DALnet Historia

Version 1.1.0


Last translated by nieo () on 2006-05-21

Last revised by PJKevin () on 2004-08-24

Originally written by Dalila () on 2000-12-09

Please direct any comments or feedback about this document (only! no help requests!) to docs@dal.net. If you need help on issues not covered in this document, please see the information at http://help.dal.net.

introduktion

Avsikten av den här dokument är till ger en general begreppen av hur DALnet , den IRC nätverken på vilken vi all ge ut så mycket tid , fik startat och växt till vad slut den er idag. Med det hjälp av mång folk vem har donerat deras tid och resurserna DALnet har bli den störst IRC nätverken med Tjänsten idag.

Contents

1 · Historia

IRC var originellt skapade vid Jarkko Oikarinen i 1988. IRCnet var den första IRC nätverken och var en revolutionär ny väg för folk till prat med självaste i omkrets det värld. Slutligen , på grund av inre sammanstötningen , et par servarna splittra bort från IRCnet och format en ny en nätverken : EFnet Eris Fri Nätverken ) vilken är just nu , den form och störst IRC nätverken i existens.

På grund av den stor mängde av förbrukaren på EFnet ( et maximum av 7,000 samtidig online , vilken var betraktat som till vara en lott på den tid ), där var en marknaden antal av netsplits och den ble helt frustrationen.

DALnet blev stiftade på Juli 1994, ( den utveckla dag händer till tändsticka dalvenjah's födelsedagen ) så en alternativ IRC nätverken for att komma bort från den bli efter netsplits och övertagande på EFnet. Över tid , den blomma in i vad den er idag : en om mest populär IRC nätverken med en stadigt växandet antal av regelbunden förbrukaren.

DALnet tog stolthet i sin friendliness , dess Tjänsten ( vilken ingen om annan nätverken har : de var uppfinna vid DALnet ) dessutom till den brist på bli efter och netsplits. För exempel , en Servaren Administratören en gång omdirigera hans servaren till en annan hub , emedan han tanken så pass två sekunden av bli efter var alltför mycket. Envar kände varandra när där var en genomsnitt av bara 150 förbrukaren.

Talrik faktorerna bidrog till DALnet's växten , utom mest betydande en var sannolik den uppdykande av en ny Fönstren IRC klienten : mIRC. Rygg då , där var inte många IRC klienten för Fönstren. Föregående till Fönstren , mest envar har blitt användande UNIX klienten.

mIRC bidrog så mycket till DALnet's växten emedan DALnet var en om första liten nätverken till har sin servarna katalogiserat inne om försummelsen servaren ta upp på en lista. Den här ta upp på en lista var beordra alfabetisk , vilken placerat DALnet foran EFnet , Under och alla annan större nätverken. Sålunda , närhelst någon ny till IRC skulle data överför den program , de skulle naturligt vara lutande på försök den första katalogiserat servaren eller nätverken. Den här smal avsats till en högvatten av mIRC newbies " komme till DALnet.

DALnet var , om lopp , helt glad omkring dess ökande populariteten. Ansträngningarna var gjord efter bli så vänlig och hjälpsam så möjlig vid tillmötesgående den newbies så mycket som mullig. Kasta lott av folk höll komme till DALnet och brunn framför sluten av 1995, en protokollföra av 1000 samtidig förbrukaren var sträck.

Den här var en orsak för firande , utom så med all sakerna i liv DALnet också har dess låg meningen. Med den hår drastisk öka av förbrukaren , nätverken begynt till erfarenhet problemen i tidigt 1996. Bli efter och netsplits , vilken framför den hår time var praktisk ohörd av , gjord deras framträdande. På grund av dess storlek DALnet var ingen längre familjen " nätverken " var envar kände varandra. Dessutom , fördriva tiden Tjänsten har en autokill funktion , där var nej koordinationen för den. All den här smal avsats till formationen om KLine slå sig ihop.

Rygg då , närhelst där var en kanal grunda till vara förlovad i illegal aktivitet , den var omedelbart stänga ned och låste. Idag , den här har växte unfeasible med det antal av förbrukaren på det nätverken. Mest försäkringsbrev stilla finnas kvar och de/vi/du/ni är framtvingad , hur... än , bara efter en nöje undersökare om materia med alla krevad bevis. På den tiden , orostiftaren var lätt fläckat sedan dess envar kände envar annars. Idag , där de/vi/du/ni är kasta lott av grov förbrukaren vem rättvis vilja till ger självaste oroa. Sålunda den har bli nödvändig till första göra säker så pass den straffa de/vi/du/ni är verkligen den lagöverträdaren.

Inne om tidig , när där var bara 7 servarna , alla större avgörandena var sträck igenom en röst höll vid servaren administratorerna. Så nätverken växt , så pass ble infeasible , vilken var varför den Överordnad Bräde var format : JoelKatz Kestral MirclMax , Skiltvakten Webmaster Aetobatus och WillRiker ; med dalvenjah så CEO. Spännena har blitt skapade på DALnet någonsin sedan dess , for att inhysa växandet nödvändigtvis om nätverken och dess förbrukaren.

Liten av liten , sy ihop vid sy ihop DALnet växt i storlek och jämn hjälpte till förbättra teknologien använd till upprätthålla IRC servarna.

Introduktionen av Tjänsten i 1995, baserat ovanför begreppen så pass förbrukaren skulle har den rätt till kontroll deras fånge online utan varelse rädd av får en kanal stjäla eller av får plåga , har stöttat den här växten. Så redan omtalat framför DALnet var den första IRC nätverken till har Tjänsten vägen vi veta dem idag.

DALnet nätverken är delat in i servarna. Servarna de/vi/du/ni är länkat tillsammans igenom hubs , vilken de/vi/du/ni är en särskild skriva på maskin av servaren så pass kanna handtag stor avdelningarna av informationen , och i så , stöd mindre servarna känt som bladen. All servarna länkat tillsammans som nätverken , innehålla olika prat rum känt som kanalerna.

Där har också blitt et par pinsam ögonblicken alltigenom DALnet's historia. I 1998, en autokill av *! *@.** var misstag sätta på två skild från tillfällena : en gång vid dalvenjah och en gång vid mittens. Jämn mest försiktigheten folk göra ta miste på , utom mest viktigt , den ta miste på var lärt från och preventiv mått var tog. Någonsin sedan dess då , den har blitt omöjlig till sätta en autokill av *! *@*.*.

Kasta lott av folk har besöka DALnet , jämn et par berömdhet. Den första berömdhet till offentlig droppa vid DALnet var BB Kung , den jazz legend , vem gjord en framträdande till svar spörsmålen på Tisdagen , Januari 16, 1997 på EST i #jazzirc.

Tito Puente också höll en måttlig konferens i #jazz på Tisdagen , Februari 13th på EST. Vi Längta efter , direktör om populär Skrik serie , besöka på April 20, 2000. Där har blitt annan besöken och nufötiden , där er en Händelsen slå sig ihop till organisk händelsen sådan som den här eller general klasserna för DALnet förbrukaren.

Så nätverken fortsatt växandet , den var bestämd så pass en ny IRCD IRC servaren program ) skulle bli skapade och DALnet slutligen kopplat från Dreamforge till Bahamut ( känt som dfhybrid ved begynnelsen ) i Juni 1999.

Dreamforge hade mer och mer svårigheten varelse köpa duktig klara något den ökande belopp av förbrukaren ; den har en masse begränsningarna. Så begreppen var till starta användande koden vecklat upp vid EFnet , hur... än med en masse modifikationerna så pass var behövde för den till lyckosam arbeta på DALnet. Den här var födseln av Bahamut. White_Dragon lucas Raistlin_Majere Rakarra och et antal annan viktig folk var , och stilla de/vi/du/ni är , tungt involverat i denne projekt. Den här ny ircd sättet i stånd till servarna till handtag tio av tusenden av förbrukaren var de kunde bara normalt ta upp till 2000 framför. Längre bort informationen på Bahamut är tillgänglig på http://bahamut.dal.net.

På Marschen dalvenjah vände över den CEO ( huvudman Överordnad Officeren ) position till taz , på grund av verklig liv betraktandet vilken gjord den omöjlig för honom till hör efter DALnet så mycket som var behövde. dalvenjah auktoriserat inte en underbar arbete , och taz fortsatt traditionen. taz lämna i Januari 2003 giren den över till MirclMax vem stilla hålla holdingen idag.

Och här vi er nu , efter tio åren , med en förbrukaren protokollföra av 140,000 samtidig förbrukaren varelse den aller högst protokollföra på den här växandet nätverken fördriva tiden hållande intakt idealen av skaffande den bäst tjänst och pratande levnadsförhållanden för envar.

2 · Hur alt startat

En gång på en time , där var en grupp av vännerna vem använd till prat inne om kanal #StarTrek på EFnet. De var trött om den netsplits och bli efter så pass plåga nätverken och av inte varelse köpa duktig komma igenom till deras vännerna på - lina en masse tiden. De viljat en ställe till prat med nej avbrott av någon slag.

På den tid dalvenjah har en servaren redan löpande för Stjärna Trek RPGs ( roll Leker Spelen ) och SIMs : mindijari. Morpher också har en servaren uncc , vilken var primär använd för provande bots. dalvenjah antyd så pass de här två servarna bli länkat , vilken var tanken om så varelse en god begreppen vid den regelbunden av #StarTrek. Slutligen , Se och MirclMax också länkat till den här mini - nätverken med xgw.dal.net och respectively.

Många folk har undrat varför nätverken är benämn DALnet och inte något lik TrekNet. Förklaringen är söt enkel. Sedan dess dalvenjah första kom upp med det begreppen , närhelst hans grupp av vännerna hänskjut till den , de alltid sa Dal's nät ", så i : " låta oss huvud över till Dal's nät ". Den var egentlig MirclMax vem antyd så pass den blir kalt DALnet. Den skulle bli antecknat så pass den rätta form av skrift namnen är DALnet : DAL " i capitalized breven och " nät " i liten bokstav breven. När du namn något , du vilja den stavat och skrev korrekt , så behaga respektera den här.

På denne tid , mitt DALnet var född på Juli 1994), där var en par dussin förbrukaren runt omkring ; utom självaste kom längs löpande från EFnet's kaos , och brunn framför den år sluttat med den har växte till 80-100 förbrukaren samtidig. Så nöden uppstår : OK , nu vi har en trevlig , behaglig , fredlig ställe till prat. hej Hur omkring inställning-upp tjänsten vi hade tänkt om? Yeah! Något så pass kanna gör bättre än rättvis en bot! " ( du hade gå ha tillit till bots till kontroll hack eller kanalerna på någon av den annan nätverken på den tid ).

Morpher bestämd till ta på utmaningen vid kodande NickServ och ChanServ , två tjänsten så pass var baserat på begreppen av en bot så pass MirclMax har löpande. på #StarTrek, MirclMax's ircII bot , Flyktning , var en full fledged kanal kontroll bot med modell anlagen och tillträde nivån för operatorerna. Grundaren nivå var adderat så fakta ät där skulle bli någon till hålla kvar slutlig kontroll med kanalen. Morpher också adderat et antal ny befallningen så pass skulle hjälp springa en kanal slätt och effektivt.

ChanServ var egentlig den första en om DALnet tjänsten och den var född på Januari 19, 1995. Den första kanal registrerat var #DS9 (Deep Space 9). MirclMax använd till hänga ut på EFnet's #StarTrek och #DS9. När han kom till DALnet , den här var naturligt den en han tanken om registrerande första. MirclMax registrerat den första tre kanalerna: #DS9 #dragonrealm, vilken var sätta så DALnet's officiell hänga och hjälp kanal , och #StarTrek. Den fjärde registrerat kanal var dalvenjah's #AFD (alt.fan.dragons), benämn efter den newsgroup; #PBride (Princess Bride) kom nästa och då där var många mer.

NickServ var född en par månaden komme efter Marschen 1, 1995. Den första registrerat hack var Morph utom över det åren han förändrat den från Morph till Morpher vilken är varför dadeln är ingen längre exakt. Den form registrerat hack idag de/vi/du/ni är JoeBlow , Se MirclMax , Flyktning och dalvenjah , i så pass beordra.

Något om den regelbunden DALnetizens den här dag var : Georg WillRiker Jadzia , Datan Worf ; du snabbt fik intrycken där var et antal Stjärna Trek solfjäder runt omkring.

Den gång MirclMax , så grundaren av #dragonrealm, har en intressant sed. Han använd till sätta den kanal gräns av förbrukaren ( sätt l ) till vad. än den fullständig om samtidig förbrukaren på det nät var. Det er sagt åt den kom till sträcka runt omkring 250.

Tjänsten var originellt kopplet till servaren uncc.dal.net runt omkring klockan , löpande på det mycket lika maskin Morpher var på medan arbetande på den. När projekten var fullständig , den var flyttat till mindijari.dal.net var där var en liten grupp av folk vem upphäll koden.

Hjälper kom nästa. Den originellt innehållet hjälp filen för den ircII klienten. För ircII , du gjorde icke nödvändigt få hjälp filen med det program så de var en skild från packe. Därför , ursprungligen begreppen var till har en bot med det hjälp arkivera så du kunde också har den nätverken äga hjälp texten där.

Så vi er klappen och klart nu! " äsch , äsch! gissa vad , JAG verkligen behov till berätta min vän något snarast han få på lina , utom JAG Maj inte bli här då " OK , varför inte skapa en tjänst genom vilken vi kunde lov en meddelande för en annan förbrukaren. stor Vad skulle den blir kalt? " Och så envar startar gav idéerna. Anteckningen MsgServ , till slut Lefler's mom kom upp med Anteckningen och envar likt den , så fakta ät var den.

Lefler då var den en anvisat till koden Anteckningen. JoelKatz upphäll så pass koden efter det , gjord et par förbättringarna , fik befria för en masse bacillen och gjord Tjänsten klara något den ökande antal av förbrukaren , till en bearbeta vid taz. Tjänsten er vecklat upp och upphäll vid MSofty.

Någonsin sedan dess då , Tjänsten har blitt en integral del om DALnet. De har blitt modifierat på tillfälle , beroende på det omväxlar nödvändigtvis om nätverken , och med tid , ny tjänsten har blitt adderat likaledes.

DALnet har kommet längt tillbaka till bli en om störst nätverken och den bara stor en med Tjänsten. Den har alltid betraktat som den brunn varelse av dess förbrukaren så dess " i sin krafts dagar direktiv ". Den här ideologien har smal avsats till utveckling av hjälp systemen på och bort lina för förbrukaren vem behov den ; ( postande listerna , kanalerna websites och dokumentera ).

Tillvaron av DALnet lita på fast på det god vilja av annan. Band bredden använd för var servaren är donerat som tjänst för den Internet samhälle. All av DALnet's stav de/vi/du/ni är volunteers vem skänka deras tid av hänsyn till den nät och dess förbrukaren.

DALnet's framtida berott på de här volunteers och basisten av förbrukaren. Vi tro på där de/vi/du/ni är överflöd av stor sakerna ändå till komme , och hoppas på att finna du på lina till del dem. Tack själv för flying DALnet!

Någon en gång sa : " början av DALnet? En uttrycka: #StarTrek" Nu du veta varför. =) Levande Lång och Göra det god!

3 · Växten Sjökorten.

Day	Month		Year	Number Users	Number Servers
	July		1994	25		2-4
	February	1995	100		5
	November	1995	1,000		7
	June		1996	5,000		8
	December	1996	10,000		12
	July		1997	15,000		20
26th	October		1997	20,000		30
8th	August		1998	30,000		35
19th	August		1998	40,000		Stable since
	October		1999	50,000		Stable since
1st	January		2000	60,000		Stable since
14th	October		2000	70,000		Stable since
2nd	December	2000	80,000		Stable since
	July		2001	90,000		Stable since
	January	2002	100,000		Stable since
	June		2002	140,000		Stable since
	October	2002	95,000		Stable since
	March		2003	20,000		Stable since
	July		2003	30,000		Stable since
	December	2003	35,000		Stable since
	February	2004	40,000		Stable sinceSlutta nedåt av förbrukaren emellan Oktober 2002 och Marschen 2003 var orsakat vid den Distribuerat Förnekande av Tjänsten Anfalla emot nätverken. Jämn då DALnet mistade inte dess populariteten och något förbrukaren returnerat.

4 · Organizational Strukturen

Den organization strukturen av DALnet är baserat på två nyckel idéerna : den andels- kaos och länken av ansvaret.

Varje DALnet stav operera frivilligt. Fastän där de/vi/du/ni är ansvaret brak vid de här engagemangen , faktumen fakta åt de volunteered till utföra de här uppgiften medel så pass allting är en munter kaos. Nej DALnet stav är väntat till gör en arbetsuppgift så pass de inte njuta av.

Den här " kaos " hur... än , er icke innebära så pass DALnet manglar i organization. DALnet's operation löpe rundt runt omkring olika spännena , och begreppen av har en kedja av ansvaret tillförsäkrar så pass varje DALnet stav har en högre än , vem har ansvaret och förpliktelse till stöd , likaledes så kontrollerar och kommendering många olik uppgiften.

I strid mot allmänhet tro , där er mer än en kedja av befalla på DALnet. Nedan är en overview av dem.

Huvudsaklig Organization

IRC Operatorerna

Kanalen

Hjälp Kanalerna

4.1 Huvudsaklig Organizationö:

Den Huvudsaklig Organization består av tre skild från positionen , arbetande tillsammans i en skarven ansträngning , fördriva tiden resterande i deras äga areal samtidig. Deras syfte är till upprätthålla DALnet's strukturen och operationsen.

AOB (Administrativ Förbiseende Bräde - Förut känt som Överordnad Bräde(EB))

CEO (Huvudman Överordnad Officeren)

COO (Huvudman Operationsen Officeren)

Den Huvudsaklig Organization då avdelningarna bort in i tre olik avdelningarna : servarna DALnet Tjänsten och Förbrukaren Tjänsten.

Servarna de/vi/du/ni är operera vid servaren Administratorerna och deras stav av IRC Operatorerna. Den primär funktion om nätverken är till hålla servarna länkat och arbetande i harmonien. Var Servaren Administratören är ansvarig för den rätt fungerande och inre tilldelning deras servaren.

Tjänsten , bli den DALnet Tjänsten eller tjänsten för den förbrukaren , spännena har blitt skapade , till honorera nöden om förbrukaren och nätverken.

Var slå sig ihop har en Slå sig ihop Ledaren , vem er han ansvarig för utföranden och effektiviteten av hans slå sig ihop. Något om spännena de/vi/du/ni är mer detalj genomförd än självaste , och därför har sub - spännena , vilken också har deras äga Ledarna. De här sub - spännena svar till deras huvudsaklig spännena , fördriva tiden den huvudsaklig spännena svar till AOB eller den COO.

en olika positionen i en slå sig ihop de/vi/du/ni är installera alt efter nödvändigtvis av var slå sig ihop. Vanligvis , du kanna hänsyn spännena som grupp av folk med en gemensam målet. Något om de här spännena behöva spannen medlemmen till har en säker tillträde nivå till Tjänsten ( för exempel KLine , Tjänsten Rotfästa Administratorerna , och Koder ), fördriva tiden självaste ( för exempel Postmasters Hostmasters , och något Hjälp Kommitté sub - spännena ) inte. Om mer informationen på DALnet's spännena , behaga besöka: http://www.dal.net/admin/teams.php3

Nedan är en lista över spännena så pass de/vi/du/ni är just nu aktiv på DALnet.

4.2 Koder Slå sig ihop

Medlemmen om Koder Slå sig ihop de/vi/du/ni är folk vem koden den DALnet IRCD. De program , göra det nödvändig ordnande , och utföra upprätthållande när behövde. De skapa den ny befallningen inom Tjänsten. De göra liv på DALnet möjlig!

4.3 Hjälp Kommitté

Den Hjälp Kommitté huvudsaklig ansvaret är till hjälpa den förbrukaren i olika väg. De sätta general försäkringsbrev för anbefallt hjälp kanalerna for att upprätthålla en hög standaren av hjälp på DALnet. Grund och botten , spannen består av en medlem från var DALnet ägare hjälp kanal. Den Hjälp Kommitté arbeten i flera områdena , därför sub - spännena har blitt skapade.

4.4 Dokumentationen Slå sig ihop (HC Sub - slå sig ihop)

Den här slå sig ihop är ansvarig för alla dokumentera omkring DALnet , dess Tjänsten , och olika annan ansökan så pass kanna vara av något hjälp till förbrukaren på det nätverken. Den Docs Slå sig ihop göra dem tillgänglig och understandable för envar vem önskan till rådfråga dem. Den här involverar översättningen om dokumentera till helt en få olik språken så fakta ät förbrukaren vem hade inte Engelsk så deras första språk kanna bli tillpassat , alltför.

4.5 help.dal.net Spindelväv Slå sig ihop (HC Sub - slå sig ihop)

Den här slå sig ihop är ansvarig för uppehållande och uppdaterande den Hjälp Kommitté websites. Den Spindelväv Slå sig ihop göra säker så pass informationen försynt på de här websites de/vi/du/ni är exakt och upp - till - datum , så den förbrukaren kanna navigera igenom den med det förtroende så pass informationen där er ström och rätta.

4.6 Hostmasters Slå sig ihop

De handtag allting berättat med DNS utsläppen och konfigurationen för den nät. Den här omfattar inställning-upp DNS intrade för ny servarna och uppehållande servaren pöl.

4.7 KLine Slå sig ihop http://www.dal.net/admin/contactkline.php3

DALnet's KLine slå sig ihop blev grundlagt som medlaren emellan DALnet , den lagöverträdaren och den skaffa , inne om hoppas av sträcka en fredlig beslutsamhet till någon spörsmålen betraktande autokills så pass de/vi/du/ni är på plats. Huruvida spörsmålen stammar från en DALnet förbrukaren , en stav deltagaren , eller en skaffa , den er upp till den KLine slå sig ihop till erbjudande bevis ovanför anhålla om betraktande någon storma av missbruk. Behaga hålla inne sinne så pass den DALnet IRC Nätverken , likaledes så någon servaren länkat till DALnet , har den rätt till neka någon tillträde till dess nätverken för någon grund med , eller utan orsak. Missbruk omfattar , utom är inte inlemmat till : massa - reklamen , öppen genom fullmakt missbruk , exploatera av virusen eller någon material så pass makt göra skada på en annan förbrukaren , klon , undvika autokills och undvika kanal bans. Var areal är berör vid en specialized sub - slå sig ihop.

4.8 Nöjer Slå sig ihop (KLine Sub - slå sig ihop)

Avsikten om Nöjer slå sig ihop är till ha att göra med kanalerna så pass har blitt stängt. Den Nöjer Slå sig ihop vilja påverka varandra med båda den förbrukaren och den DALnet operatorerna i beslutande utsläppen betraktande stängt kanalerna. Den Nöjer Slå sig ihop , ovanför anhålla om av en DALnet förbrukaren , operatör , eller annan källa , vilja direkt undersöka förhållandena omgivande stängningsen om kanal det fråga sig om , och återvända en bedömningen om läge till person tillverkningen anmodan.

Den Nöjer Slå sig ihop Maj göra en av flera valen baserat på bevisen försynt. Något sortera av överenskommelse skulle vara gjord med det stav vem stängt kanalen så pass upphör var den rätta lösande , och stat så till person tillverkningen anmodan efter uppfinnande slutlig bevis till stöd aktionen.

Reopen kanalen baserat på:

a) EN brist på stöttande bevis till berättiga kanalen varelse stängt.

b) Uppfinnande den nära slog inte en lämplig metod av stoppande den påstått missbruk.

Avgöra lägen behöver mer undersökningen och komma i kontakt med den CSop så pass stängt kanalen for att få en bättre perspektiv om förhållandena berättat till nära.

Notera: I tilfælde af en indefrossen kanal , henvende sig til http://www.dal.net/admin/contactkline.php3 eller den Csop hvem indefrossen sig. Den nøjere hold vil ikke omhandle indefrossen kanal udgaver.

4.9 CyberCafe (KLine Sub - slå sig ihop)

Den här slå sig ihop håller protokollföra om bemyndiga cybercafes ; i orden till deras tomt inte till bli betraktat som en mångfaldig klon tomt från DALnet's Administrering och Tjänsten , något general komma i kontakt med informationen är behövde för erkännanden avsikterna till tillförsäkra din förbindelserna blandar inte avslutat.

4.10 Massaker Slå sig ihop (KLine Sub - slå sig ihop) http://www.dal.net/admin/contactmassad.php3

Den DALnet Massaker slå sig ihop blev grundlagt som medlaren emellan den förbrukaren och den skaffa så pass var autokilled för spamming ( vilken omfattar båda kanal inbjuda och spindelväv tomten ). Den här slå sig ihop är ansvarig för kommunikation emellan den förbrukaren och den skaffa , i en ansträngning till kindkedja spamming på DALnet.

På grund av den ny kirurg av virii så pass söka websites för email adress , den Massaker Slå sig ihop bara antas online komma i kontakt med. Om du önskan till rapportera en spam , behaga besöka http://www.dal.net/admin/contactmassad.php3; göra säker en tid - stampat och daterat stock och den /whois om spammer är omfattat.

4.11 http://kline.dal.net/exploits/contact.htm

Den DALnet Exploatera Förhindrande Slå sig ihop blev grundlagt som medlaren för förbrukaren vem har blitt autokilled för exploatera annan förbrukaren , endera kunnig eller unknowingly. Om en förbrukaren är autokilled för exploatera , och de gjorde icke veta de var infektera , den er den här slå sig ihop arbete till hjälp dem flytta den exploatera från deras system , så fakta ät de Maj komma tillbaka online. För förbrukaren så pass gör den här kunnig , den här slå sig ihop också kontakterna den skaffa omkring missbruken lämna ut. Var #nohack är framsidan ände på den här rock operation , den Exploatera Förhindrande Slå sig ihop är ryggen slut. #nohack försök till hjälp framför den blir en lämna ut med en autokill. Den Exploatera Förhindrande Slå sig ihop hjälper du efter du ha blitt autokilled. De er också ansvarig för identifierande den exploateringen manuskripten och tillägga - på. De också ha att göra med klon och öppen genom fullmakt missbruk.

4.12 Tjänsten Missbruk Slå sig ihop

Avsikten av den här slå sig ihop är till ha att göra med missbruk utsläppen direkt berättat till DALnet Tjänsten. Den här er till omfatta båda förbrukaren förbindelserna likaledes så annan IRC Operatör förbindelserna. Formerna av missbruk omfatta , utom inte inlemmat till : massa öknamn registreringarna , massa kanal registreringarna , högvatten , eller spamming förbrukaren via Anteckningen , använda av *! *@*.* inne om tillträde ta upp på en lista , den AOp listerna , eller den SOp listerna.

4.13 Postmasters Slå sig ihop

Den postmasters grund och botten upprätthålla alla @dal.net postande listerna och hantera data banken av opera och deras email alias.

4.14 Medlare Slå sig ihop (Postmasters Sub - slå sig ihop)

Folk på den här slå sig ihop måttlig DALnet's postande listerna. De er i lidelse av hållande spams bort listerna och filter den post för bort - samtalsämne posterande eller flamma.

4.15 Rutinen Slå sig ihop

Den här slå sig ihop uppehåll golfbanan emellan servarna. Den Rutinen Slå sig ihop reconnects servarna till optimismen nätverken strukturen.

4.16 Bildning Slå sig ihop (Nej allmänhet email adress)

Den här slå sig ihop delegationen är till skaffa konsekvent bildning för all nyligen valde IRCops , Tjänsten Administratorerna och CSOps. Den här slå sig ihop vilja inte tåg du till bli en IRCop. De bara tåg den här vem har redan blitt valde som sådan.

4.17 Spindelväv Slå sig ihop http://www.dal.net/admin/submit.php3

Den här slå sig ihop är i lidelse av general upprätthållande och uppdaterande av DALnet's spindelväv. Den Spindelväv Slå sig ihop är ansvarig för alla informationen innehållet på det spindelväv.

4.18 Administrativ Förbiseende Bräde (Förut känt som Överordnad Bräde)

De har den maximum myndighet på DALnet. De overview den general kontroll med DALnet , for resten Maj bli avräkning dispyterna , eller avgörande på servaren CFVs.

4.19 Tjänsten Rotfästa Administratorerna

De här folk har den aller högst nivå av tillträde till Tjänsten. De avgöra vem förtjäna en CSOp ställningen och hantera Tjänsten med ett konsolen nivå ( inte till förmågan om koder ändå , med andre ord , koder egentlig gräva runt omkring i Tjänsten koden SRAs icke gör det ). De har förmågan till logik till maskin på vilken Tjänsten löper och utföra olika operationsen. IRCops de/vi/du/ni är talat till gå till dem om de har någon spörsmålen. De göra härskande på många ting , inklusive IRC operatör inlogerat. De också fast den IRC operatör koden av beteende.

4.20 IRC Operatorerna

Den er vanligen trodde så pass en person vem er angav så en IRCop automatisk är all - mäktig och kraftfull. Sanningen sår inte.

IRC Operatorerna har olik ansvaret och tillträde nivån. De här kanna bli delat in i tre huvudsaklig kategorierna. Om du önskan till få mer informationen på den här , behaga gå till: http://docs.dal.net/docs/operinfose.html

1.- Administrativ Tillträde:

CEO = Huvudman Överordnad Officeren

COO = Huvudman Operationsen Officeren

AOB = Administrativ Förbiseende Bräde (Förut känt som Överordnad Bräde -EB)

2.- Tjänsten Tillträde:

SRA = Tjänsten Rotfästa Administratorerna

CSop = Kanal Tjänsten Operatör

SA = Tjänsten Administratören

3.- Nätverken Tillträde:

Servaren Admins

Global Opera

Lokal Opera

4.21 Kanalen

Var kanal på DALnet är en jag - stöttat organismen inom den stor organization. Den stund så pass en kanal få registrerat igenom ChanServ , den er automatisk erkänt vid all servarna på det nätverken , så stående med dess Grundaren. Grundaren av var kanal ( personen vem registrerat den har ), räkna samman kontroll och myndighet över den , likaledes så ansvaret. Den Grundaren och deras stav av kanal operatorerna de/vi/du/ni är väntat till stå sig till DALnet's general reglerna.

Den huvudsaklig strukturen av kanalerna , så vi veta , omfattar grundaren , den SOps och den AOps.

Var kanal är fri till sätta dess äga reglerna , regleringarna , språk , samtalsämne , och någon annan förkärlek. All förbrukaren med registrerat öknamn de/vi/du/ni är fri till registren kanalerna med ChanServ.

4.22 Hjälp Kanalerna

Den här er en areal så pass borde inte bli separat katalogiserat så längt som DALnet's strukturen är bekymret. Ändå , den här var gjort så till klargöra en gemensam missförstånden.

En av DALnet's Spännena , den Hjälp Kommitté (HC), är ansvarig för skaffande förbrukaren med hjälp i olika väg. En av de här många väg är till skaffa hjälp kanalerna , var förbrukaren kanna förena och fråga deras spörsmålen betraktande olika undersåten , via olik språken.

Mest hjälp kanalerna de/vi/du/ni är oberoende och har blitt erkänt ( efter flera meningen av undersökningen vid den Hjälp Kommitté ), så officiellt anbefallt kanalerna på DALnet.

Den vanlig fel så pass många förbrukaren göra är till er av den mening åt folk " arbetande " i de här kanalerna har något sortera av tillträde eller myndighet på DALnet. De inte.

" Hjälpte " är inte en smula nivå av tillträde på DALnet. De här hjälpte de/vi/du/ni är huvudsakligen regelbunden förbrukaren , vem ger deras tid frivilligt till hjälp självaste , och mangla tillträde vad som på det nätverken sig själv.

De er rättvis förbrukaren med , kanske , lite mer erfarenhet och kunskap i en säker areal , och vem vilja lyckligt hjälp du med vad de veta , eller punkt du till det rått riktning. De er en mycket viktig del om DALnet.

5 · Något om folk vem har hjälpte göra DALnet vad den er

Där de/vi/du/ni är lott av folk vem har arbetat hård och hjälpte till göra DALnet vad den er idag. Vi redan veta vem den " grunda Fader " av DALnet de/vi/du/ni är : dalvenjah Morpher och MirclMax , Se och en smula senare - Lefler.

Här de/vi/du/ni är et par folk vem har också gjort en lott för DALnet längs med deras utförandena , katalogiserat i alfabetisk beordra. Stilla , där de/vi/du/ni är ton av självaste vem också förtjäna en masse kredit och ändå blandar inte omtalat högst sannolik emedan de er inte lätt till spår , utom så pass vi all de/vi/du/ni är mycket tacksam till dem. Tack själv all för gav oss DALnet!

5.1 Aetobatus

Han hjälpte med lite kodande inne om början. Förut admin (oahu.*). Teknisk Direktör och EB medlem. Han resignerat på Februari 1st, 1998 och flyttat på emedan han brist tiden.

5.2 acire

Förut Ledaren för Hostmasters slå sig ihop. Har gjort lite rutinen. AA för barovia. * Mycket intelligent , hon veta henne material.

5.3 Ahnberg

Blitt med DALnet i 1995. Just nu admin för mozilla. *, medlem om AOB , prov och Hostmasters. Slå sig ihop Ledaren för Rutinen , ansvarig för servaren ansökan. Också ansvarig för yrken och räkenskapen för alla rösten så pass ta identifiera på DALnet. Vänlig och alltid där när du behov honom.

5.4 Dakal

Förut Ledaren för Rutinen Slå sig ihop. Tillpass - Skapade den ny bildning slå sig ihop längs med White_Dragon. Auktoriserat inte en masse teknisk arbeta på DALnet.

5.5 Donwulff

Spelte så avdelningschef DALnet's kodande slå sig ihop i löpet av åren av 1996 och 1997 fördriva tiden utvecklande den Dreamforge ircd. Han var också involverat i en projekt på DALnet ( vilken aldrig egentlig tog bort ) så pass var till befria för en masse bacillen inne om koden , ändå han auktoriserat inte koden hans äga ircd vilken fästad en masse de här problemen. Grund och botten , han var den bakom - den - scen koder stöttan vem inte så pass många folk veta väl bort.

5.6 gamma

AA av servaren jade * Startat ute så ledaren för den Exploatera Slå sig ihop , Medlem av sabuse och ledaren av nöjer Slå sig ihop , han tog över Huvudsaklig Kline efter LadyMorgaine lämna. Just nu en SRA medlem.

5.7 Geordi

Han var en om original admins på DALnet , xanth.dal.net Rygg när där var omkring 7 servarna räkna samman.

5.8 JoeBlow

Just nu en AOB medlem. Förut SRA medlem. Använd till handtag servaren ansökan vilken är just nu varelse gjort vid Ahnberg.

5.9 JoelKatz

Förut AOB medlem , ex Kodande Direktör , och ex SRA. Han skrev ursprungligen CSOp leda. Förut admin av helt en få servarna (igc. *, företagen *, glass wizlink. *, värd *) Grund och botten han rättvis stoppat gör sakerna , och den där er varför han er icke någon av den här sakerna mer. Knapp kommer online i det hel tåt mer. Använd till bli aktiv på det postande listerna.

5.10 LadyMorgaine

Hon var en #DALnetHelp sop framför passande direktör av Kline Slå sig ihop efter flytningen av mittens. Använd till bli AA för sodre. *. CaeSpock tog på sodre's AA efter henne. Hon har sedan dess , flyttat på.

5.11 lucas

Förut Ledaren av Koder Slå sig ihop. Förut admin hebron. *).

5.12 Luce

Förut Australiern opera originellt på glass * och armidale bunyip. *. Då hon ble del om den David * stav. Hon var en utmärkt IRCop CSop. Den er sa så pass om all av vår stav har den samma ställning / intelligens / förpliktelsen så pass hon auktoriserat inte , där skulle bli nej felen inne om stav rätt nu. Hon ingen längre är en stav deltagaren på grund av verklig livstid engagemangen.

5.13 mittens

Hon startat löpande kline och aggregaten olika kontroll. Hon var också en opera tränad.

5.14 MSofty

Ström koder och förut ledaren av Rutinen slå sig ihop ( stilla aktiv ) samt en SRA medlem. admin av Toronto *. Uppehåll och utveckla tjänsten och users.dal.net. Slag av lugna , fastän han er en stor stöttan när han egentlig samtal.

5.15 Raistlin

Lang tid time opera. Grunda medlem av #DALnetHelp (SOp Steering Committee). Skrev ursprungligen #DALnetHelp bot , HelpBot.Former medlem om operatör bildning slå sig ihop. Blitt på DALnet sedan dess begynnelsen , och fastän han har höll sig själv rygg på DALnet's administrering , han er blitt en stor stöd till envar vem er där.

5.16 Raistlin_Majere

En om form stav på DALnet. Arbetat för toledolink. * var glass * var lokaliserat. Medlem av KLine , Rutinen och Prov Administration.Also förut ledaren för Bahamutand den CyberCafe slå sig ihop.

5.17 Rakarra

Förut ircd koder , auktoriserat inte en lott för kodande slå sig ihop i löpet av dreamforge sätta upp , förut tillpass admin av David *. God stöttan. Stilla hänga runt omkring på det postande listerna och IRC från tid till ännen.

5.18 Russell

Han var ursprungligen admin av glass * Han auktoriserat inte en masse kodande på det pre dreamforge ircd och har gjort arbeta på Tjänsten alltför. Han var egentlig huvud ircd koder för en fördriva tiden framför Donwulff tog över.

5.19 Sentinele

Hon var en medlem om EB EB sekreterare ). Ledaren av Hjälp Kommitté Mänsklig Resurserna Direktör. Hon hjälpte en lott in i tillverkningen hjälp kanalerna vad de er idag. Auktoriserat inte upprätthållande om Stav Adress listen. Resignerat EB på Januari 1st, 1998, blev så en IRCop för en smula och då lämna.

5.20 Studded

Förut COO ; Han var den sträng och rikta slag av stöttan , utom alltid ärlig och marknaden. Han arbetat hård och var hängiven. Han brak mycket behövde sinne om beordra till DALnet , vilken resten jämn idag. Ansvarig för inställning-upp och företagsledning av #OperHelp. Resignerat på Juni 20th, 1999, på grund av brist på tid på grund av verklig liv material.

5.21 toolman

Just nu SRA AOB medlem. Admin av frihet SOp på #DALnetHelp. Var Interim Ledaren av Rutinen Slå sig ihop. Ahnberg har tog så pass position nu.

5.22 White_Dragon

Stor koder , mycket kreativ. Han adderat et par funktionerna till operserv och sätta nomemo valen för nickserv. Förut SRA. operett på dreamscape. * originellt till han ble en admin (opus.*). Han auktoriserat inte en masse teknisk verk för DALnet i olika områdena. Tillpass - Skaparen om ny Bildning slå sig ihop längs med Dakar. Han var ansvarig för får den bahamut projekt under väg. Han er stilla runt omkring pratande i et par rum han lik.

5.23 Wizzu

IrcII skriften. Han var en original Kline slå sig ihop medlem ( backningen , koordinat , och spelsätten ledaren ) till 1998. Han skrev den ny DALnet Operatör Manuell , Juni Sep 1997. Grundaren , slå sig ihop ledaren om DALnet Förbrukaren Dokumentationen Slå sig ihop till 1998. Medlem om Kodande Slå sig ihop. Involverat i Hjälp Kommitté ( medlem , Styra kommitté ). Auktoriserat inte upprätthållande om Stav Adress listen. FAQ och leda upphäll. Mest lämna DALnet i sen 1998, och stoppat någon sortera av aktiv deltagande inne om administrering. Just nu han er en CSop ( Toronto *), Backningen medlem om Bildning slå sig ihop , regelbunden representant för Docs slå sig ihop , ledare inblandningen i varje existerande DALnet hjälp dokument.

5.24 xPsycho

Använd till koden och upprätthålla tjänsten. SRA medlem.

6 · Intervjuer med det Grundaren

JAG veta högst omen du stötarna ute där , sannolikt under et par sakerna omkring DALnet's grundaren , så , brunn , här er en liten intervju , hoppfullt den vilja tillfredsställa något om din kuriositet.

6.1 MirclMax

1.- Vad är DALnet till deras? Vad gör den mena av du?

DALnet är speciell till jag. Den er trevlig till se en begreppen / syn så pass du har komma framåt och bli en realitet.

2.- Varför auktoriserat inte du någonsin tog det oroa av arbetande så hård på den?

Den er något JAG bry sig om.

3.- Hur gör ansvaret av DALnet beröra din verklig liv?

JAG vårda till hålla den två skild från. För mest del den icke beröra min verklig liv. Avsides från faktumen fakta åt JAG ta time ute om min dag till ha att göra med DALnet utsläppen.

4.- God dag känna omkring varelse rädsla / respektera / sortera av en unreachable film stjärna skriva på maskin av sak för förbrukaren på DALnet?

Respekten är böter. Jag er inte alt vilken unreachable. JAG prat med folk i #startrek all tiden. JAG reagera på virker - sända med posten , JAG försök till reagera på meddelandena när möjlig. JAG tänka den bara del den där er irriterer är när folk önskan till tala till jag * ensam * på grund av min ställningen på det nätverken. Så pass gir jag litten sporen till vilja till samtal rygg till dem.

5.- Vem er du? ( som person )

Som meddelat framför , JAG försök till hålla min " verklig liv " skild från från DALnet. På grund av så pass JAG gick inte in i personlig detaljerna.

6.- Vad skulle du lik till se hända nästa på DALnet?

Jag skulle lik till se den fortsätta till växa och fortsätta till vara den bäst prat nätverken ute där.

7.- Vad vill du göra njuta av mest omkring DALnet?

Jag lik faktumen fakta åt du kanna träffa folk så pass du skulle inte normalt har har chansen till träffa. Den verkligen gör göra det värld en mindre ställe. JAG också njuta av faktumen fakta åt den er omkring så " lika tillfälle " så du kanna få. När JAG tala till någon , Jag inte veta deras ålder , religion , genus , nationaliteten , eller jämn oduglighet ( om inte de göra en punkt om bringande den upp ). JAG tänka det er kämpe nöje så pass på DALnet all folk har den skicklighet till vara behandlat så likt med.

8.- Varför auktoriserat inte du välja din hack?

Min öknamn är i hänvisning till karaktären Mirakel Max från bok / film " prinsessan Brud ". Den er skrev så MirclMax emedan JAG plockat den framför DALnet existerat och den gång du var inlemmat till 9 karaktärerna i din öknamn.

9.- Auktoriserat inte du någonsin tänka rygg i 1994 så pass den skulle växa den här långt? Vad var din förväntningarna rygg då?

JAG tänka vi hade söt hög förväntningarna. Vi välja till gå ut och skapa något ny och något bättre. Vi skapade " tjänsten ( NickServ ChanServ / MemoServ ) vilken snabbt ble standaren passageraravgift för någon nätverken så pass kom in i existens efter oss. Vad vi bestämd vi viljat till gör , var till gör IRC " rätt ". Vi er inte perfekt ändå , utom vi er gör den bäst vi kanna.

10.- Något du ville lik till tillägga?

Nope :)

6.2 Morpher

1.- Vad är DALnet till deras? Vad gör den mena av du?

Originellt Dal och JAG rättvis samman kopplande servarna tillsammans. utom den växt till en om ledaren IRC nät ute där vilken är stilla överraskande när JAG tänka om den hehe.

2.- Auktoriserat inte du någonsin tänka rygg i 1994 så pass den skulle bli den här stor? vad var din förväntningarna då?

Har nej begreppen ; samman kopplande servarna tillsammans rygg då var rättvis något vi auktoriserat inte för sparka ; icke gör det tänka endera av oss kände vad den var går till bli.

3.- Varför auktoriserat inte du någonsin lov DALnet's stav / administrering , vad. än du wanna kalla den?

Efter 4 åren av varelse i den , bestämd på lite fred och lugna. JAG Maj komma tillbaka in i den , ändå.

4.- Hur auktoriserat inte ansvaret av DALnet berört din RL?

Brunn gjord flera vännerna fördriva tiden Jag var på DALnet stav , en masse vilken Jag har mötte i RL för en , ville inte har har mycket skäl till gå till Finland den här det förflutna sommar annars , den där er.

5.- Hur gör den känna till vara rädsla / respektera , sortera av en unreachable film - stjärna skriva på maskin av sak bland förbrukaren på DALnet ?

Rättvis slag slå det bort.

6.- Vem er du? ( som person )

Brunn Jag er 27 ( så av rätt nu ). levande i Norr Karolin USA. gick till college till studera computern vetenskap , undervisande mig själv omkring så mycket som på det utsätta för så JAG lärt i klasserna , programmerande som hobby , och nu JAG verk för en mjukvaran sällskap gör så pass professionell.

7.- Vad skulle du lik till se hända nästa på DALnet , nu fakta ät du veta hur stor den egentlig ble?

Avsides från gåta administrationen av något om den politik ( vilken synes till vara har bort bort i del på något sätt , ändå JAG Maj bli förorätta ), inte mycket mycket. hehehe

8.-Vad vill du göra njuta av mest omkring DALnet?

Originellt den var faktumen fakta åt det var en liten nätverken , utom så pass ville inte applicera så mycket mer :) så , den huvudsaklig skäl JAG hålla komme här er så pass högst omen min vännerna de/vi/du/ni är här.

9.- Varför din hack?

Startat ute så Morph , efter den X - Mannen karaktär , utom gick igenom en par förändringen försökande till undvika hack kollision mördaren på EFnet ( framför där var säkringen inne om servaren emot sådan sakerna ) den ström version slag stickat :)

10.- Du all tanken originellt den här till vara en liten nätverken. när den startat till växa. varför auktoriserat inte du någonsin tog det oroa av arbetande på den så hård?

Den var rättvis intressant , huvudsakligen i löpet av tid av seende den växa. efter den startat till nivå ute var runt omkring tiden så pass JAG lämna staven.

11.- Något du ville lik till tillägga?

Ingenting offhand

6.3 WatchMan

1.- Vad är DALnet till deras? Vad gör den mena av du?

Den er något Jag har uren växa för åren och åren , igenom en masse hård arbete och en masse ta miste på och en masse dålig material , och sluten vara resultatet är vad du se när du stock på. Den er ingenstans nära perfekt , utom den er en lott bättre än något folk tänka. Den er sluten vara resultatet av mång folk arbetande tillsammans , utom inte nödvändigt förestående den samma målarna. Den er resultaten av åren och åren av konflikt.

För jag , personlig , den er något så pass er blitt en del om min liv i lang tid nu. Sadly , den er en påminnelsen av slösat potential. Den er en väderkvarn JAG kan icke stopp kampen jämn när JAG skulle. Den er något så pass smaken bitter utom då och då , överraskande , den er söt och mjuk och mild och god. Inte ofta , utom ibland.

Chyflwr i mewn atalnoda : Cawn e-bostia chan ddefnyddiwr 'r arall ddiwrnod ddeudai 'm a chyfarfu 'i g acha DALnet a wanted at ddiolch 'm achos yn gwneud a 'n bosib. Gwisga t adnabod ai yn adeiladu pawb hon a yn cerdded drwo pawb a blina jyst fel a rhywun all chwrdd a 'n glws guy ydy 'n sylweddol chostia - 'n effeithiol , namyn hey , alla t chura 'i. Gwnaeth 'm 'n falch.

2.- Auktoriserat inte du någonsin tänka rygg i 1994 så pass den skulle bli den här stor? vad var din förväntningarna då?

JAG icke gör det veta. JAG kan icke kalla tillbaka mer. Den var. den er inte omkring storlek. Jag er firma om det mening fakta ät I'd föredra till har en liten nätverken så pass arbeten än en stor en så pass icke. I'll ta kvalitet över kvantitet någon dag om vecka.

3.- Hur auktoriserat inte ansvaret av DALnet berört din RL?

När JAG bli upp alltför sen till rensa upp i en jag , den föreger den väg alltför mycket. Den mindre sa omkring så pass , den bättre...

4.- Hur gör den känna till vara rädsla / respektera , sortera av en unreachable film - stjärna skriva på maskin av sak bland förbrukaren på DALnet ?

Äsch Christ , JAG hoppas Jag er inte. JAG ärligt er av den mening åt hjälte dyrkan är för den svag och den dum får , du kunde säga , ändå JAG ogilla yrken folk så pass. Om någon verkligen bristen till respektera jag , Jag hoppa det de respektera vad JAG gör och säga , inte den dum märke av kontor JAG sker bruk söm tider. Vad. än förmåga vi wield här er meningslös inne om verklig värld. JAG finna den häpnadsväckande så pass folk fästa så mycket betydelse och menande till IRCoperhood , för exempel. Den er bli sådan en enorm ställningen symbol , och den er verkligen absolut meningslös till någon vem irriterande till stopp och tänka om den. Vilken är inte till säga så pass IRCops och annan stav medlemmen er icke livsviktig till vår operationsen. De er ; vi ville bli absolut förlorad utan de här folk. Den er rättvis så pass mest folk verkligen synes till vara mangla begreppen av varför vi har dem eller vad de gör eller varför de er värdefull till oss...

5.- Vem er du? ( som person )

Jag er en författaren.

Min hemlighet superhero identiteten är Kapten Förakta Jag er lik Mr. Rasande från Mysterium Mannen , utom Jag er lättare till reta upp.

6.- Vad skulle du lik till se hända nästa på DALnet?

JAG icke gör det tänka Jag har någon hoppas där , verkligen. I'd lik till se folk växa upp , utveckla bortom de här meningslös förmåga spelen och starta till realiserbar den potential den här ställe och den Internet i allmänneligt har , i stället för slöseri deras lever i blod kamperna omkring öknamn och kanalerna eller myndighet.

Den er lik. vi format den här ställe så folk kunde meddela i ro , och då vi få de här etnisk grupperna så pass neka till tala till varandra och komma till oss och berätta oss så pass vi skulle flytta de här folk från nätverken för vad. än skäl , emedan de sker bli från en annan land , emedan de har den förorätta hud cologne eller sexuell förkärlek , eller vad. än. Vi gjorde icke sätta ute till bygga något sortera av en Orwellian , politisk rätta dårarna paradis skräp med Tidning och fördomen , utom där de/vi/du/ni är folk ute där vem er uppsatt på tillverkningen sådan en ställe ute om den.

De här folk framträda förvåna när vi berätta dem så pass vi er like glad omkring deras problemen på den här nivå , så pass de snål ingenting till oss , så pass vi icke gör det göra den hår slag om bedömning. Liksom om vi var stötarna vem har något förorätta med dem.

Den er en klyscha , utom kan icke vi all klare sig? Om lopp , vi också springa in i gammal etisk problemen med tal friheten och yttranden. Jag er firma om " jag Maj tänka du suga utom JAG tänka du har rätten till express dig " skolen om tänkt , utom Jag har till säga så pass när den inbred rätt - vingsjuta rednecks med KKK sympati krypa ute om träverken och starta till badmouth svart folk eller jews eller glad eller vad. än grupp de har bestämd till måltavlan , den er hård till se vad till gör. Den er en besvärlig konflikt vilken är mer viktig , tillverkningen säker så pass de här folk de/vi/du/ni är tillförsäkra deras rätt till fri yttranden , eller tillverkningen säker så pass de icke gör det breda ut deras smutsen till annan folk? Världen er icke sort och vit , inte vid en lång skott , utom där de/vi/du/ni är folk ute där vem de/vi/du/ni är sant värdelös subhuman scum. Den er besvärlig till ha att göra med de här sakerna i en tillfredsställa väg. JAG icke gör det tänka där er sådan en väg , verkligen.

Den er nedslående till se fakta ät de här slopeheads finnas och ändå JAG tro på de har rätten till säga så pass material , JAG stilla få den här driva på till park en Buick upp deras bakdelen. Den er sådan en klyscha (), utom Jag önskar folk skulle rättvis klare sig , eller det vill si _try_ till klare sig...

Så vad skulle Jag lik till se hända nästa på DALnet? I'd lik folk till växa upp och vis upp. Utom Jag er inte holdingen min andedräkt , inte i denne värld.

7.-Vad vill du göra njuta av mest omkring DALnet?

Den här ögonblicken när JAG ha lyst till vi er _really_ gör något rätt och den er god och den arbeten. De er hård till definiera , utom får en av den här är värde en masse oroa och försvårande.

8.- Varför auktoriserat inte du välja din hack?

Den er något JAG plockat från en gammal , gammal sak JAG skrev väg en när framför DALnet var någonsin tanken om och framför IRC har jämn blitt uppfinna ändå. JAG icke gör det har så pass mer JAG icke gör det tänka någon gör , ändå kanske någon stilla har den rutten på något gammal hård driva någonstans. JAG hoppas inte till , bli ärlig ; den måste blitt söt ohygglig.

9.- Varför auktoriserat inte du någonsin ta det oroa av arbetande på den så hård?

Jag var ung och JAG behövde pengarna. Om lopp , där er nej pengar i den , vilken också bevisar så pass Jag var dum. Ingen mer , allvarligt , vi var en söt undersök saken grundlig sticka knippa rygg då dalvenjah och jag och vilan om liga , och den var mest en grupp ansträngning. Vi gjorde den för nöje , och emedan vi kunde , och delvis den måste få inpass emedan vi viljat till bevisa så pass den det kan tänkes gjort ; vi abonnerat till principerna så pass var från grunden olik från den här av annan nätverken. Eller , till lägga den annorlunda , vi var ivrig efter å göra något den hård väg och var alltför stum till veta någon bättre. Den var inte verkligen skarp , om sanning bli talat , utom JAG kan icke säga JAG ledsnaden den.

Om lopp , en masse så pass idealismen er blitt skjul bort igenom den åren , utom något om den resten. Vi er ingen längre vad vi sätta ute till vara , utom då liv sällsynt arbeten vägen vi behöv den till verk. Den er en sak till upprätthålla en utopia på 80 eller 800 förbrukaren , och något helt skild till gör den med 80,000 förbrukaren. inte så pass DALnet någonsin var en utopia av någon slag , utom du få begreppen.

Nej , vi trodde i den rygg då , och den var god nöje , och vi gjorde den med god vännerna. Nu vi har den här monster av en nätverken , och en masse den här folk har driva avsides , utom om vi kanna få folk till tala till varandra och JAG snål _talk_ , inte rättvis jag runt omkring och lek med manuskripten och LOL " på billig bröst skämten ; Jag er talande omkring verklig byta av idéerna och meningsfull kommunikation här. om folk gör så pass , den var inte alt i alt gagnlös.

Skulle JAG göra det samme sak igen? Nej , absolut icke. Den IRC om i dag er icke vad den använd till bli. Den använd till bli så pass folk meddela i sammanhängande domerna. Den använd till bli så pass folk egentlig fik tillsammans till tala om sakerna. Den använd till bli göra sval " äsch min Gud , så pass stöttan på det annan sida om den förbanna _planet_ kanna se vad Jag er maskinskrivning nästan ögonblickligen efter JAG slå till gå in! " Den använd till bli en stor sak , den använd till materia.

Den hår dagen den er lik en enorm , meningslös prat lina fyllt med tom och meningslös skämt från nästan obildad idioten. JAG realiserbar så pass den här er icke den trevlig sak JAG kunde säga , utom fråga någon vem er blitt runt omkring IRC på någon nätverken för 5+ åren , och he'll berätta du den samma sak. Den er bli banal och jordisk. Där er ingenting _wrong_ med banal eller jordisk , märka dig , utom där er nej sinne om under lämna till motivera folk till motivera jag , till vara mer bestämd. Uppfinnande en intressant konversation är närmast omöjlig i en ställe var det later till åt för mest folk , maskinskrivning LOL " upprepade gånger är den spetsig bergstopp av kommunikation.

Den er en klyscha , utom får online är rättvis så lätt den hår dagen. Folk ta den här sakerna för beviljat. Den aldrig jämn inträffa till dem så pass de kunde egentlig tala om något annan än vad er på TV.

Och ja , där _are_ överflöd av folk med hjärna och social skickligheten och personligheten , och närhelst JAG träffa en , JAG sammanräkning min välsignelse. Den här de/vi/du/ni är folk vi fik in i den här för inne om första ställe.

10.- Något du ville lik till tillägga?

Geez , er icke den här nog?

7 · Avslutning

Speciell tack själv till folk vem vänlig hjälpte jag med informationen till lägga den här dokument tillsammans : MirclMax CaeSpock Wizzu Morpher azhreia Pangea , gamma , W0mbat, Ahnberg och RadiX. Tack själv all mycket till deras tid och tålamod.