Accesul controlului catre canalul tau

Versiune 1.3.0


Ultima translatare de rCreative () pe 2019-03-05

Ultima revizie de h () si Fredfred () pe 2019-01-10

Original scris de quen () pe 1997-06-20

Te rog direct orice commentariu saŭ reactie inversa despre acest document (numai! nu cereti ajutor!) pentru docs@dal.net. Daca ai nevoie de ajutor pe iesirile neacoperite in acest document, te rog vezi informatia la http://help.dal.net.

Introducere

Acest ghid explica cum sa controlezi un acces pentru un anumit privilegiu pe canalul tau inregistrat. Aceste privilegii sunt folosite pentru a mentine ajutorul operatiunii normale a canalului, deci alti utilizatori (in cine ai incredere) pot tine ordinea pe canal cand tu nu esti acolo.

Acest ghid desigur explica cum sa banezi utilizatorii de pe canal permanent folosind ChanServ. Banurile setate de tine in modul normal vor disparea daca canalul va deveni gol din orice punct de vedere.

Daca nu ai un canal al tau inregistrat cu ChanServ, ai putea face asta primu lucru - citeste intrebarea 1.8 "Cum sa-mi inregistrez un canal?" Serviciilor FAQ inainte de a continua cu acesta.

In final, cateva notite rezuma - cand anume am dat comanda sa tasteze ca

/chanserv identify #canal parola

Comanda trebuie sa fie scrisa ca s-o arate, exceptand ce tu ai inlocuit parametrii necesari (aici '#canalul' si 'parola') cu piesa apropiata a informatiei. De exemplu, in exemplul de mai jos, daca parola a fost 'mar' si canalul tau a fost '#canalulmeu', va trebui sa tastezi

/chanserv identify #canalulmeu mar

Cand comenzile incep cu /chanserv (or /nickserv , /memoserv ), acela este un fel de mesaj folosit pentru securitatea serviciului. Daca clientul tau nu intelege comanda, poti incepe comenzile cu /quote chanserv , sau cu /msg chanserv@services.dal.net .

Continuturi

1 · De ce ai nevoie sa stii aceasta informatie

DALnet te incurajeaza sa citeste acest ghid pentru ca:

 • Dacă canalul dvs. întâmpină probleme cum ar fi comportamentul abuziv sau a      preluarea și nu sunteți acolo, veți avea nevoie de AOP și posibil      SO / Manageri, astfel încât problema să poată fi rezolvată.

 • Am adăugat un acces la Manager în opțiunea Channels oplist, pentru a afla mai multe despre cum să adăugați administratori, vizitați http://docs.dal.net/docs/chanservro.html#5.

 • Adăugarea persoanelor greșite ca AOP / SOP / Manageri sau adăugarea AOP / SOP / Manageri în      în mod greșit, poate provoca lacune de securitate care ar putea lăsa neprietenoase      utilizatorii provoacă probleme în canal, deci ar trebui să fiți pe deplin informați despre utilizarea acestor caracteristici.

 • Daca ai nevoie de banuri permanente pentru utilizatori, vei avea nevoie sa stii cum sa setezi AKICK'uri.

Un rezumat poate fi gasit in sectiune 9 , care explica pe scurt pe cine ar trebui sa adaugi ca SOP sau AOP si cum sa-i adaugi.

2 · Ce sunt AOP-urile / SOP-urile și managerii

AOPs / SOPs and Managers oameni în care aveți încredere suficientă pentru a le permite anumite puteri pe canalul dvs..

Managerii sunt nivelul "cel mai înalt" al opțiunilor de canal (@). Ei au * aproape * control complet asupra canalului, cu excepția schimbării fondării canalului. Te rog viziteaza http://docs.dal.net/docs/chanservro.html#5 pentru mai multe instructiuni.

SOPS sunt un nivel "mai mare" decât AOps și au toate privilegiile AOp din    în plus față de unele puteri suplimentare. În calitate de fondator, sunteți la un nivel superior    și totuși aveți toate privilegiile SOp și AOp, plus unii numai fondatori    puteri. Nu este nevoie să vă adăugați la SO sau AOp    liste. HOP-urile au cel mai scăzut nivel de acces în canal.

Este de partea cealalta intinderea acestui ghid pentru a da ajutor despre cum sa folosesti toate puterile ChanServ care sunt autorizate pentru AOPi si SOPi. Oricum, fiecare abilitate a comenzii ajutatoare apropiata este data; tastand acestea un timp pe IRC va furniza mai multe informatii.

HOP-urile au următoarele competențe:

 • Ei primesc ops (%) când intră pe canal; dacă din anumite motive      ei sunt în canal fără ops, pot obține ChanServ să dea      ei ops în orice moment. ( /chanserv help op )

 • Pot da altor utilizatori din canal.

 • Ei pot schimba subiectul canalului.

AOPii au urmatoarele puteri:

 • Lor le este dat operator (@) atunci cand intra pe canal; daca pentru cateva motive ei sunt pe canal fara operator, ChanServ'ul le pot da operator in orice timp. ( /chanserv help op )

 • Ei poti folosi ChanServ pentru a le da/sterge operatorul pentru/de alti membri ai canalului (daca o vor face, o notificare va fi trimisa catre alte alerte ale canalului, deci nu este anonim). ( /chanserv help op )

 • Ei se pot debana de pe canal daca sunt banati. ( /chanserv help unban )

 • Ei pot primi memorandumuri care sunt trimise catre tot 'canalul'. Ei pot desigur sa fie capabili sa trimita memorandumuri la tot canalul; acolo exista o setare a canalul care delimiteaza daca AOPii, SOPii, sau doar fondatorul poate trimite memorandumuri catre canal. ( /chanserv help set memo , /memoserv help send )

 • Este posibil să setați canalele astfel încât numai operatorii pot schimba subiectul.      (Cu toate acestea, este posibil să le setați astfel încât numai Managerii / SOP-urile sau numai      fondatorul poate schimba subiectul.) ( /chanserv help set topiclock )

 • Ei pot folosi comanda MDEOP pentru a rezolva problemele supracontrolate ale canalului, dar aceasta nu va putea lucra daca SOPii sau fondatorul sunt pe canal. ( /chanserv help mdeop )

 • Ei se pot invita pe canal (folosita daca este numai-invitatii) cu exceptie ca el sa seteze "privat". ( /chanserv help invite )

 • Ei pot vedea lista canalului cu AOPi, SOPi, si AKICK'uri . (vezi sectiune 4 )

SOPi au urmatoarele puteri suplimentare:

 • Ei pot folosi comanda MKICK pentru a rezolva problemele supracontrolate, dar acesta nu va putea lucra daca fondatorul este pe canal. ( /chanserv help mkick ) (see sectiune 4 )

 • Ei pot da, si lua asteptarea, privilegiilor AOP de la utilizatori. (vezi sectiune 4 )

 • Ei pot seta si sterge AKICK'urile (banurile permanente) de pe canal. (vezi sectiune 7 si sectiune 8 )

 • Ei pot sterge toate banurile de pe canal folosind ChanServ. ( /chanserv help unban )

 • Ei pot primi memorandumuri trimite catre SOPii canalului. ( /memoserv help sendsop )

 • Managerii au următoarele puteri suplimentare:

  Channel managers can:
  - Gestionati lista SOP (adauga/sterge SOPs)
  - Schimba WEBPASSWD        
  - Sterge AOP/SOP listele
  - Schimba descriptia canalului
  - Masskick și massdeop un canal până la și inclusiv nivelul de acces al AOp
  - Stabileste/destabileste OPGUARD
  - Stabileste/destabileste MLOCK
  - Stabileste/destabileste IDENT
  - Stabileste/destabileste KEEPTOPIC
  - Stabileste/destabileste RESTRICT
  - Stabileste/destabileste URL
  - Stabileste/destabileste VERBOSE
  - Stabileste/destabileste TOPICLOCK (unless it's locked to the founder)
  - Stabileste/destabileste LEAVEOPS
  - Stabileste/destabileste PRIVATE
  - Stabileste/destabileste MEMO level (unless it's locked to the founder)
  - Vedeți porecla succesorului cu ChanServ INFO
  
  Managerii canalelor nu pot
  - Schimba parola canalului
  - Schimba fondatorul
  - Stabileste/destabileste succesorul
  - Stabileste/destabilestet mailblock
  - Adauga/Elimina alti administratori
  - Stabileste/destabileste UNSECURE (în prezent rupt și nu face nimic)
  - Foloseste sendpass
  

3 · Lucruri de luat în considerare la acordarea privilegiilor de acces la op (@,%)

AOPs / SOPs și Manageri sunt persoanele care se pot ocupa de probleme de canal cum ar fi    inundații și preluări atunci când nu sunteți acolo. Dacă intenționați să rulați a    un canal de succes, este responsabilitatea dvs. să vă asigurați că există    suficiente AOP-uri (în special) și SOP-uri, astfel încât ordinea în canal să poată    să fie menținut. Dacă canalul este utilizat fără prezența AOP, atunci    este o țintă ușoară pentru inundații și abuzuri.

Cand dai utilizatorilor privilegii de AOP sau SOP, le dai ceva control peste canal, dar ei inca sunt responsabili pentru tine - putand sterge privilegiile AOPilor sau SOPilor in orice timp.

Oricum, trebuie inca sa fii sigur numai sa dai AOPilor sau SOPilor pentru utilizatori ca tu ai incredere si pot cauza probleme. Desi ei nu pot face nici o paguba permanenta - fondatorul putand sa schimbe orice fac ei - putand cu siguranta sa cauzeze in special probleme serioase cand tu nu esti acolo. Va trebui sa tii minte acest lucru cand dai privilegii de AOP sau SOP.

Pe o notatie similara: niciodata nu da parola de canal altuia. Aceasta este la fel ca tinerea peste canalul lor - co-fondatori nu sunt suportati de DALnet si intr-o discutie, oricine cu parola este considerat propietarul propriu al canalului. Daca vrei sa imparti puterea pe canalul tau cu alti in care ai incredere, fai SOPi.

Daca un arangament diferit este oportun, poti folosit restrictii aprobate social (de exemplu, fondatorul este de acord sa adauge SOPi fara sa consulte existenta SOPilor). Oricum programul DALnet'ului si cadrul poate desigur sa considere ca fondatorul canalului sa fie numai ultima persoana responsabila pentru cum sa rulezi acel canal. Si te rog noteaza ca DALnet nu va ajuta pe nimeni care isi pierde canalul pentru ei impart parola; parolele trebuie intotdeauna tinute securizat.

4 · Cum se adaugã sau se eliminã Managerii / SOPi si AOpi

Fondatorul sau managerul canalului sunt singurii care pot da sau elimina POS    privilegii. Cu toate acestea, fondatorul este singurul care poate acorda sau elimina privaturile POS. Managerii / SOP-urile și fondatorul pot acorda sau elimina privilegiile AOP.    Cele două comenzi de listă sunt disponibile pentru AOPs / SOP-uri sau Managerii și fondatorul, dar nu pentru    utilizatorii obișnuiți.

4.1 Afișați Manageri / SOP-uri sau AOP-uri actuale

/chanserv sop #channel list
/chanserv manager #channel list
/chanserv sop #canal list wildcard
/chanserv manager #channel list wildcard

Aceste comenzi enumeră toate Managerii / SOP-urile sau AOP-urile (respectiv) pe canal.

Dacă aveți un canal mare, poate fi util să includeți numai lista selectați Manageri / SOP-uri sau AOP-uri pe baza poreclelor sau a măștilor acestora:

/chanserv sop #canal list wildcard
/chanserv manager #channel list wildcard

(De exemplu, /chanserv aop #canalulmeu list g* va lista toti AOPii de oe #canalulmeu ale cui incep porecle cu )

Indiferent de comanda de listă pe care o utilizați, fiecare AOP sau SOP sau Manager este listat cu un număr care face este mai ușor să le eliminați, dacă este necesar (a se vedea mai jos).

4.2 Adăugarea accesului la canal

/chanserv sop #canal add porecla sau masca
/chanserv manager #channel add porecla sau masca

Aceste comenzi adaugă persoane în listele MANAGER / SOP sau AOP. Aceasta este echivalentă     acordarea de privilegii persoanelor MANAGER / SOP sau AOP..

Note: Fondatorii nu mai pot fi adăugați la listele AOP / SOP / AKICK.

În general, ar trebui să adăugați AOP-uri sau SOP-uri sau Manageri folosind porecla lor (care ar trebui      fi înregistrată), dar puteți face acest lucru și cu o mască, dacă este necesar. Măști      lucrați în același mod ca măștile de interdicție a canalelor - deși, desigur, aici      au ca efect acordarea de privilegii AOP sau POS sau managerilor obiectivului, nu      interzicerea acestora - și nu sunt explicate în acest ghid; pentru mai mult      pentru informații consultați Ghidul Ban.

Daca vrei sa faci pe cineva SOP care este deja AOP (sau vice versa), nu ai nevoie sa-l stergi din lista de AOP, pentru ca Serviciile il vor sterge automat pentru tine in acelasi timp cand il adaugi in lista de SOP.

Va trebui sa verifici pe cineva daca are porecla inregistrata inainte sa-i dai AOP tastand

/nickserv info porecla

si sa-i spui sa se inregistreze daca nu are porecla inregistrata. Daca incerci sa adaugi AOP pe cineva care nu are porecla inregistrata, va trebui sa-l adaugi folosing o masca, care nu este o idee buna (vezi sectiune 5 ).

Fiecare canal este limitat la maximum 300 de AOPi si 100 de SOPi. ChanServ va anunta daca vrei sa adaugi mai multi decat sunt.

Notatie: Utilizatproo pot seta o porecla la modul NOOP care va inseamna ca ei nu pot fi adaugati in orice lista de AOP sau SOP a canalului. Vezi /nickserv help set noop pentru mai multe informatii.

4.3 Eliminarea accesului la canal

/chanserv Manager #channel add nick motivul
/chanserv SOp #channel add porecla sau masca motivul
/chanserv AOp #channel add porecla sau masca motivul
/chanserv HOp #channel add porecla sa~u masca [motivul]

Indiferent de comanda de listă pe care o utilizați, fiecare AOp sau SOp sau Manager este listat cu un număr care face este mai ușor să le eliminați, dacă este necesar (a se vedea mai jos).

4.4 XLista cu personalul canalului

/chanserv Manager #channel xlist
/chanserv SOp #channel xlist
/chanserv AOp #channel xlist
/chanserv HOp #channel xlist
/chanserv VOp #channel xlist

Această comandă arată o informație extinsă a personalului dvs. de canal și cine a fost acesta      adăugat și când. De asemenea, puteți vedea motivul pentru care sunt adăugați la canal.

NOTE: Numai AOp și mai sus pot verifica comanda Xlist

Exemplu de emitere a comenzii:

/msg ChanServ@services.dal.net VOp #Docsteam XLIST

-ChanServ- VOp lista pentru #docsteam
1) h (h@2607:f8f8:790:5::1234)
Added by Fredfred!fredfred@dalnet on Mon 26-Nov-2018 09:38:15 GMT
Last Op Time: Mon 26-Nov-2018 10:21:26 GMT
Reason: Echipa de documentare Arabic Translator
End of list.

Pentru mai multe informații despre VOps vă rugăm să vizitați http://docs.dal.net/docs/chanservro.html.

4.5 Adăugarea accesului la canal

/chanserv Manager #channel del numărul sau intrarea în listă
/chanserv SOp #channel del numărul sau intrarea în listă
/chanserv AOp #channel del numărul sau intrarea în listă
/chanserv HOp #channel del numărul sau intrarea în listă

Poti folosi aceste comenzi in cateva moduri; usor este prima folosire a comenzii listei apropiate, si atunci va da numarul de inrtare pe care vrei sa-l stergi. Alternativ, poti da poreclei sau accesul mastii pe care vrei sa-l stergi; daca folosesti aceasta metoda trebuie sa specifici porecla sau masca exacta care este data in lsita.

Daca stergi intrarile stabilite pe numerele lor din lista, va trebuie sterse numai o intrare la timp. Numerele pot schimba inaintea fiecarei stersaturi, devi vei avea nevoie pentru a repeta comanda listei pentru a verifica care este numarul corect.

4.6 Modul VERBOSE

Dacă modul VERBOSE este activat pentru un canal, atunci când există o schimbare la anumite aspecte ale canalului (în special când cineva adaugă sau elimină AOP / SOP-uri / Manageri sau AKICK-uri), toate op-urile aflate în prezent pe canal vor fi informat cu o notificare.

Pentru a activa acest rubrica:

/chanserv set #canal verbose on

5 · Sfaturi privind folosirea măștilor de adrese în lista dvs. de acces

În general, este recomandat să utilizați porecle, mai degrabă decât măști de adrese, în    op (@,%) liste de acces. Există mai multe motive pentru aceasta:

 • Puteți spune întotdeauna exact cine are acces HOP / AOp / SOp sau Manager.

 • Este cu adevarat posibil sa faci o greseala si sa dai mai multe AOP'uri utilizatorilor care intentioneaza (de exemplu daca pui un * in locul gresit pe o masca.)

 • Daca intalnesti probleme cu cineva care foloseste acelasi server ca un AOP si ii jigneste pe operatori pentru AOP, acesta poate fi rezolvat fara stergerea AOPilor de persoana autentica.

Exista un avantaj pentru folosirea mastilor adresei:

 • Poti spune intotdeaua ce masti al adreselor va da operator automat.

Daca decizi sa folosesti masca adresei pentru a da AOP, vezi Ghidul Ban'ului care explica masca adresei.

Acea notatie cu toate ca ghidul explica cum sa folosesti ban'ul pe utilizatori, cand folosesti pe lista de AOP ei nu sunt banat dar le este dat AOP.

6 · Probleme cu persoanele care nu au acces

(Notatie: Aceasta sectiune este scrisa despre AOPi, dar toate aplica pentru SOPi la fel de bine.)

Exista momente cand doriti sa gasiti pe cineva pe care nu este alocat la lista(le) de acces obtinand acces pe canal. Motivul de ce se-ntampla acesta este pentru masca gazdei a AOPilor sau SOPilor se potrvieste o singura lista in lista de acces a Operatorilor NickServ.

Utilizatorii pot lua operator pe canal (dar n-ai acces la orice comanda de AOP a ChanServ'ului) daca ChanServ este cazut si canalul tau este gol atunci cand ei intra. Din pacate, nu pot face nimic despre acesta, dar ChanServ sta rar jos pentru mai mult de cateva minute.

Oamenii pot obține, de asemenea, ops dacă le sunt oferite de cineva    care are deja operațiuni (de exemplu, un AOP / POS sau administratori). Dacă nu doriți să permiteți acest lucru,    puteți utiliza o caracteristică denumită OPGUARD, explicată la sfârșitul acestei descrieri    secțiune.

6.1 Gasind daca cineva are privilegii

Pentru a descoperi de ce cineva are privilegii HOp / AOp / SOp sau Manager într-un canal, poți    utilizați ChanServ why :

/chanserv why #canal porecla

Aceasta va explica intrarea în lista de op (@) (dacă există) care este responsabilă    pentru a acorda privilegii persoanei respective, astfel încât aceasta poate fi temporar eliminată dacă    există o problemă.

6.2 Problemele listei de acces

Cand ai adaugat utilizatori in lista ta de AOP dupa porecla, aceasta inseamna ca oricine se potriveste cu 'lista de acces' al oricarui AOP va da privilegii de AOP pe canal.

Daca utilizatorii care nu sunt AOP iau operator de la ChanServ pe canal, acolo poate fi o problema buna cu lista de acces - poti spunel normal care lista de AOP este problema pentru ca ne-AOPii care iau operator vor veni pentru acelasi furnizor de servicii (ca aol.com, netcom.com, iquest.net, etc.) la fel ca AOPii tai. Poti confirma aceasta cu why comanda data mai jos.

Va trebuie sa contactezi AOP'ul (trimitand memorandum daca nu este) sugerand pentru improvizarea listei de acces sau stergerea in totalitate, identificandu-se la NickServ cu parolele lor cand intra pe DALnet. Intre timp, daca persoana care are operator cauzeaza probleme vei vrea s-o stergi temporar privilegiile relevante ale AOP'ului.

Daca tu sau ei nu inteleg in totalitate conceptul listei de acces al NickServ'ului - care permite sa folosesti porecla ta pe DALnet fara sa dai parola de fiecare data, dar neputand sa introduca securitatea daca tu folosesti un serviciu principal de Internet furnizat - atuni Ghidul de Acces al NickServ'ului contine explicatii despre ce ai nevoie.

Ai realizat probabil de acum ca un AOP rautacios poate intentiona sa seteze lista de acces, de exemplu, permite oricui operator de pe canal. Acesta este un alt motiv pentru a fii sigur ca ai incredere in utilizatori inainte ca tu sa le dai AOP.

Ca o solutie temporara daca acolo este o problema cu masca accesului, sau daca nevoia securitatii sa fie mare, poti seta modul IDENT pornit pentru canal. Aceasta inseamna ca ChanServ va permite numai acestor AOPi care desigur s-au identificat la NickServ (cu parola pentru porecla lor) accesul la privilegiile lor de pe canal, incluzand operatorii.

Fondatorul și managerul pot seta modul IDENT pentru un canal utilizând

/chanserv set #canal ident on

Acea notatie daca ai facut-o, ori intrare folosind masti ca porecle neavand nici un efect. Pentru mai multe informatii:

/chanserv help set ident

6.3 Operatorii nedoriti

Chiar și atunci când ChanServ gestionează un canal, este posibil ca unii      persoanele care nu sunt HOP, AOps sau SOps pot obține ops (@,%) în respectivul canal. Principalul mod în care se poate întâmpla acest lucru este dacă oferă un AOp ei ops.

Dacă sunteți fondator de canal sau Manager și nu doriți să se întâmple acest lucru, puteți activa caracteristica OPGUARD. Când această funcție este activată, ChanServ nu va permite oamenilor să aibă ops (@,%) pe un canal (chiar temporar), cu excepția cazului în care se află pe lista HOp / AOp / SOp / Manager sau sunt fondatorii. Dacă cineva altceva este dat ops, ChanServ va elimina ops lor imediat.

Pentru a porni aceasta rubrica:

/chanserv set #canal opguard on

7 · Ce sunt AKICK'urile

AKICK'urile sunt echivalent cu ChanServ al unui ban de pe canal si sunt folosite pentru a sterge utilizatorii ofensati de pe canalul tau. Ele nu vor disparea daca canalul devine gol; ele stau pana ce fondatorul canalului sau SOP'ul le va sterge.

Cheia problemei cu banurile canalului standard (alegere cand apesi pe optiunea 'Ban' pe meniurile scoase rapid, sau tastand comenzile /ban sau /mode #canal +b masca ) acestea sunt temporar; daca toti pleaca de pe canal si acesta va fi gol, sistemul 'uita' toate banurile normale unde acestea au fost setate.

Banurile normale sunt setate pentru distribui cu necazurile temporare dei acesta nu este o problema. Oricum, cateodata poti intalni probleme cu un utilizator care continua sa vina pe canal pentru a cauza probleme - in acest caz, vei avea nevoie sa-l banezi permanent.

In aceasta situatie vei folosi AKICK'urile, care lucreaza similar cu banurile, dar sunt controlate de Serviciiare handled by Services - cand un utilizator este in lista de AKICK intra pe canal, el va fi banat automat si dat afara de ChanServ. Ca mentiunea de mai jos, AKICK'urile nu dispar pana ce sunt sterse, chiar daca canalul devine gol.

8 · Cum adaug sau sterg AKICK'urile

Numai fondatorii / managerii de canale și POS-urile au puterea de a adăuga sau de a elimina AKICK-urile.

8.1 Listarea AKICK'urilor curente

/chanserv akick #canal list

Această comandă, care poate fi utilizată de AOPs / SOPS de canal, precum și de administratori și      fondatorul, enumeră toate AKICK-urile care se află în prezent pe site      canalul.

Fiecare AKICK este listat impreuna cu un numar care se poate folosi pentru stergere mult mai usoara.

8.2 Adaugarea unui AKICK dupa masca

/chanserv akick #canal add masca

Aceasta comanda adauga un AKICK pe canal. Trebuie sa specifici masca utilizatorilor in acelas mod la fel pentru un ban - porecla ! numeleutilizatorului @ numelegazdei .

Daca adresa in /whois al unui utilizator ai incercat sa banezi a fost user@dialup22-81.provider.com si canalul tau a fost numit #broastele, vei folosi tipic /chanserv akick #broastele add *!utilizator@*.furnizor.com ('AKICK'ul utilizatorilor cu orice porecla, daca au numele utilizatorului "utilizator", si sunt veniti de la furnizor.com')

Pentru mai multe sfaturi despre mastile adresei pentru banuri, care lucreaza in acelasi mod cu AKICK'urile pe canal, te rog vezi Ghidul Banului.

NOTE: Este alegerea dvs. să adăugați un motiv pentru acuzația dvs..

Acesta este ceea ce va primi Peanutbutter când adăugați un motiv pentru acuzația lui :

* PeanutButter was kicked by ChanServ (User has been autokicked from the channel (You're NOT welcome here anymore))

Poti adauga maxim 200 de AKICK'uri pentrun un singur canal.

8.3 Adaugarea unui AKICK dupa porecla

/chanserv akick #channel add nickname [reason]

Daca persoana are porecka inregistrata, poti adauga un AKICK folosind porecla lor. Aceasta poate sau nu poate fi folositoare pentru ca in acelas caz ei pot simplu sa se conecteze cu o porecla diferita pentru a evada banul.

Deci daca nu intelegi mastile adreselor pentru banuri, poti folosi aceasta metoda in loc, dar este mai mult vrednica pentru a face manual specificand masca.

NOTE: It's your choice to add areason for your akick.

This is what Peanutbutter will get when you add a reason for his akick:

* PeanutButter was kicked by ChanServ (User has been autokicked from the channel (You're NOT welcome here anymore))

Note: Fondatorii nu mai pot fi adăugați la listele AOP / SOP / AKICK.

8.4 Stergerea unui AKICK

/chanserv akick #canal del numar sau masca

Poti folosi aceste comenzi in doua moduri; cel mai usor este pentru a folosi comanda liste (data mai sus), si atunci va da un numar al intrarii vrand sa fie sters. Alternativ, poti da masca care vrei sa fie stearsa; daca folosesti aceasta metoda va trebui sa specifici masca exacta la fel cum este data in lista.

Daca stergi intrariel bazate pe numerele lor din lista, va trebui sa stergi numai o singura data intrarea. Numerele pot fi schimbate dupa fiecare stergere, deci vei avea nevoie pentru a repeta comanda listei pentru a verifica cat de corect este numarul.

9 · Rezumat

Managerii / SOPS, AOps și HOps sunt oameni în care aveți încredere suficientă pentru a le da niște putere    canalul tău. Printre altele, acest lucru înseamnă că vor    se vor da automat ops (@,%) când intră. Managerii se pot schimba    unele dintre setările canalului pot adăuga sau elimina SOps / AOps / HOps și AKICK (numai utilizatorii de încredere pot obține acest acces). SOPS au, de asemenea,    capacitatea de a adăuga și elimina AOps, hOps și AKICKs (interdicții permanente de la    canal), astfel încât ar trebui să fii deosebit de atent atunci când faci oameni SOP.

Daca acolo este cineva in care ai incredere si crezi ca trebuie sa aibe AOP pe canalul tau

Tasteaza /nickserv info porecla pentru a verifica poreca lor daca este inregistrata - daca nu este, intreba-i de inregistrare si repeta mai jos daca este gata. Odata ce esti sigur ca porecla este inregistrata, tasteaza /chanserv aop #canal add porecla .

Dacă un canal are nevoie de un Manager sau de un SOP din anumite motive - de exemplu, dacă este vorba de a    un canal mare și aveți nevoie de ajutor pentru gestionarea canalelor, cum ar fi alegerea    AOP

Fiți sigur că puteți avea încredere în persoana pe care doriți să o faceți    Manager sau Sop și verificați dacă porecla lor este înregistrată ca mai sus. Apoi tastați /chanserv manager #channel add nick . /chanserv sop #channel add nick .

Dacă la o dată ulterioară trebuie să eliminați un canal HOp, AOp, SOp sau Manager    pentru că s-au dovedit a fi incredințate, au rămas IRC sau similare

/chanserv HOp sa~u AOp sa~u SOp sa~u Manager #channel list . Când găsiți intrarea pentru acea persoană, ar trebui să rețineți    numărul și tipul /chanserv HOp sa~u AOp sa~u SOp sa~u Manager #channel del number

Daca vei avea nevoie pentru a bana pe cineva permanent

Tu (sau un Manager sau SOP pe canal, nu AOPs) le puteți adăuga în lista AKICK utilizând /chanserv akick #canal add masca , unde masca este o masca standar a banului pentru problemele facute. Poti sterge AKICK'uri la ultima data intr-un mod similar pentru stergerea AOPilor sau SOPilor. (Vezi sectiune 8 .)