förbrukaren och nätverken.

Varje lag har en lagledare, som ansvarar för prestanda och effektivitet i sitt lag. Några av lagen är mer utarbetade än de andra, och har därför delgrupper, som också har sina egna ledare. Dessa underlag svarar mot sina huvudlag, medan de största lagen svarar mot AOB eller DNO.

De olika positionerna i ett lag är inställda i enlighet med behoven Av varje lag. I allmänhet kan du se lagen som en grupp människor Med ett gemensamt mål. Några av dessa lag kräver gruppmedlemmar till Ha en viss åtkomstnivå till Tjänster (till exempel KLine, Tjänster Missbruk och tjänster), medan andra (till exempel, Postmästare, värdmästare och några hjälpkommitté-undergrupper) gör det inte. För mer information om DALnets lag, tack besök: http://www.dal.net/admin/teams.php3

4.2 IRC Operatorerna

Den er vanligen trodde så pass en person vem er angav så en IRCop automatisk är all - mäktig och kraftfull. Sanningen sår inte.

IRC Operatorerna har olik ansvaret och tillträde nivån. De här kanna bli delat in i tre huvudsaklig kategorierna. Om du önskan till få mer informationen på den här , behaga gå till: http://docs.dal.net/docs/operinfose.html

1.- Administrativ Tillträde:

DNO = Direktör för nätverksamheten

AOB = Administrativ Förbiseende Bräde (Förut känt som Överordnad Bräde -EB)

2.- Tjänsten Tillträde:

SRA = Tjänsten Rotfästa Administratorerna

CSop = Kanal Tjänsten Operatör

SA = Tjänsten Administratören

3.- Nätverken Tillträde:

Servaren Admins

Global Opera

Lokal Opera

4.3 Kanalen

Var kanal på DALnet är en jag - stöttat organismen inom den stor organization. Den stund så pass en kanal få registrerat igenom ChanServ , den er automatisk erkänt vid all servarna på det nätverken , så stående med dess Grundaren. Grundaren av var kanal ( personen vem registrerat den har ), räkna samman kontroll och myndighet över den , likaledes så ansvaret. Den Grundaren och deras stav av kanal operatorerna de/vi/du/ni är väntat till stå sig till DALnet's general reglerna.

Den huvudsaklig strukturen av kanalerna , så vi veta , omfattar grundaren , den SOps och den AOps.

Var kanal är fri till sätta dess äga reglerna , regleringarna , språk , samtalsämne , och någon annan förkärlek. All förbrukaren med registrerat öknamn de/vi/du/ni är fri till registren kanalerna med ChanServ.

4.4 Hjälp Kanalerna

Den här er en areal så pass borde inte bli separat katalogiserat så längt som DALnet's strukturen är bekymret. Ändå , den här var gjort så till klargöra en gemensam missförstånden.

En av DALnet's Spännena , den Hjälp Kommitté (HC), är ansvarig för skaffande förbrukaren med hjälp i olika väg. En av de här många väg är till skaffa hjälp kanalerna , var förbrukaren kanna förena och fråga deras spörsmålen betraktande olika undersåten , via olik språken.

Mest hjälp kanalerna de/vi/du/ni är oberoende och har blitt erkänt ( efter flera meningen av undersökningen vid den Hjälp Kommitté ), så officiellt anbefallt kanalerna på DALnet.

Den vanlig fel så pass många förbrukaren göra är till er av den mening åt folk " arbetande " i de här kanalerna har något sortera av tillträde eller myndighet på DALnet. De inte.

" Hjälpte " är inte en smula nivå av tillträde på DALnet. De här hjälpte de/vi/du/ni är huvudsakligen regelbunden förbrukaren , vem ger deras tid frivilligt till hjälp självaste , och mangla tillträde vad som på det nätverken sig själv.

De er rättvis förbrukaren med , kanske , lite mer erfarenhet och kunskap i en säker areal , och vem vilja lyckligt hjälp du med vad de veta , eller punkt du till det rått riktning. De er en mycket viktig del om DALnet.

5 · Något om folk vem har hjälpte göra DALnet vad den er

Där de/vi/du/ni är lott av folk vem har arbetat hård och hjälpte till göra DALnet vad den er idag. Vi redan veta vem den " grunda Fader " av DALnet de/vi/du/ni är : dalvenjah Morpher och MirclMax , Se och en smula senare - Lefler.

Här de/vi/du/ni är et par folk vem har också gjort en lott för DALnet längs med deras utförandena , katalogiserat i alfabetisk beordra. Stilla , där de/vi/du/ni är ton av självaste vem också förtjäna en masse kredit och ändå blandar inte omtalat högst sannolik emedan de er inte lätt till spår , utom så pass vi all de/vi/du/ni är mycket tacksam till dem. Tack själv all för gav oss DALnet!

5.1 Aetobatus

Han hjälpte med lite kodande inne om början. Förut admin (oahu.*). Teknisk Direktör och EB medlem. Han resignerat på Februari 1st, 1998 och flyttat på emedan han brist tiden.

5.2 acire

Förut Ledaren för Hostmasters slå sig ihop. Har gjort lite rutinen. AA för barovia. * Mycket intelligent , hon veta henne material.

5.3 Ahnberg

Anslöt sig till DALnet 1995. För närvarande DNO, admin för mozilla. *, Medlem av De flesta lagen. Vänlig och alltid där när du behöver honom.

5.4 Dakal

Tidigare SRA-medlem, Tidigare Leader for Routing Team. Co-skapade den nya Träningsgrupp tillsammans med White_Dragon. Gjorde mycket teknisk arbete på DALnet.

5.5 Donwulff

Spelte så avdelningschef DALnet's kodande slå sig ihop i löpet av åren av 1996 och 1997 fördriva tiden utvecklande den Dreamforge ircd. Han var också involverat i en projekt på DALnet ( vilken aldrig egentlig tog bort ) så pass var till befria för en masse bacillen inne om koden , ändå han auktoriserat inte koden hans äga ircd vilken fästad en masse de här problemen. Grund och botten , han var den bakom - den - scen koder stöttan vem inte så pass många folk veta väl bort.

5.6 Fredfred

Den nuvarande ledaren av Documentations Team sedan 2002, officiell tysk översättare. En bra supporter för alla docs medlemmar. Han tog denna plats efter de tidigare ledarna Ladydana, Dalila och TheQueen.

5.7 gamma

AA av server jade. * Började som ledare för Exploits Team, medlem av sabuse och ledare av closers Team, tog han över Main Kline efter LadyMorgaine kvar. För närvarande en SRA-medlem.

5.8 Geordi

Han var en om original admins på DALnet , xanth.dal.net Rygg när där var omkring 7 servarna räkna samman.

5.9 JoeBlow

Tidigare AOB-medlem. Tidigare SRA-medlem. Används för att hantera serverns applikationer som för närvarande görs av Ahnberg.

5.10 JoelKatz

Tidigare AOB-medlem, ex Coding Director, och ex SRA. Han skrev Ursprungliga CSOp-guider. Tidigare administratör för en hel del servrar (igc. *, Företag. *, Glas. *, Wizlink. *, Värd. *). Barely kommer online alls längre. Används för att vara aktiv på postlistorna.

5.11 LadyMorgaine

Hon var en #DALnetHelp sop framför passande direktör av Kline Slå sig ihop efter flytningen av mittens. Använd till bli AA för sodre. *. CaeSpock tog på sodre's AA efter henne. Hon har sedan dess , flyttat på.

5.12 lucas

Tidigare SRA-medlem som används för att koda tjänster var ledare för Coders Team. Tidigare admin (hebron. *).

5.13 Luce

Förut Australiern opera originellt på glass * och armidale bunyip. *. Då hon ble del om den David * stav. Hon var en utmärkt IRCop CSop. Den er sa så pass om all av vår stav har den samma ställning / intelligens / förpliktelsen så pass hon auktoriserat inte , där skulle bli nej felen inne om stav rätt nu. Hon ingen längre är en stav deltagaren på grund av verklig livstid engagemangen.

5.14 mittens

Hon startat löpande kline och aggregaten olika kontroll. Hon var också en opera tränad.

5.15 MSofty

Ström koder och förut ledaren av Rutinen slå sig ihop ( stilla aktiv ) samt en SRA medlem. admin av Toronto *. Uppehåll och utveckla tjänsten och users.dal.net. Slag av lugna , fastän han er en stor stöttan när han egentlig samtal.

5.16 Raistlin

Lang tid time opera. Grunda medlem av #DALnetHelp (SOp Steering Committee). Skrev ursprungligen #DALnetHelp bot , HelpBot.Former medlem om operatör bildning slå sig ihop. Blitt på DALnet sedan dess begynnelsen , och fastän han har höll sig själv rygg på DALnet's administrering , han er blitt en stor stöd till envar vem er där.

5.17 Raistlin_Majere

Tidigare ledare för Coders Team på Bahamut som nu är ledd av epiphani. KLine, Routing och Testnet Administration är också ledare för Bahamut Och tidigare ledare för CyberCafe-laget. . Arbetade på toledolink. * Var glas. * Grundades, Tog över som admin efter att JoelKatz lämnade. Tidigare chef för utmaningar laget. Eggdrop kodare.

5.18 Rakarra

Förut ircd koder , auktoriserat inte en lott för kodande slå sig ihop i löpet av dreamforge sätta upp , förut tillpass admin av David *. God stöttan. Stilla hänga runt omkring på det postande listerna och IRC från tid till ännen.

5.19 Russell

Han var ursprungligen admin av glass * Han auktoriserat inte en masse kodande på det pre dreamforge ircd och har gjort arbeta på Tjänsten alltför. Han var egentlig huvud ircd koder för en fördriva tiden framför Donwulff tog över.

5.20 Sentinele

Hon var en medlem om EB EB sekreterare ). Ledaren av Hjälp Kommitté Mänsklig Resurserna Direktör. Hon hjälpte en lott in i tillverkningen hjälp kanalerna vad de er idag. Auktoriserat inte upprätthållande om Stav Adress listen. Resignerat EB på Januari 1st, 1998, blev så en IRCop för en smula och då lämna.

5.21 Studded

Förut COO ; Han var den sträng och rikta slag av stöttan , utom alltid ärlig och marknaden. Han arbetat hård och var hängiven. Han brak mycket behövde sinne om beordra till DALnet , vilken resten jämn idag. Ansvarig för inställning-upp och företagsledning av #OperHelp. Resignerat på Juni 20th, 1999, på grund av brist på tid på grund av verklig liv material.

5.22 taz

Tidigare VD, tidigare SRA, skrev den ursprungliga koden för DALnet Services. Han avgick 2003.

5.23 toolman

För närvarande SRA, AOB medlem. Frihetsadministratör liberty.*, Tidigare SOP på #DALnetHelp . Var Interim Leader of Routing Team. Ahnberg har tagit den positionen nu.

5.24 White_Dragon

Stor koder , mycket kreativ. Han adderat et par funktionerna till operserv och sätta nomemo valen för nickserv. Förut SRA. operett på dreamscape. * originellt till han ble en admin (opus.*). Han auktoriserat inte en masse teknisk verk för DALnet i olika områdena. Tillpass - Skaparen om ny Bildning slå sig ihop längs med Dakar. Han var ansvarig för får den bahamut projekt under väg. Han er stilla runt omkring pratande i et par rum han lik.

5.25 Wizzu

IrcII skriften. Han var en original Kline slå sig ihop medlem ( backningen , koordinat , och spelsätten ledaren ) till 1998. Han skrev den ny DALnet Operatör Manuell , Juni Sep 1997. Grundaren , slå sig ihop ledaren om DALnet Förbrukaren Dokumentationen Slå sig ihop till 1998. Medlem om Kodande Slå sig ihop. Involverat i Hjälp Kommitté ( medlem , Styra kommitté ). Auktoriserat inte upprätthållande om Stav Adress listen. FAQ och leda upphäll. Mest lämna DALnet i sen 1998, och stoppat någon sortera av aktiv deltagande inne om administrering. Just nu han er en CSop ( Toronto *), Backningen medlem om Bildning slå sig ihop , regelbunden representant för Docs slå sig ihop , ledare inblandningen i varje existerande DALnet hjälp dokument.

5.26 xPsycho

För närvarande SRA medlem. Kodning och underhåll av tjänster. Tidigare AOB-medlem.

6 · Intervjuer med det Grundaren

JAG veta högst omen du stötarna ute där , sannolikt under et par sakerna omkring DALnet's grundaren , så , brunn , här er en liten intervju , hoppfullt den vilja tillfredsställa något om din kuriositet.

6.1 MirclMax

1.- Vad är DALnet till deras? Vad gör den mena av du?

DALnet är speciell till jag. Den er trevlig till se en begreppen / syn så pass du har komma framåt och bli en realitet.

2.- Varför auktoriserat inte du någonsin tog det oroa av arbetande så hård på den?

Den er något JAG bry sig om.

3.- Hur gör ansvaret av DALnet beröra din verklig liv?

JAG vårda till hålla den två skild från. För mest del den icke beröra min verklig liv. Avsides från faktumen fakta åt JAG ta time ute om min dag till ha att göra med DALnet utsläppen.

4.- God dag känna omkring varelse rädsla / respektera / sortera av en unreachable film stjärna skriva på maskin av sak för förbrukaren på DALnet?

Respekten är böter. Jag er inte alt vilken unreachable. JAG prat med folk i #startrek all tiden. JAG reagera på virker - sända med posten , JAG försök till reagera på meddelandena när möjlig. JAG tänka den bara del den där er irriterer är när folk önskan till tala till jag * ensam * på grund av min ställningen på det nätverken. Så pass gir jag litten sporen till vilja till samtal rygg till dem.

5.- Vem er du? ( som person )

Som meddelat framför , JAG försök till hålla min " verklig liv " skild från från DALnet. På grund av så pass JAG gick inte in i personlig detaljerna.

6.- Vad skulle du lik till se hända nästa på DALnet?

Jag skulle lik till se den fortsätta till växa och fortsätta till vara den bäst prat nätverken ute där.

7.- Vad vill du göra njuta av mest omkring DALnet?

Jag lik faktumen fakta åt du kanna träffa folk så pass du skulle inte normalt har har chansen till träffa. Den verkligen gör göra det värld en mindre ställe. JAG också njuta av faktumen fakta åt den er omkring så " lika tillfälle " så du kanna få. När JAG tala till någon , Jag inte veta deras ålder , religion , genus , nationaliteten , eller jämn oduglighet ( om inte de göra en punkt om bringande den upp ). JAG tänka det er kämpe nöje så pass på DALnet all folk har den skicklighet till vara behandlat så likt med.

8.- Varför auktoriserat inte du välja din hack?

Min öknamn är i hänvisning till karaktären Mirakel Max från bok / film " prinsessan Brud ". Den er skrev så MirclMax emedan JAG plockat den framför DALnet existerat och den gång du var inlemmat till 9 karaktärerna i din öknamn.

9.- Auktoriserat inte du någonsin tänka rygg i 1994 så pass den skulle växa den här långt? Vad var din förväntningarna rygg då?

JAG tänka vi hade söt hög förväntningarna. Vi välja till gå ut och skapa något ny och något bättre. Vi skapade " tjänsten ( NickServ ChanServ / MemoServ ) vilken snabbt ble standaren passageraravgift för någon nätverken så pass kom in i existens efter oss. Vad vi bestämd vi viljat till gör , var till gör IRC " rätt ". Vi er inte perfekt ändå , utom vi er gör den bäst vi kanna.

10.- Något du ville lik till tillägga?

Nope :)

6.2 Morpher

1.- Vad är DALnet till deras? Vad gör den mena av du?

Originellt Dal och JAG rättvis samman kopplande servarna tillsammans. utom den växt till en om ledaren IRC nät ute där vilken är stilla överraskande när JAG tänka om den hehe.

2.- Auktoriserat inte du någonsin tänka rygg i 1994 så pass den skulle bli den här stor? vad var din förväntningarna då?

Har nej begreppen ; samman kopplande servarna tillsammans rygg då var rättvis något vi auktoriserat inte för sparka ; icke gör det tänka endera av oss kände vad den var går till bli.

3.- Varför auktoriserat inte du någonsin lov DALnet's stav / administrering , vad. än du wanna kalla den?

Efter 4 åren av varelse i den , bestämd på lite fred och lugna. JAG Maj komma tillbaka in i den , ändå.

4.- Hur auktoriserat inte ansvaret av DALnet berört din RL?

Brunn gjord flera vännerna fördriva tiden Jag var på DALnet stav , en masse vilken Jag har mötte i RL för en , ville inte har har mycket skäl till gå till Finland den här det förflutna sommar annars , den där er.

5.- Hur gör den känna till vara rädsla / respektera , sortera av en unreachable film - stjärna skriva på maskin av sak bland förbrukaren på DALnet ?

Rättvis slag slå det bort.

6.- Vem er du? ( som person )

Brunn Jag er 27 ( så av rätt nu ). levande i Norr Karolin USA. gick till college till studera computern vetenskap , undervisande mig själv omkring så mycket som på det utsätta för så JAG lärt i klasserna , programmerande som hobby , och nu JAG verk för en mjukvaran sällskap gör så pass professionell.

7.- Vad skulle du lik till se hända nästa på DALnet , nu fakta ät du veta hur stor den egentlig ble?

Avsides från gåta administrationen av något om den politik ( vilken synes till vara har bort bort i del på något sätt , ändå JAG Maj bli förorätta ), inte mycket mycket. hehehe

8.-Vad vill du göra njuta av mest omkring DALnet?

Originellt den var faktumen fakta åt det var en liten nätverken , utom så pass ville inte applicera så mycket mer :) så , den huvudsaklig skäl JAG hålla komme här er så pass högst omen min vännerna de/vi/du/ni är här.

9.- Varför din hack?

Startat ute så Morph , efter den X - Mannen karaktär , utom gick igenom en par förändringen försökande till undvika hack kollision mördaren på EFnet ( framför där var säkringen inne om servaren emot sådan sakerna ) den ström version slag stickat :)

10.- Du all tanken originellt den här till vara en liten nätverken. när den startat till växa. varför auktoriserat inte du någonsin tog det oroa av arbetande på den så hård?

Den var rättvis intressant , huvudsakligen i löpet av tid av seende den växa. efter den startat till nivå ute var runt omkring tiden så pass JAG lämna staven.

11.- Något du ville lik till tillägga?

Ingenting offhand

6.3 WatchMan

1.- Vad är DALnet till deras? Vad gör den mena av du?

Den er något Jag har uren växa för åren och åren , igenom en masse hård arbete och en masse ta miste på och en masse dålig material , och sluten vara resultatet är vad du se när du stock på. Den er ingenstans nära perfekt , utom den er en lott bättre än något folk tänka. Den er sluten vara resultatet av mång folk arbetande tillsammans , utom inte nödvändigt förestående den samma målarna. Den er resultaten av åren och åren av konflikt.

För jag , personlig , den er något så pass er blitt en del om min liv i lang tid nu. Sadly , den er en påminnelsen av slösat potential. Den er en väderkvarn JAG kan icke stopp kampen jämn när JAG skulle. Den er något så pass smaken bitter utom då och då , överraskande , den er söt och mjuk och mild och god. Inte ofta , utom ibland.

Chyflwr i mewn atalnoda : Cawn e-bostia chan ddefnyddiwr 'r arall ddiwrnod ddeudai 'm a chyfarfu 'i g acha DALnet a wanted at ddiolch 'm achos yn gwneud a 'n bosib. Gwisga t adnabod ai yn adeiladu pawb hon a yn cerdded drwo pawb a blina jyst fel a rhywun all chwrdd a 'n glws guy ydy 'n sylweddol chostia - 'n effeithiol , namyn hey , alla t chura 'i. Gwnaeth 'm 'n falch.

2.- Auktoriserat inte du någonsin tänka rygg i 1994 så pass den skulle bli den här stor? vad var din förväntningarna då?

JAG icke gör det veta. JAG kan icke kalla tillbaka mer. Den var. den er inte omkring storlek. Jag er firma om det mening fakta ät I'd föredra till har en liten nätverken så pass arbeten än en stor en så pass icke. I'll ta kvalitet över kvantitet någon dag om vecka.

3.- Hur auktoriserat inte ansvaret av DALnet berört din RL?

När JAG bli upp alltför sen till rensa upp i en jag , den föreger den väg alltför mycket. Den mindre sa omkring så pass , den bättre...

4.- Hur gör den känna till vara rädsla / respektera , sortera av en unreachable film - stjärna skriva på maskin av sak bland förbrukaren på DALnet ?

Äsch Christ , JAG hoppas Jag er inte. JAG ärligt er av den mening åt hjälte dyrkan är för den svag och den dum får , du kunde säga , ändå JAG ogilla yrken folk så pass. Om någon verkligen bristen till respektera jag , Jag hoppa det de respektera vad JAG gör och säga , inte den dum märke av kontor JAG sker bruk söm tider. Vad. än förmåga vi wield här er meningslös inne om verklig värld. JAG finna den häpnadsväckande så pass folk fästa så mycket betydelse och menande till IRCoperhood , för exempel. Den er bli sådan en enorm ställningen symbol , och den er verkligen absolut meningslös till någon vem irriterande till stopp och tänka om den. Vilken är inte till säga så pass IRCops och annan stav medlemmen er icke livsviktig till vår operationsen. De er ; vi ville bli absolut förlorad utan de här folk. Den er rättvis så pass mest folk verkligen synes till vara mangla begreppen av varför vi har dem eller vad de gör eller varför de er värdefull till oss...

5.- Vem er du? ( som person )

Jag er en författaren.

Min hemlighet superhero identiteten är Kapten Förakta Jag er lik Mr. Rasande från Mysterium Mannen , utom Jag er lättare till reta upp.

6.- Vad skulle du lik till se hända nästa på DALnet?

JAG icke gör det tänka Jag har någon hoppas där , verkligen. I'd lik till se folk växa upp , utveckla bortom de här meningslös förmåga spelen och starta till realiserbar den potential den här ställe och den Internet i allmänneligt har , i stället för slöseri deras lever i blod kamperna omkring öknamn och kanalerna eller myndighet.

Den er lik. vi format den här ställe så folk kunde meddela i ro , och då vi få de här etnisk grupperna så pass neka till tala till varandra och komma till oss och berätta oss så pass vi skulle flytta de här folk från nätverken för vad. än skäl , emedan de sker bli från en annan land , emedan de har den förorätta hud cologne eller sexuell förkärlek , eller vad. än. Vi gjorde icke sätta ute till bygga något sortera av en Orwellian , politisk rätta dårarna paradis skräp med Tidning och fördomen , utom där de/vi/du/ni är folk ute där vem er uppsatt på tillverkningen sådan en ställe ute om den.

De här folk framträda förvåna när vi berätta dem så pass vi er like glad omkring deras problemen på den här nivå , så pass de snål ingenting till oss , så pass vi icke gör det göra den hår slag om bedömning. Liksom om vi var stötarna vem har något förorätta med dem.

Den er en klyscha , utom kan icke vi all klare sig? Om lopp , vi också springa in i gammal etisk problemen med tal friheten och yttranden. Jag er firma om " jag Maj tänka du suga utom JAG tänka du har rätten till express dig " skolen om tänkt , utom Jag har till säga så pass när den inbred rätt - vingsjuta rednecks med KKK sympati krypa ute om träverken och starta till badmouth svart folk eller jews eller glad eller vad. än grupp de har bestämd till måltavlan , den er hård till se vad till gör. Den er en besvärlig konflikt vilken är mer viktig , tillverkningen säker så pass de här folk de/vi/du/ni är tillförsäkra deras rätt till fri yttranden , eller tillverkningen säker så pass de icke gör det breda ut deras smutsen till annan folk? Världen er icke sort och vit , inte vid en lång skott , utom där de/vi/du/ni är folk ute där vem de/vi/du/ni är sant värdelös subhuman scum. Den er besvärlig till ha att göra med de här sakerna i en tillfredsställa väg. JAG icke gör det tänka där er sådan en väg , verkligen.

Den er nedslående till se fakta ät de här slopeheads finnas och ändå JAG tro på de har rätten till säga så pass material , JAG stilla få den här driva på till park en Buick upp deras bakdelen. Den er sådan en klyscha (), utom Jag önskar folk skulle rättvis klare sig , eller det vill si _try_ till klare sig...

Så vad skulle Jag lik till se hända nästa på DALnet? I'd lik folk till växa upp och vis upp. Utom Jag er inte holdingen min andedräkt , inte i denne värld.

7.-Vad vill du göra njuta av mest omkring DALnet?

Den här ögonblicken när JAG ha lyst till vi er _really_ gör något rätt och den er god och den arbeten. De er hård till definiera , utom får en av den här är värde en masse oroa och försvårande.

8.- Varför auktoriserat inte du välja din hack?

Den er något JAG plockat från en gammal , gammal sak JAG skrev väg en när framför DALnet var någonsin tanken om och framför IRC har jämn blitt uppfinna ändå. JAG icke gör det har så pass mer JAG icke gör det tänka någon gör , ändå kanske någon stilla har den rutten på något gammal hård driva någonstans. JAG hoppas inte till , bli ärlig ; den måste blitt söt ohygglig.

9.- Varför auktoriserat inte du någonsin ta det oroa av arbetande på den så hård?

Jag var ung och JAG behövde pengarna. Om lopp , där er nej pengar i den , vilken också bevisar så pass Jag var dum. Ingen mer , allvarligt , vi var en söt undersök saken grundlig sticka knippa rygg då dalvenjah och jag och vilan om liga , och den var mest en grupp ansträngning. Vi gjorde den för nöje , och emedan vi kunde , och delvis den måste få inpass emedan vi viljat till bevisa så pass den det kan tänkes gjort ; vi abonnerat till principerna så pass var från grunden olik från den här av annan nätverken. Eller , till lägga den annorlunda , vi var ivrig efter å göra något den hård väg och var alltför stum till veta någon bättre. Den var inte verkligen skarp , om sanning bli talat , utom JAG kan icke säga JAG ledsnaden den.

Och här är vi nu, efter tio år, med en användarrekord på 140 000 Samtidiga användare är Högsta rekord på detta växande nätverk samtidigt som intakt ideen om Ger den bästa servicen och Chattar miljö för alla.

Nej , vi trodde i den rygg då , och den var god nöje , och vi gjorde den med god vännerna. Nu vi har den här monster av en nätverken , och en masse den här folk har driva avsides , utom om vi kanna få folk till tala till varandra och JAG snål _talk_ , inte rättvis jag runt omkring och lek med manuskripten och LOL " på billig bröst skämten ; Jag er talande omkring verklig byta av idéerna och meningsfull kommunikation här. om folk gör så pass , den var inte alt i alt gagnlös.

Skulle JAG göra det samme sak igen? Nej , absolut icke. Den IRC om i dag er icke vad den använd till bli. Den använd till bli så pass folk meddela i sammanhängande domerna. Den använd till bli så pass folk egentlig fik tillsammans till tala om sakerna. Den använd till bli göra sval " äsch min Gud , så pass stöttan på det annan sida om den förbanna _planet_ kanna se vad Jag er maskinskrivning nästan ögonblickligen efter JAG slå till gå in! " Den använd till bli en stor sak , den använd till materia.

Den hår dagen den er lik en enorm , meningslös prat lina fyllt med tom och meningslös skämt från nästan obildad idioten. JAG realiserbar så pass den här er icke den trevlig sak JAG kunde säga , utom fråga någon vem er blitt runt omkring IRC på någon nätverken för 5+ åren , och he'll berätta du den samma sak. Den er bli banal och jordisk. Där er ingenting _wrong_ med banal eller jordisk , märka dig , utom där er nej sinne om under lämna till motivera folk till motivera jag , till vara mer bestämd. Uppfinnande en intressant konversation är närmast omöjlig i en ställe var det later till åt för mest folk , maskinskrivning LOL " upprepade gånger är den spetsig bergstopp av kommunikation.

Den er en klyscha , utom får online är rättvis så lätt den hår dagen. Folk ta den här sakerna för beviljat. Den aldrig jämn inträffa till dem så pass de kunde egentlig tala om något annan än vad er på TV.

Och ja , där _are_ överflöd av folk med hjärna och social skickligheten och personligheten , och närhelst JAG träffa en , JAG sammanräkning min välsignelse. Den här de/vi/du/ni är folk vi fik in i den här för inne om första ställe.

10.- Något du ville lik till tillägga?

Geez , er icke den här nog?

7 · Avslutning

Speciell tack själv till folk vem vänlig hjälpte jag med informationen till lägga den här dokument tillsammans : MirclMax CaeSpock Wizzu Morpher azhreia Pangea , gamma , W0mbat, Ahnberg och RadiX. Tack själv all mycket till deras tid och tålamod.